Päivitetty 14.04.2019

Kodin saanut koira: YANSA (nyk. Sunika)


Syntymäaika: 8/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
31.1.2019
Romanian kodittomien koirien määrää on mahdoton tietää, mutta niitä arvioidaan olevan kahdesta jopa viiteen miljoonaan. Suurin osa niistä on kodistaan kadulle hylättyjä leikkaamattomia koiria ja näiden jälkeläisiä. Sterilointien  ja tiedon lisäämisen merkitystä ei voi tarpeeksi korostaa, jotta koirien määrä joskus vähenisi. Kevät on kodittomien pentueiden sesonkiaikaa. Pentuja syntyy pilvin pimein ja vaikka romanialaiset eläinsuojelijat tekevät enemmän kuin kaikkensa, vain pieni osa pennuista päätyy hyvien ihmisten hoivaan. Näistäkin pennuista parvovirus vie ison osan, joten vain hyvin pieni osa selviää ensimmäisten elinkuukausien ohi. Ja tästä pienestä osasta vielä pienempi osa on niin onnekkaita, että löytää tiensä One Rescue Associationin henkilökunnan suojiin ja sen myötä Kulkurien adoptio- ohjelmaan.

Yansa on yksi niistä onnekkaista, joilla on nyt mahdollisuus löytää oma perheensä Suomesta. Sen rokotusohjelma on edennyt siihen pisteeseen, että se voi nyt alkaa etsimään kotiaan. Yansa asuu muiden pentujen kanssa ja tulee niiden kanssa toimeen. Se on ujonpuoleinen, mutta rohkaistuu nopeasti, kun saa tutustua asioihin ja ihmisiin omaa tahtiaan. Sen kokemukset ympäröivästä maailmasta ovat varsin rajalliset, joten kodin tulee olla valmis ohjaamaan ja tukemaan sitä kärsivällisesti ja johdonmukaisesti sen tutustuessa uuteen kotiinsa ja sen ympäristöön. Reipas koirakaveri kotona auttaisi varmasti Yansaa, mutta se varmasti nauttisi myös saadessaan perheensä koko huomion. Yansa on nuori koira ja se tulee tarvitsemaan myös paljon aktiviteettia ja virikkeistämistä, jotta se pysyy tyytyväisenä.

Yansa painaa tällä hetkellä noin kymmenen kiloa, joten siitä kasvaa todennäköisesti keskikoinen, noin parikymmenkiloinen ja viisikymmentäsenttinen neitonen.

Päivitykset
13.4.2o19
Pikkuinen Yansa lensi tänään Kulkurilennolla ikiomien ihmistensä luokse ja sai uudeksi nimekseen Sunika. Onnea Sunika ja oma perhe.

6.3.2019
Suloinen Yansa on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

17.2.2019
Lisätty suloiselle koiralle video ja kuvia.

31.1.2019
Yansa aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Yansa saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Yansa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.