Kodin saanut koira: NUUSKU

Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (HDM)
Kokoarvio:cm/kg

 

Nuusku on ymmärrettävästi hurmannut useita saaden monia kotikyselyjä, joten tästä syystä tytön postilaatikko sulkeutuu nyt tältä erää. Kiitos kaikille! <3

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
23.3.2024

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Hurmaava nappisilmä, Nuusku-neiti, asustelee tällä hetkellä jo neljättä vuottaan Happy Dogs Morenin gardens-tarhalla – toisin sanoen siirtolapuutarhatiloissa, joissa asustelee tällä hetkellä noin 50 erään HDM:n työntekijän koirista. Nuuskun taustasta eläintenhoitaja Marilena kertoi, että nuori, noin 7:n kuukauden ikäinen, Nuusku pelastettiin aikoinaan vuonna 2019 eräältä kunnalliselta tarhalta ja on tästä asti asunut täällä.

Tällä hetkellä tämä kevytlabbikseksi kutsuttu tyttö asuttaa siirtolapuutarhahäkkiä yhdessä noin 10-15:sta muun koiran kanssa, ja porukan yhteiselo sujuu mukavasti. Nuusku on taitava kommunikoija ja selvästi koirasosiaalinen yksilö. Hän luovii porukassa hyvin ja sopuisasti kaikenlaisten kaverusten kanssa. Vaikka hän hienosti muiden kanssa eleleekin, hän ei ota tukea muista vaan kulkee häntä heiluen pitkin pihaa pahemmin juttuja jännittämättä. Menoa ja meininkiä aitauksessa on ihna kiitettävästi, mutta Nuuskulle tämä on täysin fine: hän ei ole millänsäkään. Nuusku voisikin siis sopia perheen ainoaksi koiraksi tai sitten kotiin, jossa jo kavereita odottelee.

Ihmisistä – niin tutuista kuin uusistakin tulokkaista – Nuusku pitää kovasti. Hän tulee reippaasti luo ja pyytää rapsutuksia, eikä ole millänsäkään, vaikka ihmisiä on useita, on kameroita ja jänniä ääniä sekä monenlaista uutta. Nuusku ei kuitenkaan jää pelkästään jalkoihin pyörimään vaan osaa ottaa tilaa niin halutessaan, kuitenkin huomion ollessa tarjolla, tyttönen tassuttelee iloisesti takaisin vierelle. Aktiivimme viettävät tovin aikaa aitauksessa ja tällä välin Nuusku tekee kierroksia pitkin aluetta seuraillen muiden toverien puuhia, tsekkaillen kaivettuja kuoppia ja mielellään etsii maahan heitettyjä nameja nimensä mukaan nuuskutellen, kunnes jälleen palaa aktiivien iholle.

Aktiivimme kuvaavat Nuuskua kaikinpuolin ihanaksi ja mukavaksi koiraksi, josta varmasti joku onnekas voisi saada vierelleen hurmaavan ystävän. Nuusku on kaikkia kohtaan ystävällinen, rauhallisen innokas, mutta kiinnostunut. Saadessaan luvan Nuusku nousee ihmistä vasten rapsutuksiin. Aktiivimme saavat käsitellä häntä miten vain: hampaat ja korvatkin sai tsekata tosta noin vain. Nuuskun hampaissa on hieman hammaskiveä, kuten tyypillisesti tarhakoirilla onkin, muutoin tyttö on kovin siistissä kunnossa.

Nuusku voisi sopia monenlaiseen kotiin rennon olemuksensa ja sympaattisen luonteensa vuoksi. Nuuskua voidaan ajatella asuvaksi niin kerrostaloon kuin omakotitaloonkin. Tärkeintä Nuuskun kohdalla on ymmärtää ja muistaa, että tyttö on viettänyt lähes koko elämänsä tarhaoloissa, eikä hänellä ole kokemuksia ulkomaailmasta. Vaikka Nuusku vaikuttaakin yksilöltä, joka voisi olla aivan valmis kotikoira, on muistettava miten iso muutos matka Romanian puutarha-aitauksesta kotikoiraksi Suomeen on. Nuusku tarvitsee vierelleen turvallisen ja lempeän ihmisen, jolla on aikaa ja energiaa tukea tyttöä uuden edessä. Ajan ja turvallisuuden tunteen synnyttyä Nuusku nauttisi varmasti aktiivisesta elämästä, älypuuhasteluista näppäryytensäkin vuoksi sekä tärkeimpänä: oman ihmisystävänsä kainalossa olemisesta.

Kooltaan Nuusku-neiti on noin 47 cm korkea ja 18 kg painava.

Päivitykset

23.3.2024

Ihana Nuusku kohtasi tänään ensikertaa loppuelämänsä ihmiset ja aloitti uuden elämänsä rakastettuna perheenjäsenenä. Onnea Nuusku ja perhe! <3

30.1.2024

Onnekas Nuusku-neiti varattiin tänään ikiomaan kotiin!

12.1.2024

Nuusku-neiti tassutteli häntä heiluen mukaan adoptio-ohjelmaan ikiomaa kotia etsimään!

____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nuusku-neiti saapuu Romaniasta Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nuusku on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. Nuuskun kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nuuskun yhteyshenkilönä toimii Enni Rantala. 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: