Päivitetty 02.11.2023

Kodin saanut koira: ROZALIA


Syntymäaika: 3/2022
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
27.9.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Rozalia löytyi Joita-nimisen kylän laidalta tien varrasta lähellä Cosoban kylää kesäkuun 2023 alussa, kun Ioana ja hänen miehensä olivat matkalla Cosobaan hoitamaan koiriaan tarhalla.

Rozalia asuu Cosoban tarhan sisätiloissa, ja pääsee ulkoilemaan kun tarhan hoitaja ehtii sen ulos päästää. Illat ja aamut se viettää yksikseen, eikä tämä tunnu Rozaliaa haittaavan.

Rozalia on tarhaolosuhteissa sopuisa ja aikalailla neutraali toisten koirien kanssa, villimpiä pentuja se vähän välttelee. Muutenkin jos ympärille tulee liikaa koiria, se mielummin väistää muita kuin riskeeraa joutua konflikteihin. Rozalialla on muutama koirakaveri ,joista se erityisesti pitää ja niiden kanssa Rozalia mielellään juoksentelee tarhan pihalla.

Ihmisiä kohtaan Rozalia on utelias ja kiinnostunut, se seurailee ihmisten kannoilla ja läheisyydessä. Ioanan kutsuessa Rozalia tulee luokse ja antaa tutun silittää ja käsitellä, vaikka tarkemmat tiirailut ovatkin vähän jänniä. Vieraamman ihmisen kanssa onnistuu rapsuttelu leuan alta ja rintakehästä, mutta vieraan käsittely on Rozalian mielestä kuitenkin selvästi jännempää.

Rozaliasta tulee tasapainoisen oloinen kuva, se vaikuttaa mukavalta ja miellyttävältä persoonalta. Rozalian ei kuulla tarhalla erityisemmin haukkuvan, mutta tämä voi toki muuttua kotioloissa.

Rozalia on kooltaan noin 35 cm korkea ja painaa noin 10 kiloa.

Päivitykset

28.10.2023
Rozalia saapui kotiin omaan perheensä luo – ihania hetkiä ja elämää koko perheelle!

27.9.2023
Rozalian oma koti ehti löytyä, ennen kuin se edes ehti adoptio-ohjelmaan asti. Rozalia on varattu.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rozalia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rozalia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rozalian yhteyshenkilö: Linda Nirkkonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.