Päivitetty 07.01.2021

Kotia etsivä koira: MR. DRAGOS


Syntymäaika: n. 2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
14.9.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adinalla on takanaan 20 vuoden ura eläinlääkärinä, ja lähes yhtä kauan hän on auttanut Romanian kodittomia koiria. Adina kuitenkin otti suuren askeleen eteenpäin rescuetyössään vuonna 2015, kun hän vuokrasi Cosoban kylästä vanhan, ränsistyneen maatilan tontteineen.
Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017. Sen kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria. Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kun Kulkurien aktiivit vierailevat Cosobassa, siellä on aina tapahtunut paljon edistystä edelliseen kertaan nähden. Tarhalla asuu jatkuvasti noin 200 koiraa ja lisäksi Adina majoittaa siellä maksua vastaan muiden eläinsuojelijoiden koiria.

Eräässä tarhan häkeistä asustaa isot luppakorvat omaava uros nimeltä Mr. Dragos. Dragosin suhteellisen vähän aikaa kestänyt elämä ei ole tähän mennessä ollut sieltä mukavimmasta päästä; se on ehtinyt sairastaa penikkataudin ja sen lisäksi jäänyt auton alle. Onni onnettomuudessa, Dragos on selvinnyt näistä koettelemuksista ja pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.
Ensimmäisen kerran aktiivimme tapasivat komean Mr. Dragosin kesällä 2019. Tällöin Dragos jakoi häkkinsä jo Suomesta kodin löytäneen Caiuksen kanssa. Joulukuussa 2019 aktiivimme tapasivat Dragosin uudestaan ja tällä kertaa Dragos jakoi häkkinsä toisen, aremman koiran kanssa. Arka seura on tehnyt Dragosista ehkä hieman ujomman ja se varmasti hyötyisi siitä, jos tulevassa kodissa olisi reipas koirakaveri antamassa tukea ja opastamassa Dragosia kotikoiran elämässä. Araksi Dragosia ei kuitenkaan voi sanoa. Vieraita tavatessaan sen häntä heiluu ja se on selkeästi kiinnostunut ihmisistä. Nopeita liikkeitä se väistää, mutta antaa vierailijoiden kuitenkin rapsuttaa itseään leuan alta ja ottaa reippaasti namit ihmisen kädestä. Dragosille tuttu Adina saa koskea Dragosia vapaasti eikä se ole tästä juuri millänsäkään. Dragosin ei ole kuultu haukkuvan tarhalla.

Penikkataudista johtuen Dragosin hampaissa on hieman kiillevaurioita. Tästä syystä suun terveyteen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Tiettävästi penikkatauti ei ole myöskään jättänyt Daguriin minkäänlaisia hermostollisia oireita. Auto-onnettomuudessa Dragosin vasen jalka vaurioitui. Jalka röntgenkuvattiin ja röntgenkuvat ovat olleet tarkasteltavina myös suomalaisella ortopedilla. Ortopedi ei havainnut kuvissa mitään poikkeavaa. Tarhalla Dragosin liikkuminen vaikuttaa normaalilta. Potentiaalisen kotiehdokkaan löytyessä liikkumisesta voidaan ottaa vielä tarkempaa videokuvaa. Tulevan kodin tulee kuitenkin ottaa huomioon, että vaikka Dragos ei oireile onnettomuutta millään tavalla, saattaa tulevaisuudessa esiin tulla jotakin, joka ei tällä hetkellä näy Dragosin liikkumisessa eikä röntgenkuvissa. Oletettavaa kuitenkin on, että Dragosilla on vielä monen monta hyvää vuotta edessä, jotka se mieluusti viettäisi kotiympäristössä.

Dragos on iältään n. 3-vuotias, korkeudeltaan n. 55 cm ja painaa n. 25 kg.

Päivitykset
14.9.2020
Dragos odottelee edelleen tarhalla sitä, että oma ihminen huomaisi hänet. Jostain kumman syystä kultainen Dragos ei ole vielä saanut kotia, miksi, sitä emme voi ymmärtää, sillä tämä herttainen poika on todellinen sydäntensulattaja! Toivottavasti Dragosin ei tarvitsisi viettää ensi talvea tarhalla, vaan oma koti Suomessa kutsuisi jo. Saimme Dragosista videon, se on lisätty videolistaan.

12.6.2020
Saimme terveisiä Dragosilta videon muodossa. Missä on tämän ihastuttavan herran koti?

6.5.2020
Huhtikuun alussa saksalaisen yhdistyksen edustajat tapasivat Dragosin Cosoban tarhalla. Saimme Dragosilta kuulumisia videon muodossa.

8.1.2020
Ihastuttava hurmuri Mr. Dragos pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.
________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mr. Dragos saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä sekä testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi se on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mr. Dragosin yhteyshenkilönä toimii Marjukka Kokko.

 

Dragos Romaniassa kesäkuussa 2020.

Dragos tarhalla huhtikuussa 2020

Mr. Dragos tarhalla joulukuussa 2019

Mr. Dragos Cosoban tarhalla heinäkuussa 2019

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.