Päivitetty 14.06.2021

Kodin saanut koira: TULIPA


Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M. G. Rescue)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

24.2.2021
Upea, musta kaunotar Tulipa on asunut vajaan kuukauden M.G. Rescuen tarhalla, noin 30 kilometrin päässä Bukarestista. Tarhaa ylläpitävän yhteisön voimahahmo on eläinlääkäri Mihai Grigorie, jonka eläinrakkaus ulottuu kaikkiin apua tarvitseviin eläimiin. Tarhalla on koirien lisäksi muun muassa kissoja, hevonen, vuohia, lampaita, ankkoja ja kanoja. Mihai rakentaa ja uudistaa koko ajan tarhan eläinsuojia parantaakseen eläinten elinoloja. Mihai on oman tarhansa ylläpidon ohella mukana koirien ja kissojen sterilointityössä yhdessä Onevet-klinikan kanssa ja suunnittelee tarhansa lopullisesti valmistuttua aloittavansa sieltä käsin myös valistustoiminnan eläinten kohtelun parantamiseksi.

Tulipa on romanialaiseen tapaan tullut hylätyksi pellolle, mistä joku hyväsydäminen ihminen on tuonut sen Mihain hoiviin. Tulipan menneisyydestä ei siis ole tietoa ja tarhaoloissa on vaikea arvioida onko koiralla mahdollisesti kotitaustaa. Tulipa on siro ja pitkäraajainen ja hyvin vinttikoiramainen. Tämä kaunis koiraneiti on energinen ja suhtautuu ihmisiin luottavaisesti ja tulee myös tarhan muiden koirien kanssa toimeen ongelmitta. Tulipan ei ole kuultu haukkuvan tarhalla.  Vinttikoiraperimästä seuraa se, että Tulipa on herkkä koira, joka kiintyy todennäköisesti syvästi omistajaansa/omaan perheeseen, tarvitsee kärsivällistä ja johdonmukaista, palkitsemiseen perustuvaa ohjausta kotikoiran taitoihin ja paljon sopivaa liikuntaa. Tulipalla saattaa olla myös vahva metsästysvietti, mikä asettaa ulkoiluun omat vaatimuksensa.

Tulipa on nyt noin yksivuotiaana noin 55 cm korkea ja painaa noin 20 kg.

Päivitykset

14.6.2021
Tulipa on on pitkän odotuksen jälkeen saapunut kotiin. Onnellista elämää Tulipa ja oma perhe!

30.3.2021
Ihanaa Tulipaa odotetaan kotiin!

24.2.2021
Tulipa aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tulipa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tulipa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tulipan oma yhteyshenkilö on Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa