Kodin saanut koira: WOOPSY (Suomessa)

Syntymäaika: 08/22
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Tampere)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

29.10.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Toimijamme tapasivat hellyyttävän Woopsyn helmikuussa 2023 Romanian reissulla. Woopsy asustelee pentu aitauksessa monen monen muun pennun kanssa, johon helposti huukkuu massaan. Kuitenkin tämä neiti vei toimijamme sydämmet mennessään. Woopsyn taustasta ei osata tarkemmin sanoa, kuin perus tarhapentu. Tämä tarkoittaa, että pentu on jätetty jonnekkin, esimerkiksi tarhan edustalle, koska omistajalla ei ole ollut mahdollisuutta huolehtia pennusta. Toimijamme tapasivat Woopsyn helmikuussa 2023 kahtena päivänä reissun aikana. Woopsy pyörii kokoajan toimijoiden lähellä ja on suunnattoman kiinnostunut ja utelias. Suora kontakti ekana päivänä ihan päivän alussa oli Woopsylle vaikeaa, mutta jo hetken kuluttua Woopsy uskalsi tulla hakemaan nameja kädestä. Tämän neidin koko kroppa vaan heiluu kun on niin innoissaan toimijoista ja nameista. Tokana päivänä toimijoita moikkaamassa ekojen joukossa onkin söpö Woopsy ja jo tokana päivänä Woopsya saakin rapsutella. Woopsy kuitenkin säpsyy nopeita liikkeitä. Woopsya kuvaa hyvin pohdiskeleva, herkkä ja hymyilevä neiti. Toimijamme tapasivat Woopsyn uudestaan toukokuussa 2023. Woopsy onkin reipastunut paljon sitten ensi tapaamisen ja rapsutukset on ihania.

Woopsy kuitenkin pääsi onneksi Suomeen kotihoitoon syyskuun 2023 lopulla. Woopsy on tottumaton tarha pentu, joka on asustellut nyt reilun kuukauden kotihoidossa ja reipastuu ihan silmissä. Woopsy rakastaa kotihoitajalta saamia rapsutuksiaan ja tykkää touhuta kotihoitoperheen koiran kanssa. Woopsy selvästi ottaa paljon tukea koirakaverista, joten tulevassa perheessä pitäisi kyllä olla koirakaveri mukana.

Woopsylle paras asuinalue olisi mahdollisimman rauhallinen alue ja asuinmuotona rivitalo tai omakotitalo. Woopsyssa voisi ulkonäön perusteella olla paimenkoiraa eli ihan sohvaperunaa tästä neidistä ei saa. Täytyy myös muistaa, että Woopsy vastaa totuttelee kotikoiran elämään, eli Woopsyn käytös voi muuttua vielä paljon kunhan saa rohkeutta lisää.

Woopsy on kooltaan tällä hetkellä noin 45cm ja painaa 16kg.

Päivitykset:

12.12.2023

Onnekas Woopsy on päässyt omaan kotiin.

24.11.2023

Woopsy on varattu omaan kotiin – onnea Woopsylle ja hänen tulevalle perheelleen! <3

29.10.2023
Woopsy odottelee edelleen omaa perhettään kotihoidossa. Woopsy etsii rauhalliselta alueelta koirakaverillista kotia. Woopsyn luona kävi myös ekaa kertaa vieras. Woopsy on selvästi kiinnostunut vieraasta, mutta kuitenkin jännittää uutta tilannetta. Onkin tärkeää, että tulevassa kodissa Woopsyn kanssa edetään rauhallisesti ja uusiin tilanteisiin totutellaan rauhassa positiivisin metodein ja koiran ehdoilla. Mitä enemmän Woopsy saa rutiinia eri tilanteisiin mitä enemmän tilanteet helpottuu. Missä olisi Woopsyn perhe?

Uusia kuvia ja videoita lisätty.

2.10.2023
Ihana Woopsy saapui reilu viikko sitten Suomeen Tampereelle kotihoitoon. Woopsy on päivä päivältä reipastunut ja ulkoilut on todettu kivoiksi. Myös rapsutukset on ihan parhaita, ne jopa voittaa namit! Woopsy ottaa paljon tukea kotihoitajan omasta koirasta. Woopsy on myös löytänyt oman äänensä ja haukkuukin innoissaan, kun kotihoitaja herää. Woopsylla on myös pientä taipumusta eroahdistukseen, tämä voi tasaantua kyllä stressin laskiessa, mutta varmasti vaatii työtä tulevalta kodilta Woopsy on aivan super ihana tyyppi ja niin herttainen. Olisi ihana jos tyyppi pääsisi pian omaan kotiin!

Profiiliin on lisätty kuvia ja video!

25.9.2023
Iloinen yllättäjä Woopsy on saapunut Suomeen. Tämä sympaattinen neiti otti muutoksen hiukan harkiten vastaan, mutta on jo heilutellut vienosti häntäänsä. Woopsy odottelee adoptiohakemuksia Tampereella.

17.9.2023
Woopsy oli saapumassa omaan kotiin 23.9, mutta ihan viimehetkellä Woopsyn varaus peruuntui, täysin siitä riippumattomista syistä. Pohdimme Woopsyn tilannetta ja päätimme, että on aika muuttaa tämän tyypin elämä ja tuoda se kotihoitoon, etsimään omaa loppuelämän kotia. Woopsy saapuu 23.9 Suomeen ja palaa kotia etsiväksi. Katsotaan millainen tyyppi sieltä kuoriutuu. <3

9.8.2023
Ihana Woopsy on vihdoin varattu omaan kotiin! Onnea perheelle ja Woopsylle! <3

2.7.2023
Woopsy tavattiin uudestaan toukokuussa 2023. Toimijamme kertovat, että Woopsy ottaa rohkeasti kontaktia ihmisiin. Yhden toimijan puhelin kiinnostaa kovin ja sitä käydäänkin vähän nuoleskelemassa. Missä on ihanan Woopsyn koti!

Profiiliin on lisätty uusia kuvia ja video.

14.3.2023
Söpö ujo Woopsy pääsee etsimään omaa loppuelämän kotiaan Kulkureiden adoptio ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Woopsy saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Woopsy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jaate Serlippens

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: