Kodin saanut koira: MR. DRAGOS (Suomessa)

Syntymäaika: 20.12.2017
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Sipoo)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

22.8.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adinalla on takanaan 20 vuoden ura eläinlääkärinä, ja lähes yhtä kauan hän on auttanut Romanian kodittomia koiria. Adina kuitenkin otti suuren askeleen eteenpäin rescuetyössään vuonna 2015, kun hän vuokrasi Cosoban kylästä vanhan, ränsistyneen maatilan tontteineen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017. Sen kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria. Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kun Kulkurien aktiivit vierailevat Cosobassa, siellä on aina tapahtunut paljon edistystä edelliseen kertaan nähden. Tarhalla asuu jatkuvasti noin 200 koiraa ja lisäksi Adina majoittaa siellä maksua vastaan muiden eläinsuojelijoiden koiria.

Cosoban tarhalta alkoi myös Mr Dragosin matka Suomeen. Ensimmäisen kerran aktiivimme tapasivat komean Mr. Dragosin kesällä 2019. Tällöin Dragos jakoi häkkinsä jo Suomesta kodin löytäneen Caiuksen kanssa. Dragosin suhteellisen vähän aikaa kestänyt elämä ei ollut siihen mennessä ollut sieltä mukavimmasta päästä; se on ehtinyt sairastaa penikkataudin ja sen lisäksi jäänyt auton alle. Onni onnettomuudessa, Dragos on selvinnyt näistä koettelemuksista ja pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Joulukuussa 2019 aktiivimme tapasivat Dragosin uudestaan ja tällä kertaa Dragos jakoi häkkinsä toisen, aremman koiran kanssa. Arka seura oli tehnyt Dragosista ehkä hieman ujomman, mutta araksi Dragosia ei kuitenkaan voinut sanoa. Vieraita tavatessaan sen häntä heilui ja se oli selkeästi kiinnostunut ihmisistä. Nopeita liikkeitä se väisti, mutta antoi vierailijoiden kuitenkin rapsuttaa itseään leuan alta ja otti reippaasti namit ihmisen kädestä. Dragosille tuttu Adina sai koskea Dragosia vapaasti eikä se ollut tästä juuri millänsäkään.

Kuluvan vuoden keväällä Dragos sai viimein matkalipun Suomeen ja se saapui omaan kotiin huhtikuussa. Dragos on ehtinyt vajaan neljän kuukauden ajan opetella kotikoiran elämää, mutta nyt omistajan elämäntilanne on muuttunut niin, ettei hän enää pysty tarjoamaan Dragosille sen ansaitsemaa huolenpitoa. Dragos oppi nopeasti kerrostaloasujaksi ja ulkoilemaan rauhallisessa lähiympäristössä. Dragos ei hauku lainkaan, on ollut alusta lähtien sisäsiisti ja pärjää hyvin yksin työpäivän ajan. Muutenkin Dragos on hyvin kohtelias koira, joka ei tee itsestään numeroa. Dragos on joutunut olemaan omistajan onnettomuudesta johtuneen sairausloman takia monta viikkoa hoidossa, mikä on todennäköisesti vaikuttanut siihen, että Dragosin suhteessa omistajaan on vasta nyt alkanut näkymään kiintymys muun muassa hännän heilumisena. Dragos kyllä hakee kontaktia ihmiseen ja seuraa tarkasti ihmisen tekemisiä ja ottaa mielellään maharapsujakin vastaan.

Ulkoillessa Dragos on vielä hieman varovainen ja varsinkin takana kulkevat ihmiset saavat Dragosin vilkuilemaan taakseen. Vastaantulevat koirat ja ihmiset ovat sen sijaan Dragosin mielestä ok. Pienet koirat ovat Dragosista vähän epäilyttäviä, mutta nekin Dragos kohtaa herrasmiehen tavoin.  Dragos osaa kävellä hihnassa vetämättä.  Muiden koirien kanssa Dragos tulee toimeen hyvin ja näyttää turvautuvan toisiin koiriin. Dragos ei ole ollut lasten kanssa tekemisissä, mutta kerran on rauhallisesti ottanut vastaan puistossa pienen tytön silitykset.

Penikkataudista johtuen Dragosin hampaissa on kiillevaurioita. Tästä syystä suun terveyteen tulee kiinnittää erityistä huomiota uudessa kodissa.  Dragosin hampaita on harjattu päivittäin, mutta Dragos ei ole Suomessa ollessaan käynyt eläinlääkärillä. Entisen omistajan mukaan hampaat ovat aika huonossa kunnossa. Tulevan kodin on siis syytä varautua hammashoidon kuluihin. Tiettävästi penikkatauti ei ole myöskään jättänyt Daguriin minkäänlaisia hermostollisia oireita. Auto-onnettomuudessa Dragosin vasen jalka vaurioitui. Jalka röntgenkuvattiin ja röntgenkuvat ovat olleet tarkasteltavina myös suomalaisella ortopedilla. Ortopedi ei havainnut kuvissa mitään poikkeavaa. Tarhalla Dragosin liikkuminen vaikutti normaalilta eikä Suomessakaan liikkumisessa ole havaittu mitään poikkeavaa.  Uuden kodin tulee kuitenkin ottaa huomioon, että vaikka Dragos ei oireile onnettomuutta millään tavalla, saattaa tulevaisuudessa esiin tulla jotakin, joka ei tällä hetkellä näy Dragosin liikkumisessa eikä röntgenkuvissa. Oletettavaa kuitenkin on, että Dragosilla on vielä monen monta hyvää vuotta edessä.

Dragosille etsitään kotia, jossa se saa jatkaa kotiutumista rakastettuna perheenjäsenenä. Dragos varmaan toivoo myös mukavaa koirakaveria uudessa kodissa tai että lähipiirissä olisi koirakavereita. Koska ulkoilu jännittää Dragosia, ihannekoti sijaitsisi rauhallisessa ympäristössä.

Dragos on nyt vajaa neljävuotias, korkeudeltaan noin 55 cm ja painaa noin 25 kg.

Päivitykset

5.9.2021
Tänään Dragos matkusti omaan kotiin. Paljon onnea rakas Dragos ja oma koti!

22.8.2021
Ystävällinen herrasmies Dragos on ollut nyt kaksi viikkoa kotihoidossa ja sekä siirtyminen kotihoitoon että asettuminen kotihoitajan kotiin ja pikkuisen koirakaverin seuraan on sujunut ongelmitta. Dragos siis tulee tämän pienen koiran kanssa toimeen eli on nopeasti voittanut epäluulonsa pieniä koiria kohtaa. Kaverin seura on tehnyt Dragosille hyvää, sillä kuten videolla näkyy, pojasta on paljastunut leikkisä puoli. Ulkoilut ovat Dragosille jännittäviä edelleen ja Dragosille sopivin koti sijaitsee rauhallisessa ympäristössä. Nyt kotihoitaja on ulkoiluttanut Dragosia yöaikaan, jolloin Dragos on ollut selvästi rennompi. Lisätty Dragosille kuvia ja kaksi videota.

19.8.2021
Dragos siirtyi kotihoitoon Sipooseen.

3.8.2021
Mr Dragos palaa etsimään uutta kotia.

11.4.2021
Dragos on saapunut kotiin. Onnellista elämää Dragos ja perhe!

12.3.2021
Dragos on odottanut kärsivällisesti yli vuoden, mutta nyt odotus palkitaan ja pian Dragos pääsee matkustamaan Suomeen ja omaan kotiin!

14.9.2020
Dragos odottelee edelleen tarhalla sitä, että oma ihminen huomaisi hänet. Jostain kumman syystä kultainen Dragos ei ole vielä saanut kotia, miksi, sitä emme voi ymmärtää, sillä tämä herttainen poika on todellinen sydäntensulattaja! Toivottavasti Dragosin ei tarvitsisi viettää ensi talvea tarhalla, vaan oma koti Suomessa kutsuisi jo. Saimme Dragosista videon, se on lisätty videolistaan.

12.6.2020
Saimme terveisiä Dragosilta videon muodossa. Missä on tämän ihastuttavan herran koti?

6.5.2020
Huhtikuun alussa saksalaisen yhdistyksen edustajat tapasivat Dragosin Cosoban tarhalla. Saimme Dragosilta kuulumisia videon muodossa.

8.1.2020
Ihastuttava hurmuri Mr. Dragos pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.
________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mr. Dragos on saapunut Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä sekä testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi se on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mr. Dragosin yhteyshenkilönä toimii Marjukka Kokko.

 

 

 

Dragos Romaniassa kesäkuussa 2020.

Dragos tarhalla huhtikuussa 2020

Mr. Dragos tarhalla joulukuussa 2019

Mr. Dragos Cosoban tarhalla heinäkuussa 2019

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: