Päivitetty 07.07.2020

Kodin saanut koira: VILNA


Syntymäaika: n. 6/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
27.1.2020
Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Andalle on itsestään selvää, että parantumattomasti sairaan ja huonosta elämänlaadusta kärsivän eläimen elämää ei pitkitetä.

Moreni sijaitsee noin 1,5 h ajomatkan päässä Bukarestista, ja niin monen muun romanialaisen pikkukaupungin tavoin se kärsii työttömyydestä ja poismuutosta. Monet kaupunkilaiset ovatkin muuttaneet ulkomaille töihin. Kodittomia koiria kaupungissa on noin 200-400.

Morenin tarhan viereisellä pellolla laiduntaa lehmiä. Lehmien omistajalla on vanhempi narttukoira, jota omistaja ei ole halunnut steriloida. Niinpä narttu tuli tiineeksi ja synnytti viisi pentua, jotka omistajan mukaan eivät olleet hänen ongelmansa. Koko pentue syntyikin Morenin tarhalla, sillä emo kulkee usein tarhan mailla. Yksi pennuista adoptoitiin jo omaan kotiinsa ja nyt neljä jäljelle jäänyttä, villivarsoiksikin kutsuttua pentua, aloittavat kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Tähän neljän sakkiin kuuluvat pareittain elelevät siskokset Valda ja Vilna, sekä Valdura ja Veiki.

Vilna on tytöistä ehdottomasti vilkkaampi. Oikea iloinen häslääjä, jota kiinnostaa kaikki! Vieraat ovat Vilnan mielestä niin ihana asia, että se ei malttaisi olla hetkeäkään paikoillaan. Vilna hyppii vähän väliä häkissä olevan kopin katolle ja tunkee innoissaan päätään häkin ulkopuolelle. Vieraita ihmisiä Vilna ei juurikaan jännitä ja siitä sai jopa pitää hieman kiinni, jotta joka paikkaan sinkoilevasta ilopillerista saatiin hyvä kasvokuva. Kiinnipitäminen oli kuitenkin Vilnan mielestä sen verran jännittävää, että taas vapaaksi päästyään se sai hurjan ilohepulin. Anda Popescu kuvailee siskoksia sanoin “They are not damaged yet”, joka varmasti kuvastaa sitä, että näillä pennuilla on elämänilo ja -into tallella. Näin ei valitettavasti kaikkien tarhakoirien kohdalla ole.

Vilna on jo nyt korkeudeltaan 55 cm ja voi olla, että se vielä hieman kasvaa. Iän myötä Vilna tulee varmasti rotevoitumaan, eli pieneksi Vilna ei tule jäämään. Tällä hetkellä Vilnalla on painoa n. 26 kg.

Päivitykset
4.7.2020

Pitkä odotus on vihdoin päättynyt – Vilna on kotona. <3

24.3.2020
Kertakaikkisen ihastuttava Vilna varattiin tänään omaan kotiinsa!

27.1.2020
Villivarsa Vilna sisaruksineen laukkasi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan!
________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Vilna saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vilna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Vilnan yhteyshenkilönä toimii Kira Suomalainen

.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.