Päivitetty 16.04.2019

Kodin saanut koira: RUU


Syntymäaika: 8/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Assciation/Cosoba)
ei steriloitu

 

13.2 Ruu on herättänyt runsaasti mielenkiintoa, eikä siitä toistaiseksi oteta enempää kotikyselyjä.

Perustiedot ja tausta

7.2.2019

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Adina Vladut tekee eläinlääkärin työnsä lisäksi eläinsuojelutyötä ja on perustanut Cosobaan, noin puolen tunnin matkan päähän Bukarestista, koiratarhan auttaakseen Romanian kodittomia koiria. Vuonna 2017 hän perusti myös One Rescue Association -yhdistyksen, jonka kanssa Kulkurit tekevät tiiviisti yhteistyötä.

Talven aikana One Rescue Associationin Cosoban tarhalle on taas perinteisesti hylätty ja tuotu kodittomia koiria loputtomiin. Lisäksi eläinrakkaat hoitajat ja eläinlääkärit eivät aina kykene kääntämään selkäänsä kaduilla ja pelloilla apua tarvitseville koirille, vaikka resursseja ei olisi enää ottaa yhtäkään uutta koiraa vastaan.

Moppijengin viisi pientä, mustaa palleroa kuuluvat näihin talven aikana hylättyihin pentuihin ja nyt ne kaikki pian aloittavat kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Näistä yksi on Ruu. Monen muun romanialaisen koiranpennun tavoin se aloitti elämänsä huonoimmalla mahdollisella tavalla: muovipussissa Cosoban tarhan porttien edessä. Hylättynä, yksin.

Onneksi Ruusta on kuitenkin Cosoban tarhalla pidetty hyvää huolta ja se voi nyt hyvin, on kasvanut ja saanut rokotukset. Nyt se vihdoin voi aloittaa kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Ruu on todella reipas ja iloinen pieni koiranalku. Se ulkoilee innoissaan toisten Moppijengiläisten kanssa tarhan pihalla ja tulee erinomaisesti juttuun niin ihmisten, kuin eläinten kanssa. Yöksi tarhan työntekijät kantavat koko porukan sisätiloihin nukkumaan ja Ruu onkin siksi varmasti edes jollain tasolla tottunut ihmisen käsittelyyn.

Ruu on noin 30 cm korkea ja painaa noin 5 kg.

13.4.2019

Onnekas Ruu aloitti tänään sen uuden elämän rakastettuna kotikoirana.

16.2.2019

Ruu on varattu omaan kotiin Suomeen, jossa sitä jo odotetaan kuumeisesti.

7.2.2019

Ruu aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Ruu tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistyksen yhteyshenkilöön ennen sterilointia.

Ruu saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ruu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ruun yhteyshenkilönä toimii Nina Ehrström.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.