Kodin saanut koira: PERRO

Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:


Perustiedot ja tausta

23.11.2018
Vuonna 2013 romanialaisen Mitrenin kylän laitamille alkoi rakentua romanialaisen eläinsuojelijan Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteistyönä Carpen tarha. Sen tarkoituksena on auttaa alueensa kodittomia koiria steriloimalla niitä ja tarjoamalla jo olemassaoleville suojapaikan tarhallaan ja mahdollisuuksien mukaan mahdollisuuden adoptioon Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Tältä tarhalta löytyy myös Perro.

Perro löytyi loppukesästä, samalla kertaa Polinan kanssa, vaeltamasta keskellä yötä tarhalle vievällä hiekkatiellä. Ne lenkkeilivät menemään keskenään siellä pilkkopimeässä, mutta eivät varsinaisesti vaikuttaneet olevan menossa mihinkään. Ne jäivät ihmettelemään, kun Veera, Carpen tarhalla asuva Kulkurien aktiivi, pysähtyi niitä jututtamaan. Ruoka kelpasi parivaljakolle ja kaksikon vanhempi osapuoli, Polina, oli lähdössä muitta mutkitta Veeran matkaan. Perro jännitti tilannetta ja Veeraa jonkin verran, mutta se oli niin nälkäinen, että Veera sai ruualla houkuttelemalla napattua sen kiinni ja niin se päätyi Polinan kanssa Carpen tarhalle. Perro on tosi leikkisä ja hauska koira, energiatasoltaan se on kuitenkin aika keskiverto. Se haluaisi kovasti tulla moikkailemaan uusia ihmisiä, mutta on siinä ja siinä että uskaltaako se, joten kodilta tulee löytyä ymmärrystä ja kärsivällisyyttä ujon koiran kanssa elämiseen. Se tulee varmasti kuitenkin kodissa rohkaistumaan, sillä se on tarhallakin jo reippaampi ja aina vain uteliaampi uusia asioita kohtaan. Tutun ihmisen luokse se tule nopeampaa, jää rapsuteltavaksi ja rauhallisesti lähestyttäessä se jää paikoilleen ja tuntuu tykkäävään kosketuksesta. Se tulee kuitenkin vaatimaan jonkin verran sosiaalistamista ja kokemusta koirista. Reipas koirakaveri olisi sille tosi hyvä turva ja tsemppari, joten Perrolle etsitään ensisijaisesti kotia toisen koiran kaveriksi. Tällä hetkellä Polinan kanssa asuva Perro tulee hyvin toimeen häkkikaverinsa kanssa ja se turvaa kovasti kaveriinsa. Perron ei ole kuultu haukkuvan, joten sen koti saattaisi sijaita kerrostalossakin.

Perro on kooltaan noin 35- senttinen ja 12- kiloinen pötkyläkoira. 

Päivitykset
13.4.2019
Kulkurilento toi tänään mukanaan pikkuisen Perron, joka on viime yön nukkunut ihan ikioman perheensä kanssa. Onnea Perro ja perhe.

12.3.2019
Hurmaava Perro hurmasi ja se varattiin omaan kotiin. 

11.2.2019

Perron varaus peruuntui siitä itsestä riippumattomista syistä. Se ehdittiin jo testata multiresistenttien bakteerien suhteen ja on niiden suhteen negatiivinen. Toivottavasti suloinen ja hiukan ujo poika löytää kodin nopeasti. 

11.1.2019
Perro on varattu omaan kotiin Suomeen.

23.11.2018

Perro alkoi etsimään kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Perro tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Perro saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Perro on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: