Päivitetty 30.08.2020

Varattu koira: VERONICA


Syntymäaika: noin 7/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyvään adoptioprosessin kulkuun ja luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana ja jo pitkään Kulkurien luotettuna yhteistyökumppanina. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa kerrallaan noin 40 koiraa, joista noin puolet on yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kaikki sellaiset Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi, tulevat Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Veronican tarina on kovin tavallinen. Sillä oli omistaja, joka antoi tytön kulkea vapaana, mutta koiraparan olisi pitänyt kuitenkin ymmärtää, ettei se saa poistua pihalta, saati mennä muiden ihmisten alueille. Omistaja vihastui tytön karkailusta, ja uhkasi romanialaiseen tapaan hylätä Veronican kauas metsään tai pellolle, josta se ei enää löytäisi takaisin. Luiza kuuli tilanteesta jo silloin, mutta hänellä ei juuri silloin ollut tilaa uusille koirille. Niinpä Luiza tarjosi omistajalle rahaa, jotta hän pitäisi koiran vielä itsellään. Veronica tuotiin kuitenkin kesällä 2020 Grădişteassa järjestettyyn sterilointipäivään. Tyttö oli ohuessa ketjussa ja niin huonokuntoisen näköinen, että Luiza päätti ottaa sen hoiviinsa. Selvisi myös, että jo aiemmin Luizalle tuotu Betti-koira oli Veronican sisko, ja siskosten jälleennäkeminen oli iloinen!

Veronica tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, eikä aristele ihmisiä. Se on leikkisä, aktiivinen ja riehakas, juuri kuten nuoren koiran kuuluukin olla. Veronica haukkuu leikkiessään, muttei juurikaan ollessaan sisällä.

Suloisen Veronican strategiset mitat ovat noin 30 cm ja 5 kg.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

30.8.2020

Veronica tulee suoraan varattuna sivuille, sillä sitä odottaa jo juuri oikea perhe, jossa pikkukoiralta ei tule koskaan puuttumaan rakkautta, huomiota ja hellyydenosoituksia!

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Veronica saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Veronica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Veronican yhteyshenkilönä toimii Maiju Lanki

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa