Kodin saanut koira: MUMMELIN (nyk. Muru)

Syntymäaika: n. 2014
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
11.11.2023

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi. 

Mummelin on pelastettu 3 vuotta sitten kunnalliselta tarhalta ja on asunut siitä alkaen Happy Dogs Morenin koiratarhalla. Hän saa asua vapaana tarhan takana sisäpihalla, joka on suhteellisen rauhallista aluetta.

Kulkurien vapaaehtoiset ovat täysin ihastuneita Mummeliniin ja kuvaavat tätä “reppanamummoksi”. Vapaaehtoisten saapuessa sisäpihalle Mummelin hymyili heille suloista “etuhammashymyä”, oli selkeästi hyvin ilahtunut ihmisseuran saapumisesta! Ikä näkyy koirassa turkin harmautena.

Mummelin on hyvin alistuvainen niin tarhalla vierailevia ihmisiä kohtaan kuin myös tarhan muita koiria kohtaan. Tarhalla vierailleet vapaaehtoiset kuvailevat Mummelinia niin, että vaikuttaa siltä, että hän on ikään kuin tottunut alistumaan.

Tarjotut herkut eivät kelpaa Mummelinille, mutta koiranmakkaran avulla vapaaehtoiset saavat koiran houkuteltua luokseen. Tässäkin tilanteessa koira kierähtää jäykkänä alistuen selälleen tassut kohti taivasta. Kun Mummelin tajuaa, että tarhalla vierailleet vapaaehtoiset eivät tee hoitotoimenpiteitä tai muuta ikävää, hänen olemus muuttuu hieman rennommaksi. Superjäykkä olemus vaihtui maharapsutuksista nauttimiseksi. Kun Mummelin alkoi luottaa tarhavierailun aikana vieraisiin ihmisiin ja siihen, että häntä ei oteta kiinni tai tehdä mitään pahaa, niin hän rentoutui kokonaan.

Tämä koira vaikuttaa herttaiselta ja vähän herkältäkin kaverilta, joten häntä ei luovuteta dominoivan koiran kaveriksi. Koira reagoi tarhalla jännitystä aiheuttaviin vieraisiin ihmisiin alistumalla, ja myös kotiympäristössä Suomessa ihmiset, hoitotoimenpiteet ja ulkoilu voivat olla jännittäviä asioita.

Mummelinilla on iän tuomaa rauhallisuutta ja etsii täten itselleen rauhallista kotia, joskin vapaaehtoiset saivat nähdä vieraillessaan myös pienet “mummohepulit”. Mummelinista voi katsoa videoita alla.

Mummelin on korkeudeltaan n. 42 cm ja painoltaan n. 12 kg.

Päivitykset

11.1.2023

Mummelin on saapunut Suomeen ja saanut uuden nimen: Muru!

15.8.2023

Ihana Mummelin on varattu loppuelämän kotiinsa!

20.7.2023

Missä on Mummelinin eläkekoti? Mummelin asustaa edelleen vapaana tarhan sisäpihalla ja oli täysin samanlainen kuin silloin, kun hänet tavattiin viime kerralla maaliskuussa 2023. Häntä kuvataan alistuvaksi, herttaiseksi tätikoiraksi, joka ei tee tarhallaan itsestään suurta numeroa. Lisätty Mummelinille pari kuvaa.


19.3.2023

Mummelin aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mummelin saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mummelin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Henna Peltokorpi

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: