Kodin saanut: RUUSU

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

RUUSU

* n. 2 v

* naaras (steriloitu)

* Suomessa.

Ruusu on kotiaetsivän Willie-pennun emo. Ruusu on ihmisläheinen, avoin ja kehrääväinen emokissa, nuori vielä itsekin. Väritys on erikoisen kaunis harmaa-creme. Ruusu on terve ja sisäsiisti, hyvinhoidettu. Hoitokodissa Tallinnassa se on tottunut pieneen kissaystävälliseen koiraan ja yli kymmenvuotiaisiin lapsiin. Ruusu jäi pentunsa kanssa kodittomaksi isäntäperheen menettäessä kotinsa, Ruusu löytäisi mielellään yhteisen uuden kodin vaikkapa poikansa Willien kanssa.

12.6.2013 Ruusu ja poikansa Willie tulevat Suomeen kotihoitoon 17.6.

20.6.2013 Kaksikko on alkanut kotiutua pikkuhiljaa hoitokotiinsa ja tulevat loistavasti heti toimeen pientenkin lasten kanssa huristen ja puskien. Ruusu on huolissaan hyvin pian, jos ei tiedä missä Willie on, kaksikkoa olisi sääli erottaa. Ruusu osaa pyytää huomiotakin vaikka pikkusen jalkaa näykkäsemällä, mutta muuten on luonteeltaan vaatimaton. Usean kissan kanssa Ruusu olisi varmastikin onneton, ei riitele mutta vetäytyisi syrjään. Koirista kiltti Ruusu ei ole kovin innoissaan, sitä voidaan tarkkailla mieluummin varovasti toisesta huoneesta käsin.

Päivitystä kotihoitajalta 13.8.2013: Tämä aika on mennyt nopeasti ja kummatkin ovat kasvaneet kovasti – Willie kokoa, Ruusu tullut muhkeaksi mammaksi! Vaikka välillä Willie hermostuttaa Ruusun jatkuvalla hyökkäilyllä, on Ruusu edelleen heti paikalla, jos luulee, että pojalla on hätä. Ruusu on kyllä kiltein kisu, johon olen törmännyt. Joka ilta se kampeaa viereen kerjäämään rapsutuksia, ja nuolaisee kiitokseksi!

Kun tulee uusi yllättävä tilanne, Ruusu antaa Willien mennä ensin katsomaan, ja tulee itse sitten perässä. Molemmat ovat vieläkin ihan hulluina ruoan perään. Luulevat, että se loppuu maailmasta. Yksi herkku näyttää olevan kännykän laturin johdot – niitä on meillä pureskeltu poikki jo kolme.. Ja muuten ihan kaikki ruoka on herkkua, jopa koiran nappulat. Eivät kummatkaan pelkää yhtään koiraakaan enää, Willie yrittää jopa syödä siltä, tanskandogilta, ruoat nenän edestä.

Ruusu ja Willie saivat yhteisen kodin Pukkilasta 5.10.2013

Varaajana toimi Tiia

Kuvat näkyvät isompina klikkaamalla

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: