Kodin saanut koira: PYRY

Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Kastroitu
Sijainti: Suomessa (Tuusula)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

21.6.2023
Koirarakkaan ihmisen on vaikea vierailla Romaniassa. Kodittomia, ihmisrakkaita koiria on joka puolella ja niitä on hyvin vaikea olla auttamatta. Muutama vuosi sitten eräs saksalaisnainen vieraili kunnallisella tarhalla Romaniassa. Nähtyään koirien epäinhimilliset elinolot naisen oli pakko tehdä jotakin ja niinpä hän päätti siirtää kaikki tarhan koirat turvaan. Romaniassa jokainen eläinsuojelija toimii jatkuvasti resurssiensa ja jaksamisensa äärirajoilla ja silti koiria olisi jatkuvasti tulossa tarhalle lisää.Tästä huolimatta Kulkurien yhteistyökumppani One Rescuen tarha Cosobassa otti koirat vastaan odottamaan adoptiota omalle tarhalleen. Valitettavasti ajan mittaan saksalaisnainen ei enää kyennyt tukemaan koirien ylläpitoa rahallisesti ja niinpä koirat jäivät One Rescuen Adinan vastuulle.

Kunnalliselta tarhalta muutti Cosobaan myös useita pentueita. Yksi niistä oli kolmesta pörröisestä pennusta koostuva Lylyn, Pyryn ja Lydden kolmikko.

Lyly ja Pyry ovat kasvaneet koko ikänsä tarhaoloissa. Niinpä kaikki häkin ulkopuolinen on niille vielä kovin jännittävää ja ihmeellistä. Vieraat ihmiset ujostuttavat sisaruksia, mutta samalla niitä selvästi kiinnostaisi kovasti tulla tutustumaan. Niinpä ne pomppivat innoissaan aina vieraita saadessaan ja kumartuvat vuoron perään kutsumaan vieraita leikkiin kanssaan. Lyly ja Pyry eivät vielä uskalla itse tulla rapsuteltaviksi, mutta suhtautuvat molemmat käsittelyyn lempeän ystävällisesti. Nameilla ne on helppo houkutella tervehtimään myös vieraita. Rauhallisessa ja kärsivällisessä kodissa niistä kuoriutuukin varmasti leikkisiä ja iloisia nuorukaisia.

Poikien sisko Lydde pääsi muuttamaan Suomeen omaan kotiin. Kiltistä koirakavereista on selkeästi apua kotiutumisessa.

Pyry ja Lyly ovat noin 55cm korkeita ja painavat noin 20 kg

Päivitykset

31.7.2023

Pyryn kodinetsintä on viimein tullut päätökseen. Pyry jää kotihoitajalleen, eli onkin ollut omassa kodissaan jo koko kesän.

21.6.2023

Pyryn eli Fedjan sisko Lyly, nykyään Fiona saapui vihdoin myös Suomeen viime lauantaina. 9 vuotta tarhalla on vihdoin myös Fionalla ohi. Fedja otti siskonsa tulon hyvin rauhallisesti vastaan. Fedja nauttii rapsutuksista nykyään, ja siitä onkin siskonsa tulon jälkeen tullut hieman resurssia. Onhan se nyt ihana juttu kun 9 vuoden jälkeen kokee ihmisen huomion salat. Tämäkin varmasti tasaantuu kunhan sisarusten stressitasot laskevat ja pääsevät kotiutumaan. Kotihoitaja kertoo, että Fedja olisikin melkein valmis kotikoira, lenkkeily on vielä epäilyttävää, mutta sekin varmasti ajan kanssa helpottuu. Jopa harjaaminen oli Fedjan mielestä ihan mieluisaa puuhaa. Missä on Fedjan loppuelämän koti?

5.6.2023

Pyryllä eli Fedjalla menee mahdottoman hienosti uudessa hoitopaikassaan. Lisätty tälle valloittavalle herrasmiehelle muutama uusi kuva. Fedja odottelee jo innolla omia kotihakemuksia hoitopaikassaan!

