Kodin saanut koira: RAITA (nyk. Siiri)

Syntymäaika: 4/2019
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

2.5.2020
Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhteisön One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan noin 400 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jolloin ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä tarhan klinikalle steriloitavaksi maksutta.

Cosoban tarhalle tulee uusia koiria mitä erilaisimpia kanavia pitkin. Raita sisaruksineen päätyi tarhalle eläinrakkaan romanialaisen ansiosta. Tämä henkilö oli lunastanut pennut emoineen kunnalliselta tarhalta, missä koirien olot ovat surkeat ja missä pennut todennäköisesti olisivat kuolleet jo pian syntymänsä jälkeen. Hän mahdollisti sen, että pennut saivat elämänsä ensimmäiset viikot nauttia kotioloissa emonsa hoivasta. Hänen oli kuitenkin mahdotonta huolehtia pitempään koko katraasta ja kun pennut olivat vähän varttuneet, hän toi ne Cosoban tarhalle etsimään omaa kotia. Sivuillamme sisarussarjasta omaa kotiaan ovat etsineet Raitan lisäksi Aneeka ja Isela, joille oma koti on jo löytynyt. Raita ja sen sisarukset olivat hyvin sosiaalisia ja rohkeita ja todella energisiä. Rehellisesti sanottuna ne olivat todellisia pieniä riiviöitä. Ja tietenkin aivan hurmaavia. Soma tiikeriraidallinen Raita oli sisarussarjan vauhdikkaammasta päästä eikä se hereillä ollessaan pysynyt kauan paikoillaan. Kun aktiivimme joulukuussa vierailivat Raidan luona, tyttö olikin tasoittunut ja rauhoittunut melkoisesti.

Raita on ehtinyt jo noin vuoden ikäiseksi, noin 45 cm korkeaksi ja noin 15 kg painavaksi tytöksi. Raita siirtyy kodinetsijäksi aikuisten kategoriaan.

Päivitykset

7.9.2020
Raita kotiutui kaksi päivää sitten ja aloitti uuden elämän oman perheen kanssa kantaen nimeä Siiri. Paljon onnea Siirille ja perheelle!

20.5.2020
Nyt on Raita-tytön onnen päivä! Raitaa odottaa oma koti Suomessa.

25.4.2020
Suloinen Raita on entisellään. Melvin sai tammikuussa kodin Suomesta, mutta Raita vaan odottaa tulevansa löydetyksi. Onneksi Raidalla on uusi, reipas kaveri Roscoe , jonka kanssa tyttö tulee mainiosti toimeen. Roscoen sivulla olevissa videoissa vilahtelee myös iloinen Raita. Lisätty Raidalle uusi kuva ja video.

19.12.2019
Suloinen Raita sai vieraita kun aktiivimme vierailivat Cosobassa joulukuun tarhamatkallaan. Raita asuu yhdessä Melvin-pojan kanssa Cosoban ulkohäkeissä. Molemmat ovat iloisia pentuja. Raita on hoikka, kevytrakenteinen ja pitkäjalkainen. Raitaan saa koskea vapaasti eikä se arkaile ihmistä. Raita on todella reipas ja hieman varovaisempi Melvin ottaa selkeästi Raidasta tukea ja turvaa. Raita on rauhoittunut edellisen vierailun jälkeen, sillä tyttö sen enempää kuin Melvinkään ei hypi ja pompi samalla tavoin kuin muut tyypilliset pennut, vaan ovat kohteliaita. Kumpikaan ei myöskään hauku. Raita menee myös hienosti makuulle odottamaan herkkuja. Raita ja Melvin on vasta vierailua edeltävänä päivänä siirretty ulkohäkkeihin ja sitä ennen ne ovat olleet pihalla vapaina. Ne ovat kuitenkin alkaneet komentaa muita ruoasta ja siksi siirretty omaan rauhaansa. Lisätty ihanalle pyryharakalle uusia kuvia ja video. Missä luuraa Raidan ikioma koti?

2.10.2019
Raitaa sisaruksineen käytiin tervehtimässä syyskuussa. Raita on pikkuisen kasvanut, mutta vauhdikkuus on ennallaan. Tyttö jaksaa keskittyä puolikkaan dentastix-tikun syömiseen yli puoli minuuttia, mutta sitten onkin taas kiire muihin tehtäviin. Raita riekkuu muiden kanssa, mutta puuhailee välillä hetken myös omia juttujaan. Syliin nostaminen ei onnistu vaan tyttö kiemurtelee itsensä irti. Sisarussarja on riemuissaan saadessaan vieraita, mutta tilanne on varsin jännittävä kun suhteellisen pienessä tilassa on neljän vilkkaan pennun  lisäksi neljä ihmistä, joista ainoastaan yksi on ennestään tuttu. Lyhyen vierailun aikana rauhoittuminen on lapsukaisille lähes mahdoton tehtävä. Raita on mahdottoman kaunis pikkuneiti.

29.8.2019
Tiikerityttö Raita pääsi adoptio-ohjelmaamme etsimään ikiomaa kotiaan.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Raita tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Raita saapuu Suomeen  asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Raita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/3075498662514787/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: