Päivitetty 06.07.2020

Kodin saanut koira: RUUDOLF (nyk. Rolle)


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
4.7.2020

Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi suomalainen eläinsuojelija Veera, jonka ansiosta tarhan koirat saavat ihmisistä positiivisia kokemuksia ja joka huolehtii niiden tarpeista mahdollisimman hyvin.

Eräänä iltana Veeran kävellessä tarhan läheisen metsän läpi takaisin tarhalle oman koiransa kanssa heidän seuraansa liittyi herttainen nuori koira, Ruudolf. Vaikka oli pimeää, Ruudolf lähti seuraamaan heitä tarhan suuntaan ja koska se oli niin tuttavallinen ja selvästi halusi löytämänsä ihmisen mukaan, Veera otti Ruudolfin tarhalle. Ruudolf suhtautui löytöhetkellä myös todella positiivisesti ja kohteliaasti Veeran mukana olleeseen pentukoiraan.

Tarhalla Ruudolfin perusolemus on lempeä ja rauhallinen. Se loikoilee kopissaan ja kaivautuu aamuisin hitaasti venytellen ulos hakemaan rapsutuksia. Kun ihminen menee sen häkkiin, se herää eloon ihan eri tavalla ja innostuu leikkimään, nuuskimaan ja pussailemaan ja sinkoilee iloisena ympäriinsä.

Ruudolf asuu tällä hetkellä tarhalla häkissään yksin. Sille koitettiin tarhalle saavuttuaan laittaa häkkiin nuori narttu kaveriksi, mutta Ruudolf oli sen verran päällekäyvän oloinen, että koettiin kaikille stressittömämmäksi jättää se toistaiseksi asuttamaan häkkiään yksin. Korkeaan vireeseen saattaa tietysti vaikuttaa esimerkiksi stressi tai Ruudolfin kastroimattomuus. Viereisessä häkissä asustaa aikuinen uros ja narttu ja niiden kanssa Ruudolf on pääosin rauhallinen. Välillä kierrosten noustua se saattaa hiukan rähjätä urokselle.

Ihmisen kanssa Ruudolf on sosiaalinen ja antaa käsitellä ongelmitta. Se myös rauhoittuu nopeasti kun ihminen tulee sen häkkiin ja haluaisi vaan olla lähellä rapsutettavana. Täysin vieraita ihmisiä Ruudolf ei ole kovin montaa kertaa tavannut, mutta ne harvat se on ottanut vastaan ystävällisesti ja iloisesti. Ruudolf vaikuttaakin sopeutuvaiselta koiralta, jonka voisi alkustessin jälkeen kuvitella ottavan uuden elämän Suomessa vastaan avoimesti ja reippaasti.

Ruudolf onnistui yhtenä yönä karkaamaan häkistään ja viipotti menemään pitkin tarhaa. Tarhan muut koirat reagoivat tähän tietysti haukkumalla ja Ruudolf itsekin vaikutti olevan tilanteesta kovin hämillään. Veeran mennessä tsekkaamaan, mitä tarhalla tapahtui, Ruudolf juoksi suoraan Veeran luokse ja antoi kantaa nätisti takaisin häkkiin.

Ruudolf on isohko keskikokoinen koira, noin 50-55 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa. Ruudolf haukkuu tarhalla todella harvoin.

Päivitykset

4.7.2020
Ruudolf saapui tänään kotiin oman perheensä luokse Kulkurien ensimmäisen maantiekuljetuksen kyydissä ja sai samalla uuden kutsumanimen ja on nyt perheen kesken Rolle. Onnea reipas Rolle ja ihanaa loppuelämää!

20.5.2020
Ruudolf varattiin tänään omaan kotiin!

28.4.2020
Herttainen Ruudolf aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ruudolf saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ruudolf on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ruudolfin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.