Päivitetty 14.03.2023

Kotia etsivä koira: WOOPSY


Syntymäaika: 08/22
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

14.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Toimijamme tapasivat hellyyttävän Woopsyn helmikuussa 2023 Romanian reissulla. Woopsy asustelee pentu aitauksessa monen monen muun pennun kanssa, johon helposti huukkuu massaan. Kuitenkin tämä neiti vei toimijamme sydämmet mennessään. Woopsyn taustasta ei osata tarkemmin sanoa, kuin perus tarhapentu. Tämä tarkoittaa, että pentu on jätetty jonnekkin, esimerkiksi tarhan edustalle, koska omistajalla ei ole ollut mahdollisuutta huolehtia pennusta. Toimijamme tapasivat Woopsyn kahtena päivänä reissun aikana. Woopsy pyörii kokoajan toimijoiden lähellä ja on suunnattoman kiinnostunut ja utelias. Suora kontakti ekana päivänä ihan päivän alussa oli Woopsylle vaikeaa, mutta jo hetken kuluttua Woopsy uskalsi tulla hakemaan nameja kädestä. Tämän neidin koko kroppa vaan heiluu kun on niin innoissaan toimijoista ja nameista. Tokana päivänä toimijoita moikkaamassa ekojen joukossa onkin söpö Woopsy ja jo tokana päivänä Woopsya saakin rapsutella. Woopsy kuitenkin säpsyy nopeita liikkeitä. Woopsya kuvaa hyvin pohdiskeleva, herkkä ja hymyilevä neiti.

Woopsy on tottumaton tarha pentu. On hyvä muistaa, että kotikoiran elämä on Woopsylle täysin uusi juttu, se ei esimerkiksi tiedä miten pukea valjaita, kävellä hihnassa, olla sisäsiisti tai elää ihmisten kanssa. Myöskin kaikki talon sisällä olevat asiat, esimerkiksi lattia, television äänet, peilit yms. ovat Woopsylle täysin uusia asioita. Eli tulevan kodin täytyy sitoutua näyttämään kotikoiran elämää Woopsylle positiivisin metodein. Woopsysta, joku saa vielä aivan mielettömän kaverin ja varmasti tulee olemaan ilo seurata, minkälainen kaveri tottumattomuuden alta kuoriutuu.

Woopsy tukeutuu tarhalla paljon toisiin koiriin, eli tulevassa kodissa olisikin hyvä olla reipas koirakaveri tukemassa Woopsya kotikoiran tavoille. Woopsylle paras asuinalue olisi mahdollisimman rauhallinen alue ja asuinmuotona rivitalo tai omakotitalo. Woopsyssa voisi ulkonäön perusteella olla paimenkoiraa eli ihan sohvaperunaa tästä neidistä ei saa. Täytyy myös muistaa, että Woopsyn kuvaus on tarhakäytöksen perusteella tehty ja käyttäytyminen voi muuttua hyvinkin paljon kotiutumisen edetessä.

Woopsy on kooltaan tällä hetkellä noin 45cm ja painaa 16kg, Woopsy on kuitenkin nuori ja saattaa tästä vielä kasvaa kokoa.

Päivitykset:

14.3.2023
Söpö ujo Woopsy pääsee etsimään omaa loppuelämän kotiaan Kulkureiden adoptio ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Woopsy saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta.

Lisäksi Woopsy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Jaate Serlippens

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.