Päivitetty 30.07.2023

Kodin saanut koira: PANNUKAKKU


Syntymäaika: 2019-2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

17.5.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Pannukakku on löytynyt harhailemasta Bukarestista parkkipaikalta, mistä Carmen on noukkinut sen talteen. Liekö Pannukakulla ollut oma koti ja ihminen aiemmin, sitä ei voida sanoa varmaksi, mutta Pannukakun palava rakkaus ihmisiä kohtaan voisi kertoa aiemmasta taustasta omistettuna koirana.

Pannukakku on varsinainen höpönassu. Sillä on kaunis lyhyt valkoinen turkki, jossa on ruskeita laikkuja. Sillä on iso pää, jonka se on aina valmiina tunkemaan ihmisen syliin silitettäväksi. Pannukakku hyppii häkkiä vasten innoissaan odottaessaan ihmisten saapuvan häntä katsomaan. Ihmisen huomio onkin tarhaoloissa harvinaista herkkua ja Pannukakku ottaa ihmistä kaiken ilon irti. Ihmiset ovatkin Pannukakulle niin tärkeää, että se parkkeeraa itsensä vieraiden eteen. Häkkikavereiden yrittäessä lähelle huomion toivossa, Pannukakku murisee häkkikavereilleen ja häätää kaverit loitommas.

Pannukakku jakaa häkkinsä Göstan sekä aremman koiran kanssa. Vaikka ihmisen huomio on Pannukakulle tarhaoloissa tärkeä puolustettava resurssi, se tulee kuitenkin toimeen häkkikavereidensa kanssa. Pannukakku käyttää paljon selkeitä eleitä viestiessään häkkikavereilleen esimerkiksi nostelemalla huuliaan ja murisemalla. Elämä tarhalla on todella stressaavaa ja resursseista on puutetta ja tällaisissa olosuhteissa riittävä kommunikointi ehkäisee äärimmäisiä konflikteja.

Pannukakulle maistuu namit ja se veteleekin vierailta melkein sormet namien mukana. Vaikka Pannukakku on tilanteessa todella innoissaan, se ei kuitenkaan ole päällepäsmäri ja se osaa rauhoittua odottamaan niin nameja kuin silityksiäkin. Tarhalla on usein kova mekkala, mutta Pannukakku ei yhdy haukkukuoroon. Se haukahtaa muutaman kerran maltillisesti, mutta kokonaisuudessaan se vaikuttaa melko hiljaiselta koiralta.  Vierailun lähestyessä loppuaan Pannukakku ei olisi halunnut päästää ihmisiä menemään ja yrittikin liimautua vieraisiin kiinni ja lähteä heidän mukanaan oven raosta.

Pannukakku on mitä iloisin koira ja se sopisikin varmasti monenlaiseen asuinmuotoon ja ympäristöön. Ihmisrakkaana koirana Pannukakku arvostaisi kodissaan useampia rapsuttavia käsiä. Se voisi sopia myös lapsiperheeseen, kunhan perhe osaa ohjata lapset kohtelemaan Pannukakkua koiralähtöisesti. Vaikka Pannukakku tulee toimeen muiden koirien kanssa, Pannukakku luovutetaan ainoaksi koiraksi riskien välttämiseksi. Pannukakku on menevä nuori koira ja tulee varmasti tarvitsemaan kodin, jossa sille tarjotaan fyysistä ja psyykkistä tekemistä.

Pannukakku on kooltaan noin 48cm ja 18kg.

Päivitykset

30.7.2023

Pannukakku on saapunut Suomeen ja tavannut oman perheensä. Onnea uusiin seikkailuihin Pannari ja perhe <3

20.6.2023

Pannukakku on varattu omaan kotiin!

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pannukakku saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pannukakku on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Outi Kekkonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.