Päivitetty 12.09.2022

Kotia etsivä koira: KURRI (ent. Arwen, Team Hobbits) (Suomessa)


Syntymäaika: 1.12.2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Lappeenranta)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
28.8.2022

Yksi meidän yhteistyökumppaneistamme on romanialainen eläinsuojelija Ioana Bodea. Team Hobbitsin kaikki pennut löydettiin ihan pieninä emonsa kanssa ja heidät pelastettiin One Rescue Associationin tarhalle turvaan, mistä Ioana vuokraa tilaa pelastamilleen koirille. Emo Taurielin Ioana sai turvaan hieman myöhemmin, myös se asustaa nykyään jo Suomessa. Pentueeseen kuuluu Arwenin (eli nykyisen Kurrin) lisäksi Bilbo B, Sam G, Frodo B, Meriadoc, Peregrin ja Galadriel.

Arwen muutti Suomeen perheensä luokse 27.4.2018 ja sai uudeksi nimekseen Kurri. Kurri on asunut kotikoirana kahden aikuisen perheessä koirakaverin kanssa neljä vuotta, mutta joutuu nyt perheen elämäntilanteen muutoksen vuoksi etsimään uuden kodin.

Kurri on luonteeltaan rakastava ja herkkä tyttö, jolle ydinperhe on kaikki kaikessa. Se rakastaa halia ja nukkua ihan ihmisen kyljessä kiinni. Elämä uroskoirakaverin kanssa on myös sujunut hyvin. Kurri rakastaa ulkoilua, varsinkin omalla takapihalla auringossa paistattelua tai metsässä täysiä juoksemista. Entisessä kodissa myös vapaana olo on sujunut Kurrin kanssa hienosti. Kurrille on opetettu arjen perustaitoja ja se on hyvin motivoitavissa nameilla.

Herkkää Kurria kuitenkin jännittää monet asiat. Kurri suhtautuu uusiin asioihin varauksella ja varsinkin tuntemattomat miehet ja lapset pelottavat sitä. Myös kovaa ääntä pitävät asiat jännittävät Kurria. Lenkeillä Kurri saattaa pelätä myös vastaantulevia koiria. Kurri reagoi hihnassa pelottaviin asioihin usein jäätymällä tilanteessa, kunnes vaara on mennyt ohi. Viimeisen puolen vuoden aikana Kurri on myös saattanut rähistä remmissä vastaantuleville koirille tai lapsille. Pehmeä Kurri myös usein muistaa paikat, missä pelottavia asioita on sattunut ja ne saattavat jäädä vaivaamaan sitä niin, ettei se enää esimerkiksi halua kävellä siitä kohtaa seuraavalla lenkillä.

Sisätiloissa Kurri on purkanut jännitystä helposti näykkimisen kautta. Kurrin kanssa vieraat ihmisen on opeteltu aina ottamaan vastaan ensin ulkona, jonka jälkeen on siirrytty sisään rauhakseen, jotta Kurri omaan tahtiin on saanut tutustua vieraisiin. Näin Kurrin stressiä on saatu vähennettyä ja näykkimistilanteita on tapahtunut huomattavasti harvemmin. Stressaantuneena Kurri myös vahtii jonkin verran resursseja, kuten herkkuluita, ihmisiltä.

Kurri ei tykkää harjaamisesta eikä pesemisestä, mutta kynsien leikkuu onnistuu yleensä namien voimalla hyvin. Kurri varmasti hyötyisi käsittelytoimenpiteiden treenaamisesta positiivisen ja omaehtoisen koulutuksen kautta.

Kurri asui Suomeen saavuttuaan 1,5 vuotta kerrostalossa, mutta jännitti rappukäytävästä kuuluvia ääniä, eikä sopeutunut elämään kerrostalossa. Perheen muutettua rivitaloon rauhalliselle alueelle, rentoutui Kurrikin silmissä. Kurrille etsitään siis myös uutta kotia rivi- tai omakotitalosta rauhalliselta alueelta.

Kurrin tulevalta kodilta toivomme aiempaa koirakokemusta sekä taitoa ja kärsivällisyyttä toimia herkän ja aran koiran kanssa. Kurri ei sovi lapsiperheeseen, mutta muita lemmikkejä uudesta kodista voisi löytyä. Uskomme, että Kurrissa on valtavasti potentiaalia, ja että se varmasti puhkeaisi kukkaan oikeanlaisessa, osaavassa perheessä, missä sen stressiä osataan laskea ja missä sitä osataan tukea ja rohkaista jännittävissä tilanteissa.

Kurri nukkuu yöt hyvin ja rauhassa ja syö tällä hetkellä kuivaruokaa kaksi kertaa päivässä, eikä sillä ole ilmennyt yliherkkyyksiä ruoka-aineille. Kurrilta on poistettu hammaskiveä viimeksi viime kesänä terveystarkastuksen yhteydessä, eikä siinäkään ilmennyt mitään tavallisesta poikkeavaa. Kurri on siis ollut terve tyttö.

Kooltaan Kurri on keskikokoinen koira, noin 47 cm korkea ja painaa noin 16 kiloa.

Päivitykset

11.9.2022

Kurri on siirtynyt viimein kotihoitopaikkaan, jossa se saa hiukan pohtia ja lepäillä muuttostressiä. Alku kuitenkin vaikuttaa varsin lupaavalta. Ensimmäisenä iltana Kurri oli hypännyt kotihoitajan viereen sohvalle vaatimaan rapsutuksia. Kurrin profiilia päivitetään lisää, kun se on saanut hiukan hengähtää hoitopaikassaan.

28.8.2022

Kurri on viimein löytänyt sopivan kotihoitopaikan, jonne se siirtyy piakkoin.

1.7.2022
Kurrilla olisi edelleen haussa se ikioma koti. Kurri etsii myös kotihoitopaikkaa, joten olethan yhteydessä mikäli tuntuu että voisit sellaisen tarjota Kurrille.

19.4.2022
Kurri palaa adoptio-ohjelmaan etsimään uutta kotia.

29.4.2018
Arwen, eli uudelta nimeltään Kurri saapui Helsinki-Vantaan lentokentälle 27.4.2018, josta matka jatkui oman perheensä kanssa kotia kohti.

2.4.2018
Arwenille löytyi se juuri sopiva koti, ja tyttö varattiin tänään. Onnea odotukseen!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Jo kotikoirana asunut koira on päässyt jo harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Muutos uuteen kotiin muuttaessa on kuitenkin suuri, eikä voida olettaa että kodistakaan tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua. 

Kurri saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi sillä on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi ja se on steriloitu.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kurrin yhteyshenkilönä toimii Laura Arala

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.