Päivitetty 24.03.2018

Kodin saanut koira: PETE (nyk. ROBERT)


Syntymäaika: 01/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa / Onevet
Kastroitu

 

21.2.2018

Perustiedot ja tausta:

OneVet-klinikka on yksi Kulkurien pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneista. Bukarestin keskustassa sijaitseva eläinlääkäriklinikka OneVet on perustettu vuonna 2005 ja sen omistaa eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladut. OneVetilla on klinikan lisäksi hoitola Cosoban kylässä. Eläinrakkaan pariskunnan hoivissa on satoja kaduilta löydettyjä koiria ja niistä ovat päätyneet Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja löytäneet kodin Suomesta.

Adina oli nähnyt Peten useina päivinä joulukuussa 2017  juoksentelemassa keskellä vilkasta tietä ja ollessaan huolissaan koiran kohtalosta, Peten onneksi Adina päätti lopulta ottaa hänet kyytiin, eläinklinikalle turvaan liikenteeltä ja kylmeneviltä ilmoilta.

Pete osoittikin pian kiitollisuuttaan pelastajilleen ja antaa – sekä myös kerjää  huomiota välillä myös haukkujen kera. Pete ei jännitä ihmisiä, vaan kuten kuvista näkee, ihmisen sylissä oleminen on melko mukavaa puuhaa katuelämän jälkeen.

Pete tulee myös hyvin toimeen muiden koirien kanssa, joten tulevassa kodissa voisi olla myös koirakaveri odottamassa.

Kooltaan Pete on noin 50 cm ja 12 kg

17.3.2018

Joskus tilanteet etenevät suunniteltua nopeammin: muutaman koiran jäädessä vielä Romaniaan, Petelle aukesi paikka lennolta ja hän pääsi tänään omien ihmistensä luo kotiin Suomeen.

11.3.2018

Pete sai tänään onnellisia uutisia: hänet on varattu omaan kotiinsa Suomeen!

9.3.2018

Aktiivimme terveisiä Romanian matkalta: “Pete on vauhdikas poika, joka ei turhia ujostele. Se on todella leikkisä ja tuntuu myös sosiaalistuvan oikein hyvin leikin kautta. Peten jaloilla tuntuu olevan vähän oma elämä ja koko koira sinkoilee ja pomppii suntaan jos toiseenkin. Pete väistää rähinöitä ja vaikuttaa pärjäävän hyvin koiralaumassa. Pete on todella persoonallinen koira, sekä luonteen, että ulkonäön puolesta. Yksinkertaisesti Peten mielestä elämä on ihanaa, eikä Pete tätä iloa mitenkään piilottele.”

21.2.2018
Pete tuli Kulkurien sivulle etsimään kotiaan Suomesta.

Pete on kokoonsa nähden hoikka poika, joka kotiin päästyään todennäköisesti kerää hieman massaa  oikean ruokavalion ja liikunnan kanssa. Tässä sosiaalisessa ja reippaassa koirassa on paljon virtaa ja erilaiset leikit ja touhut ovat mieluista puuhaa ja siksi tulevassa kodissa olisikin hyvä olla aktiviteetteja ja yhteistä tekemistä, jotta energia ja vauhti kohdistuvat oikeaan paikkaan.

Pete on hyvin ihmisrakas ja  todella huomionkipeä, joka selvästi odottaa oman ihmisen kainaloa ja yhteistä puuhamaata. Vaikka Pete tuleekin hyvin toimeen muiden koirien kanssa, on se kuitenkin hieman alistuva ja jää siksi hieman alakynteen toisten koirien joukossa. Siksi toiveena olisikin, että mahdollinen koirakaveri olisi kiltinpuoleinen, jonka kanssa Pete varmasti viihtyisi.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

 

Pete saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pete on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Tytti Sirola

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.