Kodin saanut koira: TUX (Monster puppies)

Syntymäaika: 5/2017
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

1.8.2017
Romaniassa, Gradistean kylässä asuva hyväsydäminen ja loputtoman ahkera tahtonainen, Luiza Mandru on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikainen yksityinen yhteistyötaho. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Tämän pentueen Luiza löysi läheisestä metsästä, valtatien vierestä. Pennut olisivat hyvin pian jääneet joko autojen alle, tai menehtyneet nälkään, joten Luiza nappasi koko pentueen mukaansa, turvaan kasvamaan luokseen. Nyt pennut ovat kasvaneet ja saaneet kaikki tarvittavat rokotukset joten ne pääsivät adoptio ohjelmaamme omia kotejansa etsimään.

Kulkurien aktiivit tapasivat koko 7 pennun kokoisen pentueen käydessään Luizan luona heinäkuisella aktiivimatkalla ja kaikki pennut ovat varsin vilkkaita, ihmisystävällisiä ja touhukkaita. Varsinaisia monstereita, Luiza sanoi pilke silmäkulmassa kun katseli pentujen painimista, nahistelua, kaiken tutkimista päistikkaa, piraijahampain varustetuilla suilla tutustumista ja pihalla riekkumista mustaruskeana pyörremyrskynä. Luiza kertoi myös mitä kaikkea sisällä pennut touhuilee ajankuluksi, ja tästä kaikesta yhteenvetona tuli pentueen nimitys “Monster Puppies”. Luizan ja hänen miehensä luona on ihana kodinomainen tunnelma, ja varsin turvallinen paikka kasvaa, mutta toki pentujen olisi hyvä päästä omiin koteihin kasvamaan mahdollisimman pian.

Tux ja hänen sisaruksensa Anja, Daruka, Tevis, Fidox, Anaya ja Olgaya ovat suloisia, riemukkaita ja terhakoita pentuja. Heistä kasvaa keskikoisia tai isohkoja, n. 25-30 kg kokoisia. Rotuperimässä saattaa olla vivahde rottweileria.

Tux on utelias ja leikkisä poika. Tux sulautuu joukkoon, eikä ole pentueen äänekkäin tai riehakkain, mutta kyllä Tuxiltakin vauhtia löytyy. Vieraiden ihmisten luokse Tux tuli luottavaisesti, ja kuten sisaruksensa hammasteli se piikkinaskaleillaan sormia, lahjetta ja hiukan kaikkea mitä eteen tuli. Tux olisi enemmän kuin tyytyväinen jos pääsisi pian oman perheensä luokse kasvamaan, tutkimaan turvallisesti maailmaa heidän kanssaan.

23.10.2017
Tux on matkustanut omaan kotiin Suomeen. Onnea Tux ja perhe!

15.9.2017
Ilouutisia! Tux on tänään varattu omaan kotiin Suomeen!

——————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Tux tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia

Tuxin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille voidaan tehdä kotikäynti ennen koiran varausta.

Tux saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tux on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö on Niina Laaksonen

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/azimis/videos/a.10212383218712995.1073742055.1156226773/10212383366156681/?type=3&theater” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/azimis/videos/a.10212383218712995.1073742055.1156226773/10212383377996977/?type=3&theater” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: