Päivitetty 13.01.2020

Kodin saanut koira: ROWENA


Syntymäaika: 11/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

21.5.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Eräs nainen oli pidemmän aikaa käynyt ruokkimassa kodittomia koiria tehdasalueella.  Rowenalla kävi tuuri, sillä tämä nainen huomasi sen ja oletettavasti tämän veljen Roderickin tällä alueella. Nainen otti yhteyttä Adinaan ja pyysi voisiko tämä ottaa Rowenan ja Roderickin tarhalle, koirien onni jatkui sillä Adina otti ne tarhalle turvaan.

Rowena asuu Roderickin kanssa samassa ulkohäkissä. Kaksikko tulee hyvin toimeen keskenään. Vieraiden saapuessa häkkiin Rowena ilahtuu ja innostuu, hetki ihmisten huomiota on sille erittäin mieluinen asia. Se on rennon oloinen ja  rauhoittuu nauttimaan rapsutuksista ihmisen lähelle. Se antaa hyvin koskea itseään ja syö reippaasti nameja vieraiden kädestä. Rowena ei häiriinny kamerasta, eikä se säiky muitakaan vieraiden puuhia.  Rowena ei välitä kun muissa häkeissä haukutaan, eikä sen itse kuulla haukkuvan vierailun aikana. Rowena vaikuttaa mutkattomalta persoonalta ja se sopisi varmasti monenlaiseen kotiin.

Rowenalla on  55-60cm korkeutta ja typykkä painaa noin 25-30kg.

 

Päivitykset

13.1.2020
Rowena saapui kotiin 14.12.2019.

25.9.2019
Rowena on varattu omaan kotiin.

8.8.2019
Rowena ottaa vieraat vastaan häntä hieluen veljensä kanssa. Se nuuskii vieraat päästä varpaisiin tarkasti, etenkin kasvot ovat mielenkiintoista nuuskittavaa. Sen kirsu on hieman palanut auringossa. Rowena on tasapainoisen,  rauhallisen ja lungin oloinen persoona. Rowena antaa vieraidenkin käsitellä itseään mitenpäin vain. Rowena ei pomota veljeään, mutta on näistä kahdesta selkeästi majakka jos Roderick olisi perävaunu. Videolla Roderickia ja Rowenaa kuvaillaan hurjan ihaniksi tavallisiksi tyypeiksi ja sitä ne ovatkin. Tavallisuus voi toisinaan tarkoittaa rutkasti iloa, tehdä juurikin niitä tavallisia arkisia asioita yhdessä koiran kanssa, tavallinen koira voi olla juuri sitä mikä muuttaa jonkun elämän täydelliseksi. Mutkattomalta vaikuttavan luonteensa puolesta Rowena voisi hyvin sopia myös ensimmäiseksi koiraksi.

21.5.2019
Rowena aloitti kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rowena saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rowena on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Rowena yhteyshenkilö: Taru Partanen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.