Päivitetty 10.07.2021

Kodin saanut koira: NARCIS (Super girl puppies) (nyk. Nasu)


Syntymäaika: 1-2/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea / OR)
ei kastroitu


Narcis on aiheuttanut runsaasti kiinnostusta eikä siitä oteta enempää yhteydenottoja.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

7.5.2021
Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr. Adinan perustamalle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr. Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Super Girl ja sen 4 pentua päätyivät Ioanan hoiviin kanssa eräältä perheeltä, jolle taisi tulla mitta täyteen suuren koiramäärän kanssa ja perhe oli hylkäämässä koiria metsään. Super Girl pentuineen on ollut Ioanan hoivissa, One Rescuen tarhalla, maaliskuun lopusta lähtien. Pennut Lucas, Narcis, Elea ja Erik ovat tällä hetkellä n. 3,5 kuukauden ikäisiä.

Narcis on leikkisä ja touhuileva pikkuinen. Narcis ja sen sisko Elea ovat hyvin samannäköisiä. Videoilla kuitenkin Narciksen erottaa sen vähän sileämmästä turkista ja hieman ujostelevammasta luonteesta – esimerkiksi välillä Narcis siirtyy katselemaan tilannetta vähän kauemmas aidalta. Narcis tulee arvion mukaan jäämään pieneksi koiraksi ja se on aikuisena mitä luultavimmin noin 30-40cm. Videoiden perusteella Narcis ja sen sisko Elea vaikuttavat pentueen pienimmiltä tällä hetkellä. 

Vaikka tarhalla Narcis on välillä vähän ujosteleva, on sillä hyvät mahdollisuudet rohkaistua, koska se aloittaa jo näin nuorena kodin etsimisen adoptio-ohjelmassa ja pääsee toivottavasti omaan kotiinsa jo pentuiässä. Narcis voisi olla iloinen, jos sillä olisi kotona odottamassa tasapainoinen koirakaveri. Tulevan perheen tulee myös varautua ohjaamaan Narcista rauhallisesti alkuun sen uuden elämän alkutaipaleella – varsinkin, jos koirakaveria ei kotona ole odottamassa.

Päivitykset

10.7.2021
Narcis saapui Suomeen perheensä luo!

26.5.2021
Narcis sai tänään ilouutisia – se on varattu omaan kotiin!

7.5.2021
Herkkä Narcis aloittaa kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Narcis tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Narcis saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Narcis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Narciksen yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.