Päivitetty 20.07.2021

Kodin saanut koira: SINDY (Suomessa)


Syntymäaika: 2018-2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
steriloitu


Sindy on aiheuttanut runsaasti kiinnostusta eikä siitä oteta enempää yhteydenottoja!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

14.6.2021
One Rescue Association on eläinlääkäri Adina Vladutin perustama yhdistys. Adina ja hänen miehensä pyörittävät yhdistyksen nimissä sekä koiratarhaa että OneVet-eläinklinikkaa Cosobassa. One Rescue Assocation on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa: tarhalta valikoituu koiria Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja lisäksi kaikki Suomeen saapuvat koirat kulkevat OneVet-klinikan kautta ennen matkustamista. Sindy pääsi One Rescue Associationin tarhalle viime syksyllä pentujensa kanssa. Tarhalla Sindy tuli hyvin toisten koirien ja ihmisten kanssa eikä se myöskään haukkunut mitenkään normaalia enempää.  

Sindy saapui Suomeen kotihoitoon lauantaina 12. kesäkuuta. Sindyn kotihoitopaikka on kerrostalossa Helsingin Pitäjänmäessä. Kotihoitopaikassa asustavat kotihoitajanaisen lisäksi hänen aikuinen poikansa ja kaksi pientä urosrescuekoiraa. Sindyn elämä kotihoidossa on alkanut hyvin. Sindy on syönyt ja juonut hyvin sekä nukkunut paljon. Sindyn vatsa on myös toiminut hyvin, mutta tällä hetkellä Sindy tekee vielä kaikki tarpeet sisälle. Ulkoilu on, ymmärrettävästi, Sindystä todella jännittävää ja varsinkin ulos lähteminen on Sindystä pelottavaa. Ulkona Sindy kuitenkin katselee jo tarkkaavaisesti ympärilleen sekä menee rauhassa hihnassa eteenpäin ja välillä jää maahan makoilemaan. Ulkona yllättävät äänet jännittävät Sindyä. Kotihoitajan mukaan ulkoilu on helpottanut kerta kerralta ja pisimmillään Sindy on ulkoillut jo yli puoli tuntia! 

Sisällä Sindy on reipas tyttö ja  uskaltaa reippaasti kulkea eri huoneissa. Kotihoitopaikan ihmisiin Sindy suhtautuu ystävällisesti ja hakee rapsutuksia etenkin kotihoitajanaiselta. Muita ihmisiä Sindy jännittää vielä kovasti. Kotihoitajalle Sindyn häntä heiluu kovasti, kun kotihoitaja juttelee sille tai huomioi sitä! Sindy myös mielellään seurailee kotihoitajaa ja tarkkailee kotihoitajan tekemisiä. Sindy jää vähän uikuttamaan perään, kun kotihoitaja vie omat koiransa ulos. Karvaa Sindystä lähti ensin runsaasti, mutta Sindy on nätisti antanut kotihoitajan harjata itseään. Nyt irtokarva onkin saatu jo hyvin irti.

Kotihoitopaikan koirista Sindy ei ole kovinkaan kiinnostunut. Toinen koirista vielä vähän jännittää Sindyä ja välillä haukahtelee sille, kun taas toinen ei oikeastaan välitä Sindystä kovinkaan paljon. Tämän toisen koiran kanssa Sindy on jo kohteliaasti haistellut. Sindy antaa tilaa molemmille koirille ja koirat sille – koirat pystyvätkin hyvin olemaan samassa tilassa ja ne ottavat kaikki hienosti omaa tilaa. Mikään tossukka Sindy ei kuitenkaan ole vaan se kävi heti toisena kotihoitopäivänä varastamassa kotihoitopaikan koiralta pallon! Sindy on leikkinyt yksinään mielellään palloa pyöritellen ja jahdaten. 

Sindy voisi sopia monenlaiseen kotiin. Tärkeää on kuitenkin huomioida, että Sindy on vasta kotiutunut, joten sen todellinen luonne ei ole vielä täysin noussut esiin. Tulevan perheen tulee huomioida, että Sindy tulee tarvitsemaan vielä runsaasti aikaa ja tukea kotiutumiseen. Sindy on kooltaan n. 45 cm ja 15 kg.

Päivitykset

20.7.2021
Sindy pääsi tänään omaan kotiin oman ihmisen luokse. 

12.7.2021
Sindy varattiin omaan kotiin!

14.6.2021
Sindy aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Sindy saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sindy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sindyn yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.