Päivitetty 02.05.2023

Kodin saanut koira: POMPELMUS (nyk. Veikko)


Syntymäaika: 2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
24.2.2023
Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioanan ystävä löysi Pompelmusin Bukarestin kaduilta ja pyysi Ioanaa auttamaan. Pompelmus saapui Ioanan hoiviin viime syyskuussa ja on asunut tarhalla siitä lähtien.

Pompelmus tulee toimeen toisten koirien kanssa. Se asustaa tällä hetkellä yhdessä Leena Lonlyn kanssa ja ne tulevat pääsääntöisesti hyvin juttuun keskenään. Ruoka on niille molemmille tärkeä resurssi ja siitä tuleekin välillä kaverusten kesken riitaa. Mikäli Pompelmusin uudessa kodissa on jo koirakaveri odottamassa, on resurssitarkkuuteen hyvä varautua.

Pomplemus onkin erittäin kiinnostunut ruuasta, mutta suhtautuu myös uusiin ihmisiin ystävällisen kiinnostuneena. Tutun Ioanan rapsutuksista Pompelmus nauttii, vaikka aluksi hieman ihmetteleekin uusien ihmisten kosketusta. Hetken asiaa tuumailtuaan Pompelmus lämpiää myös uusien tuttavuuksien rapsutusyrityksille. Pompelmus nauttii häkin ulkopuolella paikkojen tutkimisesta, juoksentelusta sekä haistelusta ja se on hieman jopa kävellyt hihnassakin. Pompelmus ei millään haluaisi verryttelyn jälkeen palata takaisin häkkiinsä.

Pompelmus voisi ystävällisenä nuorukaisena varmasti sopia monenlaiseen perheeseen ja ympäristöön. On tärkeää muistaa, että ystävällisyydestään ja reippaudestaan huolimatta Pompelmusilla ei ole mitään kokemusta kotikoiran elämästä tai ylipäätään sisällä ihmisten kanssa asumisesta. Se tulee tarvitsemaan paljon aikaa, ymmärrystä, tukea ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta matkallaan kohti kotikoiran elämää.

Pompelmus on noin 40 cm korkea ja painaa noin 10 kiloa.

Päivitykset
29.4.2023
Pomplemus matkusti Vapuksi kotiin ja sai uudeksi nimekseen Veikko. Onnea Veikko ja perhe!

21.3.2023
Pompelmusta lykästi ja se on varattu ikiomaan kotiin Suomeen!

24.2.2023
Pompelmus on lisätty Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa kotiaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pompelmus saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pompelmus on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pompelmusin yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.