Päivitetty 14.11.2019

Varattu koira: RODERICK


Syntymäaika: 11/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

4.10.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Eräs nainen oli pidemmän aikaa käynyt ruokkimassa kodittomia koiria tehdasalueella.  Roderickilla kävi tuuri, sillä tämä nainen huomasi sen ja oletettavasti tämän siskon Rowenan tällä alueella. Nainen otti yhteyttä Adinaan ja pyysi voisiko tämä ottaa Rowenan ja Roderickin tarhalle, koirien onni jatkui sillä Adina otti ne tarhalle turvaan.

Aktiivimme tapaavat Roderickin ensin tarhan pihalla vapaana ja silloin hän vaikuttaa rennon ja reippaan oloiselta. Aktiivien siirtyessä ulkohäkki riviin, tuodaan Roderick sen siskon Rowenan luo asumaan samaan häkkiin. Se on tästä muutoksesta hieman ihmeissään. Adina kertoo, että Roderick on vähän pomottava muiden koirien kanssa, tästä syystä hän muutti pihalta sisälle. Roderick tulee kuitenkin hyvin toimeen Rowenan kanssa. Roderickia on vaivannut aiemmin kalsiumin puute, se on aiheuttanut kasvukipuja toiseen etutassuun, tassu on kuitenkin tällä hetkellä parempi. Sen turkki on ulkona asumisesta täynnä takiaisia.

Roderick on noin  60cm korkea ja poitsu painaa noin 25-30kg.

Päivitykset

14.11.2019
Ei jäänyt Roderick siskostaan paljon jälkeen, sillä Roderick on huomattu ja oma koti odottaa poikaa Suomessa.

4.10.2019
Roderick iloitsee saadessaan jälleen vieraita luokseen, myös vieraiden mukanaan tuomat namit ovat sille mieleen tälläkin kertaa. Roderickissa on hieman ruokarosvon ja hassuttelijan vikaa, sillä  se nappaa Adinankin herkut. Poitsu on hieman laihassa kunnossa nyt, toisin kuin siskonsa joka taitaa olla syönyt veljensäkin ruokia. Sen sisko varattiin jo omaan kotiinsa, milloin olisi Roderickin vuoro, milloin sen kaunis  ja kultainen olemus huomattaisiin?

8.8.2019
Roderick ottaa vieraat vastaan häntä hieluen siskonsa kanssa ja tulee hakemaan nameja kädestä. Se on tasapainoisen,  rauhallisen ja lungin oloinen persoona. Roderick antaa vieraidenkin käsitellä itseään mitenpäin vain. Videolla Roderickia ja Rowenaa kuvaillaan hurjan ihaniksi tavallisiksi tyypeiksi ja sitä ne ovatkin. Tavallisuus voi toisinaan tarkoittaa rutkasti iloa, tehdä juurikin niitä tavallisia arkisia asioita yhdessä koiran kanssa, tavallinen koira voi olla juuri sitä mikä muuttaa jonkun elämän täydelliseksi. Mutkattomalta vaikuttavan luonteensa puolesta Roderick voisi hyvin sopia myös ensimmäiseksi koiraksi.

21.5.2019
Roderick aloitti kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Roderick saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Roderick on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Roderickin yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.