24.5.2023

Pyry lähettää kuulumisia kotihoidosta ja Pyry on saanut uuden lempinimen Fedja! Kotihoitaja kertoo Fedjasta seuraavaa:

“Fedja-sedän elämässä kaikki on hyvällä mallilla ja elämä hymyilee! Toisaalta Fedja vaikuttaa sellaiselta yltiöpositiiviselta tyypiltä, että tuskin hän muilla tavoin osaa asioihin suhtautuakaan. Fedja on kova heiluttamaan häntäänsä ja tekemään hassuja iloloikkia. Pissavahinkoja tulee sisälle lähinnä öisin ja pitempien yksinolojen aikana, mutta kakat tehdään hienosti ulos ja mieluiten vielä lenkillä, joten aika vahva siisteyskäsitys Fedjalla näyttäisi olevan.

Turkki on saatu nyt melko hyvään kuntoon. Tuppuunutta pohjavillaa herrasta lähti aikamoinen läjä ja iho näyttää nyt aika hyvältä, mitä nyt vähän hilsettä vielä on. Kosketus edelleen jännittää, mutta tosi kiltisti Fedja antaa itseään hoitaa!

Fedja on helppo tyyppi pitää tyytyväisenä, sillä kaikki mitä uusi elämä tarjoaa on kivaa! Herra nauttii omasta pehmeästä pedistä, lenkkeilystä, pihalla pötköttelystä ja iltaherkkujen natustamisesta. Fedja nukkuu yönsä tosi hyvin ja yksinolot sujuu hienosti niin kauan kuin saa olla muiden koirien kanssa yhdessä. Kerran jätin herran työhuoneeseen portin taakse, jolloin olikin pistetty paikat hurlumhei eli oli kaadettu vesikuppi ja myllätty koko huone. Omassa porukassa pysyminen on selvästi tosi tärkeä juttu Fedjalle.”

Lisätty Pyrylle uusia kuvia sekä hieno video, jossa se näyttää innostuspomppujaan!

3.5.2023

Pyryä kohtasi viimein onni yhdeksän tarhalla vietetyn vuoden jälkeen ja se pääsi kotihoitoon Suomeen. Koska Pyryllä ei ole mitään kokemuksia kotikoirana elämisestä, oltiin varauduttu siihen, että Pyryn kotiutuminen tulee olemaan pitkä ja haastava prosessi. Ja kuinka ollakaan Pyry on sujahtanut kotihoitoperheen arkeen, kuin olisi aina ollut siellä. Jo ensimmäisen viikon aikana Pyry on päässyt hihnalenkille, tutustunut hoitoperheen koiriin ja on aloittanut kotikoiran elämän varmoin askelin.

Pääsisikö viimein Pyry oman perheensä luokse?

29.9.2022

Aktiivimme tapasivat Pyryn ja Lylyn taas syyskuun alussa. Ne olivat oikein ilahtuneita vieraista – pörröturkkiset sisarukset pyörivät ja steppailivat innoissaan aktiivien tullessa häkkiin. Pyry ja Lyly pysyttelivät vieraiden lähellä ja söivät namit kädestä, vaikka kosketus onkin vielä liian jännittävää. He eivät kuitenkaan väistä tai säikähtele edes ihmistä, jonka rintamasuunta on suoraan heitä kohti ja vaikuttavatkin taas reipastuneen hieman. Häkkikavereina tällä kaksikolla on kolme arempaa koiraa, jotka eivät tule kopista ulos aktiivien ollessa häkissä. Enää Pyryltä ja Lylyltä puuttuisi ikiomat kodit, joissa olisi rohkea koirakaveri odottamassa. Lisätty kuvia ja videoita.

14.1.2022

Aktiivimme tapasivat loppuvuodesta pariin otteeseen Pyryä ja Lylyä tarhalla. Kaksikko tuntuu reipastuneen hieman ja innostuu todella paljon ihmisistä. Ne hyppivät ympäriinsä ja nauttivat herkuista. Molemmat käyvät myös nuuskimassa ihmistä, mutta koskettaa niitä ei saa. Kosketus on vaikeaa myös jo Suomessa asuvalle sisko Lyddelle, joten tulevan kodin tulee varautua, että asian kanssa saattaa joutua tekemään kovastikin töitä. Tapaamisella kaksikon häkkiin sujahtaa poikakoira pihamaalta. Pörröturkit ilahtuvat myös koiravieraasta ja kommunikoivat mutkattomasti uuden tuttavuuden kanssa. Pyryä ja Lylyä ei luovuteta kumpaakaan ainoaksi koiraksi, vaan tulevassa kodissa tulee olla reipas koirakaveri valmiina.

2.5.2021
Saimme pitkästä aikaa terveisiä Pyrystä ja Lylystä, tästä kerrassaan hurmaavasta pörrökaksikosta. Tarhalta kerrotaan, että ne ovat selvästi reipastuneet ja luottavat ihmisiin enemmän. Muutos alkoi kun Pyry ja Lyly pääsivät muuttamaan isompaan häkkiin eli muutto on tehnyt niille todella hyvää. Josko Pyryä nyt onnistaisi kun poika on taas vuoden odottanut omaa hetkeään. Lisätty video sisarusten iloisesta kirmailusta.

8.12.2020
Monen mutkan ja valitettavien sattumien vuoksi Pyry on yhä tarhalla ja varaus peruuntunut. Toivotaan, että Pyryä pian onnistaa uudemman kerran.

16.7.2020
Pyry on varattu vihdoinkin omaan kotiinsa!

15.1.2020
Joulukuisella reissulla tarhalle ovat Pyry ja Lyly tavattaessa iloisia ja vilkkaita. Ne vaikuttavat myös ottaneen edistysaskeleita reipastumisensa suhteen, sillä kumpikaan ei koe vierailun aikana tarvetta mennä koppiin turvaan haukkaamaan happea. Pyry on yhä kaksikosta hieman rohkeampi ja se tuleekin reippaasti haistelemaan ihmisen kättä ja syömään nameja. Kosketusta Pyry jännittää, eikä selvästi tiedä, mitä silitykseen aikva käsi tarkoittaa. Tämä innokas takkukasa on kertakaikkisen herttainen herkkäsielu. Lisätty kuvia ja video.

20.10.2019
Pyy ja Lyly ovat syyskuisella tapaamisella aikalailla samanlaisia, kuin tähänkin asti. Ne ovat uteliaita ja heiluttavat häntää kokoajan. Kuitenkin kaksikko on kovin varovainen edelleen, eikä kummastakaan ole oikein tukea vaikeassa tilanteessa, sillä molemmat ovat yhtä varovaisia. Reipas esimerkki voisi tehdä hyvää kaksikolle. Pyry on todella kiinnostunut nameista ja syökin niitä mielellään ihmisen kädestä. Hajuhuivi ei kiinnosta Pyryä ollenkaan, eikä se vaivaudu kuin vilkaisemaan sitä nopeasti ja tulee sitten takaisin ihmisen luo. Sen sijaan kamera on Pyryn mielestä todella kiinnostava ja kameraa poika käy tutkimassa ja haistelemassa tarkasti. Lisätty kuvia ja video.

18.8.2019
Pyry ja Lyly asustelevat tätä nykyä aitauksessa kaksin sisko Lydden muutettua toiseen aitaukseen. Pyry on kaksikosta hieman rohkeampi ja se suhtautuukin ihmisiin uteliaan kiinnostuneesti. Kaksikko ilahtuu ihmisvieraista ja tulee hännät vispaten steppaamaan ihmisten eteen. Kosketusta nämä karvanaamat kuitenkin jännittävät edelleen ja väistävät. Sen sijaan namit kädestä tarjoiltuna kelpaavat kyllä. Nämä hassut tanssahtelevat ujopiimät ansaitsisivat jo vihdoin oman, rauhallisen kodin, jossa riittää ymmärrystä ja kokemusta aran koiran sielunmaisemasta. Lisätty kuvia ja video.

