Kotia etsivä koira: VIHTORI (Suomessa)

Syntymäaika: 2021
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Jyväskylä)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
12.12.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Vihtori & Verneri tuotiin Cosoban tarhalle erään paikallisen naisen toimesta. Nainen oli löytänyt heidät eräältä läheiseltä hylätyltä pihamaalta 10 muun koiran kanssa. Nainen toi kaikki koirat mukanaan Cosoban sterilointipäivään, sillä koirat piti steriloida ja kastroida. Ioana Bodea lupasi huolehtia kahdesta koirasta ja otti ne siipiensä suojaan. Nämä kaksi onnekasta olivat Vihtori ja Verneri.

Uudet tulokkaat olivat ensimmäiset viikot kovin peloissaan sekä sisäänpäin sulkeutuneita, eikä ihmekään, pojat ovat mahtaneet olla kovin hämmentyneitä uusista asuinkuvioista. Heidän taustastaan mitään tietämättä on mahdollista, etteivät he ole olleet omistettuja koiria lainkaan.

Pikkuhiljaa ajan kanssa heistä kuitenkin kuoriutui uteliaan kiinnostuneita ympäristöstään sekä ihmisistä.

Vihtori haukkuu jonkin verran innostuessaan tai ikävöidessään, mutta ei esimerkiksi reagoi kerrostalossa kuuluviin ääniin haukkumalla.

Vihtori on lähes täysin sokea, mutta arjessa pärjää hyvin sanallisella ohjauksella.

Vihtori adoptoidaan vain Vernerin kanssa yhteiseen kotiin.

Vihtori on noin 35cm ja painaa 8kg.

Päivitykset
12.12.2023
Verneri ja Vihtori saivat ikioman vieraan kylään, joka napsi pojista upeita edustuskuvia! Pojat poseerasivat alkujännittelyjen jälkeen kuin ammattilaiset konsanaan.

5.12.2023
Verneri ja Vihtori nauttivat lumesta täysin rinnoin, vaikka vilu heille tuleekin herkästi. Pojilla on tällä hetkellä isoimpana haasteena lenkillä esiintyvä remmirähjäys ja tähän on hyvä uudessa kodissa paneutua.

11.9.2023
Verneri ja Vihtori ovat osoittautuneet kotihoidossa varsinaisikisi sylimyyriksi. Ne käpertyvät mielellään kotihoitajan kainaloon rapsuteltavaksi ja yöunetkin maistuvat parhaiten peiton alla kainalossa köllien.

Pojat ovat hyvin ihmisrakkaita ja alkuhaistelujen jälkeen kipuavat mielellään uusienkin tuttavuuksien syliin istumaan. Myös käsittely sujuu pojilta kuin vanhoilta tekijöiltä ja kynsien leikkuukin sujuu mallikkaasti.

Toiset koirat ovat ulkona pojille iso haaste ja aiheuttavat herkästi raivokasta räyhäämistä. Kotihoitajan oman koiran kanssa Verneri ja Vihtori tulevat kuitenkin alkumurinoiden jälkeen ihan hyvin juttuun.

Pojat ovat tarkkoja resursseista ja herkut sekä ihmisen huomio saattavat aiheuttaa mustasukkaista murinaa. Tulevan kodin tuleekin ottaa tämä huomioon.

Sisäsiisteyttä Verneri ja Vihtori vielä harjoittelevat, mutta siinäkin on edistytty hienosti. Öisin tulee herkästi vahinkoja kun pojat eivät vielä osaa ilmaista tarvettaan päästä ulos.

8.8.2023
Verneristä on kuoriutunut kotihoidossa varsinainen energiapakkaus, eikä Vihtoristakaan innostuessaan vauhtia puutu. Haukkumista ei ainakaan vielä ole turhia kuulunut, molemmat ilmoittelevat rapusta kuuluville äänille ajoittain. Tämä voi kuitenkin vielä lisää kotiutuessa muuttua, ovathan he olleet vasta hyvin vähän aikaa kotikoirina. Ulkoilua ja sisäsiisteyttä vielä harjoitellaan, pieniä edistysaskelia tässäkin jo reippailta pojilta tullut. Ulkoilu ei varsinaisesti pelota, mutta onhan koko homma heille vielä hihnoineen ja ihmisineen vierasta.  Vihtorin sokeus ei häntä hirveästi tunnu hidastavan, vaikkakin välillä saattaa törmätä edessään oleviin tavaroihin. Tämä varmasti vähenee, kun paikat käyvät tutuiksi ja huonekalut pysyvät paikoillaan. Ulkona ja muuten vieraassa ympäristössä toki hyvä ottaa huomioon, ettei näköä ole ja tarvittaessa ohjata oikeaan suuntaan. Syli ja läheisyys molemmille tärkeää, joten tästä saisi aivan ihanat sylihauvat lämmittämään kylmenevinä iltoina.

30.7.2023
Verneri ja Vihtori saapuivat Suomeen yhteiseen kotihoitopaikkaan. Nämä hurmaavat herraskoirat nauttivat silityksistä ja sylistä ja ovatkin löytäneet jo sohvalla loikoilun salat hoitopaikassaan. Verneristä ja Vihtorista päivitetään hiukan lisää, kunhan ne saavat vielä kotiutua hoitopaikkaansa.

16.7.2023
Verneri ja Vihtori ovat onnekkaita koiria, sillä he saapuvat Suomeen 29.7 kotihoitoon opettelemaan kotikoiran elämää ja etsimään omaa loppuelämän kotiaan.

12.3.2023
Aktiivimme tapasivat pojat tarhamatkallaan Cosobassa helmikuussa, jossa he asuvat sisätiloissa keskenään. Pojat ottavat kivasti vieraat vastaan ja innostuvat heille tutusta Ioanasta. Vihtoria aktiivit kuvailevat varsinaiseksi hamsteriksi, hamuaa suunsa täydeltä nappuloita ja käy sitten tyhjentämässä ne petiinsä. Liukas lattia on selvästi Vihtorille hieman epämiellyttävä, sillä se luistaa tassujen alla ja saa pojan liukastelemaan ympäriinsä. Vihtori tulee avoimesti tutustumaan tulijoihin ja ottaa nameja kädestä. Haistelee kiinnostuneena aktiivien hanskoja ja antaa pienen alkujännityksen jälkeen heidän myös rapsutella itseään. Lopulta myös hän pyytää jo rapsutuksia ihan oma-aloitteisesti kääntämällä ja tarjoamalla selkäänsä. Vihtori on siis reipastunut huomattavasti siitä, kun hän tarhalle saapui!

Lisätty kuvia ja video Vihtorista.

8.2.2023
Lisätty video Vihtorista.

1.10.2023
Vihtori aloitti oman kodin etsinnän yhdessä Vernerin kanssa Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Vihtori saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vihtori on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteydenotot: Elisa Laitonen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: