Kodin saanut koira: Helge (ent. TEPI)

Syntymäaika: 05/2022
Sukupuoli: uros
Kastroitu
Sijainti: Romaniassa ( One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
31.07.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Voi meidän ihastuttava Tepi, tuo mahdottoman iloinen ja suloinen ihmisrakas nuori koira. Tepi tuotiin tarhalle paikallisten ihmisten toimesta, sillä hän asusteli ensin työmaalla, ja asuntorakennuksen valmistuttua koirista haluttiin päästä eroon, jolloin Tepi tuotiin tarhalle turvaan. Tepi tulee loistavasti toimeen muiden koirien kanssa ja puhuu hyvin koiraa. Hän pitää kovasti ihmisistä ja pyytää mielellään lisää rapsutuksia ja herkkuja. Tepi seuraa ihmistä, mutta antaa näissä tilanteissa hienosti myös tilaa muille koirille; Tepi on sosiaalisesti älykäs ja huomioi ympärillään tapahtuvia liikkuvia elementtejä. Jännitystä ja ihmetystä aiheuttaa se, jos ihminen äkkiseltään koskettaa Tepiä -tämä jännitys ilmenee kuitenkin vain pienesti, mm. suupielien nuolentana. Muiden koirien kanssa Tepi on ajoittain hieman määräilevä, mutta tämäkin on pienehköä. Tepi on vielä nuori koira, joka tuntuu olevan erittäin vastaanottavainen  positiiviselle ohjaukselle ja kannustukselle. Hänestä saa joku vielä aivan erityisen hienon kaverin lenkkipoluille tai sohvannurkkaan nautiskelemaan.

On äärimmäisen tärkeää pitää mielessä, että Tepi on nuori “aloittelija” koiramaailmassa, ja vasta täysin osaamaton, mitä tulee kotikoirana eloon. Tepillä ei ole kokemusta siitä, miltä tuntuu olla rakastettuna perheenjäsenenä. Valjaat, hihnassa kävely, sisäsiisteys ja kaikki muutkin kotikoiran tavat ovat Tepille täysin uusia asioita. Siksi onkin ensiarvoisen tärkeää, että uusi perhe kohtelee Tepiä kärsivällisyydellä ja ymmärryksellä. Tepin ensimmäiset viikot ja kuukaudet uudessa kodissa voivat olla opettavaisia sekä koiralle että perheelle. Tässä vaiheessa onkin hyvä pitää odotukset ja tavoitteet realistisina, mahdollisimman matalina.

Tepi on reilu vuoden ikäinen nuori koira, ja korkeutta tällä suklaanruskealla suloisuudella on noin 40cm ja painoa 14kg.

Päivitykset

28.10.2023
Tepi saapui kotiin omaan perheensä luo – ihania hetkiä ja elämää koko perheelle!

10.9.2023
Tepi on varattu omaan kotiin! Onnea koko perheelle.

31.07.2023
Tepi astelee iloisin askelin adoptio-ohjelmaamme ja on varma, että oma koti löytyy kyllä, mutta mistä ja milloin? Toivottavasti mahdollisimman pian!

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tepi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tepi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Nirkkonen
Ota yhteyttä linda.nirkkonen@kulkurit.fi

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: