Päivitetty 23.04.2017

Enkelikoira: TOMY (nyk. Rufus)


Syntymäaika: 4/2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa
kastroidaan

 

3.1.2015
Gaby Tudorache on aktiivinen yksityinen eläinsuojelija Romaniassa ja Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani. Gabyn ystävä omistaa talon romanialaisittain varakkaalla alueella. Omistaja itse asuu pienessä asunnossa ja on vuokrannut talonsa eläinystävälliselle, hiukan vajaa kuusikymppiselle miehelle, joka pitää huolen sekä talosta, että siellä asuvista koirista. Tällä hetkellä talossa asuu vuokralaisen lisäksi Tomy ja viisi muuta koiraa, joista Cafelutan voit löytää sivuiltamme. Vuokralainen pitää koirista hyvää huolta ja muun muassa valmistaa niille päivittäin lämpimän aterian. Tästä syystä koirille onkin päässyt kertymään hieman ylipainoa, johon tulevan kodin tulee kiinnittää huomiota.

Tomy on elänyt koko ikänsä kyseisen talon pihalla, eikä se ole päässyt sosiaalistumaan. Se tulee toimeen kaikkien pihalla asuvien koirien kanssa, sekä urosten että narttujen. Tomy suhtautuu ihmiseen aluksi hieman varautuneesti, mutta huomatessaan ihmisen olevan turvallinen se rentoutuu ja nauttii saamastaan huomiosta ja kosketuksista. Se saattaa joskus haukahtaa, kuten jokainen koira, mutta erityisen kova se ei ole haukkumaan, joten sen koti saattaisi sijaita kerrostalossakin. Kissoja Tomy ei ole tavannut.

Tomy on kooltaan noin viisikymmentäsenttinen ja parikymmenkiloinen.

13.5.2015
Viime päivityksen jälkeen Tomylle on kertynyt lisää ylipainoa ja olisikin suotavaa, että se pääsisi mahdollisimman pian paikkaan, jossa se saisi liikuntaa ja ravintoa oikeassa suhteessa. Ihmisten ja koirien kanssa Tomy tulee edelleen mainiosti toimeen, vaikka ensin onki aavistuksen varautunut.

Tomylla on myös takajaloissa kannuskynnet ja niiden kynnet ovat päässeet kasvamaan hirvittävän pitkiksi. Ne tullaan leikkaamaan piakkoin.

Lisätty uusia kuvia.

24.7.2015
Tomy odottaa edelleen omaa kotiaan. Ehkäpä sitä piankin onnistaa.

25.9.2015
Tomy on edelleen oma hyväntuulinen itsensä. Lisätty iloiselle koirapojalle tuoreita kuvia.

29.11.2015
Ihmisrakas ja ystävällinen Tomy odottaa edelleen kotiaan. Se ei ulkonäöllään ehkä erotu muista koirista, mutta luonteeltaan se on silkkaa kultaa. Lisätty kuvia.

4.3.2016
Tomyn pitkäaikainen asuinkumppani Lilye loukkaantui tarhassa vakavasti ja siirtyi enkelikoirien liian suureen parveen. Toivottavasti Tomy löytää pian oman kodin ja pääsee ihan oikeaksi lemmikiksi ja perheenjäseneksi.

25.6.2016
Tomy odottaa edelleen. Sen elinolosuhteet eivät tällä hetkellä ole kovin kummoiset, joten sen soisi pääsevän kotiinsa mahdollisimman pian. Sen sydän ja sielu ovat kuin vain koiralla voi olla: täyttä kultaa.

6.10.2016
Lisätty kultaiselle ujopiimälle kuvia ja videota. Jospa niiden myötä koti löytäisi sen. Se on edelleen kiltti ja hieman ujo poika, joten se vaatii kodilta aikaa, rakkautta ja kärsivällisyyttä, mutta se on varmasti kaiken sen arvoinen.

20.10.2016
Kultaisen pojan kultainen koti löysi sen vihdoinkin ja pian Tomy matkustaa omaan kotiinsa Suomeen.

28.12.2016
Pitkän ja vaiherikkaan matkan jälkeen Tomy lensi vihdoin tänään omaan kotiin. Se on asettunut jo uuden kotinsa keittiöön, josta se saanee muutaman herkunkin. Tomy sai myös uuden nimen ja kulkee nyt nimellä Rufus. Onnea matkaanne, Rufus ja perhe.

23.4.2017
Rufus on matkannut sateenkaarisillalle. Hyvää matkaa, suloinen koirapoika.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tomy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tomy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tomyn yhteyshenkilö: Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.