Päivitetty 06.07.2020

Kodin saanut koira: PAULINE (nyk. Bau)


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
4.7.2020

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. M.G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelija Mihai Grigorien perustama taho. Tarha sijaitsee Bulbucata-Stalpu -alueella, noin 30 km Bukarestin ulkopuolella. Tontti on rauhallisella alueella ja tarjoaa suojaa koirille, muutamalle lehmälle, hevoselle, lampaalle, vuohelle, possulle, erilaiselle linnulle sekä kaneille ja kissoille. Mihailin tavoite on myös tulevaisuudessa tehdä valistustyötä koululaisten parissa kertoen vastuullisesta eläintenpidosta ja -hoidosta.

Pauline ja tämän emo on pelastettu pari vuotta sitten kunnalliselta tarhalta, minne jouduttuaan koirilla harvoin on enää mahdollisuuksia tulla adoptoiduiksi tai muuten saada mahdollisuutta hyvään elämään. Paulinea ja emoaan kuitenkin onnisti: ne erottuivat satojen koirien joukosta ja pääsivät muuttamaan M.G. Rescuen tarhalle. Emo on jo löytänyt oman kodin Saksasta, mutta Pauline odottaa edelleen, että joku huomaisi sen upeat makkaramaiset kurvit, persoonalliset hörökorvat, leveän hymyn ja ihanan, reippaan luonteen.

Pauline on M.G. Rescuen tarhalle saapuessaan ollut ujo, mutta on reipastunut hurjasti. Kulkurien aktiivien saapuessa Paulinea tapaamaan se ottaa vieraat vastaan reippaasti ja kiinnostuneesti, mutta ei mitenkään liikoja höseltäen. Pauline onkin todella kohteliaan ja lempeän oloinen koira, joka ei tee itsestään kovin suurta numeroa. Se tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa, oli sitten kyse koirista tai ihmisistä. Paulinea ei haittaa ihmisen kosketus ja se nauttiikin selkeästi vieraidenkin ihmisten huomiosta. Sen häntä huiskii lakkaamatta ja se on uteliaana mukana kaikissa tarhan puuhissa. Se seurailee mielellään ihmistä, odottaa kauniisti nameja ja etsii niitä tarkasti maasta. Pauline nauttisikin varmasti mukavista treenihetkistä oman ihmisen kanssa.

Voisimme kuvitella Paulinen sopivan moneen erilaisen kotiin, sekä ainoaksi koiraksi tai toisten koirien kaveriksi.

Pauline on noin 45-50 cm korkea ja painaa alle 20 kiloa. Tällä hetkellä Paulinelle on kertynyt jonkin verran ylipainoa ja tulevan kodin onkin hyvä varautua siihen, että tämän herkkusuun herkuttelua voi joutua hiukan rajoittamaan. Paulinella on myös pieni, persoonallinen kauneuspilkkua muistuttava arpi toisen silmän alla muistuttamassa sen edellisestä elämästä.

Päivitykset

4.7.2020
Pitkä odotus tuli tänään vihdoin päätökseen, kun Pauline saapui kotiin oman perheensä luokse Kulkurien ensimmäisen maantiekuljetuksen kyydissä. Pauline sai myös uuden nimen ja tunnetaan nyt Bauna. Onnea Bau ja perhe!

14.4.2020
Ihania uutisia! Pauline on tänään varattu omaan kotiin!

25.2.2020
Osana Responsible Rescue-sitoumusta Rescueyhdistys Kulkurit teettää rabies vasta-ainetestauksia otantana adoptio-ohjelmassaan oleville koirille seuratakseen kattavan rokotusohjelman vastetta. Pauline valikoitui mukaan otantaan ja siltä testattiin rabies vasta-aineet, jotka ovat riittävällä tasolla. Rabies vasta-ainetason tulee olla vähintään 0,5, Paulinella se on 2,43. Aiheesta voi lukea lisää täältä

16.2.2020
Tammikuussa Kulkurien aktiivit vierailivat taas M.G. Rescuen tarhalla Romaniassa ja he tapasivat myös ihastuttavan Paulinen. Pauline oli oma, iloinen itsensä ja steppaili ominaiseen tyyliinsä innoissaan vierailijoiden ympärillä odottaen rapsutuksia ja herkkuja. Aktiivimme tapasivat Paulinen ja muutaman muun tarhan koiran pihalla, missä koirat saivat juosta ja tutustua vierailijoihin vapaina. Pauline tuli ongelmitta toimeen toisten koirien kanssa, sekä urosten että narttujen, ja selkeästi nautti ihmisen huomiosta ja kosketuksesta. Aina hyväntuulinen, avoin ja iloinen Pauline ansaitsisi kyllä todella päästä jo omaan kotiin nauttimaan ihmisten rajattomasta huomiosta ja rakkaudesta.

Paulinelle lisättiin myös paljon uusia kuvia ja videoita.

30.9.2019
Pauline sai elämänsä mahdollisuuden ja pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia.

_____________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pauline saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pauline on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Osana Responsible Rescue-sitoumusta Rescueyhdistys Kulkurit teettää rabies vasta-ainetestauksia otantana adoptio-ohjelmassaan olevista koirille seuratakseen kattavan rokotusohjelman vastetta. Paulinelta on testattu rabiesvasta-aineet ja ne ovat riittävällä tasolla. Rabies vasta-ainetason tulee olla vähintään 0,5, Paulinella se on 2,43. Aiheesta voi lukea lisää täältä

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Paulinen yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.