1.6.2019
Pyryä jännittää, kun aktiivit toukokuisella vierailulla menevät kolmikon aitaukseen. Se menee aluksi Lydden kanssa koppiin turvaan ja kurkkii sieltä uteliaana. Lylyn jalanjäljissä uskaltautuu Pyrykin namiaapajille, mutta perääntyy herkästi himisen luota koppiin pitämään pienen tauon. Pyry on kuitenkin äärimmäisen kiinnostunut ihmisestä ja sen hänätä vispaa vauhdikkaasti ja etutassut tanssahtelevat sen puntaroidessa rohkeuttaan. Kolmikko peesaa toisiaan niin hyvässä kuin huonossakin. Yhden toimiessa rohkeasti, uskaltautuvat muutkin kokeilemaan, mutta myös yhden säpsähtäessä, säikähtävät kaikki hieman. Lisätty uusia kuvia ja video.

2.1.2019
Pyry, Lyly ja hiljattain sivuille lisätty kolmas sisarus Lydde etsivät kaikki edelleen omia kotejaan. Kolmikko on hiljalleen tottunut vierailijoiden käynteihin ja joka kerta niissä näkyy pientä edistystä ujouden suhteen. Kun aktiivimme viimeksi vierailivat kolmikon luona, eivät Pyry ja Lyly enää kokeneet tarvetta mennä hakemaan kopista turvaa. Sen sijaan ne pyörivät innokkaasti vieraiden luona ja hakivat tarjottuja nameja suurella innolla. Vielä koskettaminen on sisaruksien mielestä hieman jännittävää, mutta saadessaan itse tulla tutustumaan kaikki kolme käyvät uteliaasti haistelemassa vieraita. Kolmikko reipastuu varmasti kotona nopeasti, kunhan saa perheeltään tarpeeksi tukea uuden ja ihmeellisen ympäristön ihmettelyyn. Reipas koirakaveri olisi varmasti kaikille mieluisa asia tulevassa kodissa.

3.11.2018
Lyly ja Pyry olivat jälleen vieraita vastassa Cosoban tarhalla. Kaksikkoa uudet vieraat kameroineen jännittivät melko paljon, mutta uteliaisuus voitti ja molemmat tulivat seurailemaan mitä häkissä puuhattiin. Lylyn ja Pyryn ujo sisko on hiljattain muuttanut takaisin elämään kaksikon kanssa ja sujahtanut takaisin porukkaan ilman ongelmia. Vieraat kiinnostivat Pyryä kovasti ja se kävikin useampaan kertaan haistelemassa häkkiin ilmestyneitä ihmisiä. Koskettaminen vielä hieman jännittää sitä, mutta se antaa nätisti käsitellä itseään ujoudesta huolimatta. Pyry muuttaisi jo kovin mielellään omaan kotiin, jossa saisi rauhassa reipastua ja ihmetellä uuden elämän jännittäviä asioita.

20.8.2018
Heinäkuussa aktiivimme tapasivat Pyryn ja Lylyn Cosoban tarhalla. Tällä kertaa Lyly tuli ekana kopistaan tervehtimään vieraita ja Pyry tyytyi seurailemaan tilannetta taka-alalta. Molemmat ovat ujoja, mutta kuitenkin uteliaita koiria. Lylyä kiinnosti  kovasti mukana tuotu hajuhuivi, jota se innoissaan puski ja repi Pyryn kanssa.

Molemmat koirat hyötyisivät varmasti, jos kotona olisi reipas tasapainoinen koirakaveri, josta ottaa mallia.

1.7.2018
Pyry ja Lyly ovat sellaiset siamilaiset kaksoset, jotka tekevät kaiken yhdessä. Niitä onkin välillä hankala erottaa toisistaan. Kun häkkiin menee vieraita, molemmat koirat vetäytyvät koppiin, mutta uskaltautuvat nopeasti pois sieltä kurkkimaan mitä vieraat touhuavat. Lyly on kaksikosta ujompi ja hakee selvästi paljon tukea veljestään.

25.3.2018
Pyry aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä. Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pyry saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pyry on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.
Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseenluovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Sanja Martikainen

15

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: