Kodin saanut koira: SPRINGER

Syntymäaika: n. 11/2021
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Springer on herättänyt valtavasti kiinnostusta, eikä siitä oteta toistaiseksi vastaan enempää kotikyselyitä sillä uskomme kodin löytyvän näiden ehdokkaiden joukosta.

Perustiedot ja tausta

5.10.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Springer asuu Cosoban tarhan erillisellä sisäpihalla neljän muun koiran kanssa, jotka ovat tulossa adoptio-ohjelmaamme pian. Tämä viisikko tulee hyvin toimeen keskenään. Springer on ollut aiemmin omistettu koira, josta on syystä tai toisesta  luovuttu. Nyt Springer on asunut Cosobassa noin parin kuukauden ajan.

Springer on iloinen, ystävällinen ja tasapainoisen oloinen koira. Se viihtyy tutun Adinan sylissä rapsuteltavana ja on rohkea, avoin ja kiinnostunut aktiiveistamme, jotka tapaa ensimmäistä kertaa. Lämpenee nopeasti, ja hetken tuumailtuaan alkaa aktiivisesti lähestyä näitä vieraita ihmisiä. Vieraatkin ihmiset saavat koskea ja käsitellä, ja Springer syökin tarjotut namit heidän kädestään. Adina kertoo, että Springer tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Springerin ei kuulla haukkuvan.

Springer voisi sopia monenlaiseen perhekokoonpanoon, sillä se on ainakin tarhalla tavattaessa varsin tasapainoisen oloinen. Tärkeää on, että tuleva perhe sitoutuu kouluttamaan Springeriä positiivisin ja koiralähtöisin koulutusmetodein ja muistaa antaa sille aikaa sopeutua uuteen elämään. Vaikka Springer olisi ollut Romaniassa joskus omistettu koiraa, se ei silti välttämättä ole esimerkiksi oppinut sisäsiistiksi tai elänyt sisätiloissa. Onkin syytä olettaa, että kaikki suomalaisen kotikoiran elämään liittyvä on sille aivan uutta.

Springer on varsin kompaktikokoinen pakkaus – se on hieman reilu 40cm korkea ja painaa noin 12 kiloa. Springerillä on myös töpöhäntä.

Päivitykset

19.1.2023

Vihdoin parin kuukauden odotus on ohi – Springer saapui lauantaina Suomeen omaan kotiinsa!

14.11.2022

Suloinen Springer on varattu omaan kotiinsa <3

5.10.2022

Springer pääsee etsimään omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan! Toivottavasti oma perhe huomaa Springerin pian.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Springer saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Springer on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Springerin yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: