Päivitetty 02.03.2023

Kotia etsivä koira: ASTRA


Syntymäaika: 2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

2.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Kauniin Astran joku on tuonut tarhalle, mutta sitä emme tiedä, kuka tämä joku oli ja miksi hän Astran päätyi tarhalla tuomaan. Astra asui aiemmin erilaisessa häkkikokoonpanossa, mutta se siirrettiin toiseen kokoonpanoon turvaan tappeluilta. Aktiiviemme tavatessa Astran syksyllä -22 se asui aremman kolmijalkaisen koiran kanssa, ja Adina kuvailikin sen olevan ystävällinen toisten koirien kanssa. Tässä häkkikokoonpanossa Astra ei jää alakynteen, ja onkin oikein reippaan ja iloisen oloinen.

Ihmisiä kohtaan Astra on ystävällinen, tasapainoisen oloinen ja iloinen. Se hepuloi onnesta tavatessaan uusia ihmisiä, ja hyppelee iloisesti heitä vasten. Alkuhepulien jälkeen Astra rauhoittui rapsuteltavaksi ja syömään nameja aktiivien käsistä, antaen rapsutella miten ja mistä vain, nauttien ihmisen seurasta ja saamastaan huomiosta. Astralla siis mitä luultavimmin on ainakin joitain hyviä kokemuksia ihmisistä, mutta on tärkeää muistaa, että koiran kotiutuessa sen käytös voi muuttua paljonkin.

Tasapainoinen Astra voisi sopia vaikka minkälaiseen perhekokoonpanoon, toisen koiran kaveriksi tai ainoaksi koiraksi. Tärkeää on, että tuleva perhe sitoutuu kouluttamaan Astraa positiivisella vahvisteella ja koiralähtöisesti. Astra voisi kotiuduttuaan nauttia erilaisista yhteisistä puuhasteluista ihmisten kanssa erilaisten virikkeiden parissa, tai miksei vaikkapa yhteisen harrastuksen puitteissa.

Astra on strategisilta mitoiltaan n. 45cm ja 18kg. Se on rakenteeltaan hieman tanakka.

Päivitykset

2.3.2023

Astra oli jo varattuna omaan kotiin ja kotimatkakin häämötti edessä. Aktiiviemme tavatessa sen ohimennen ennen matkaa Astra oli yhtä reippaan, ihanan ja sosiaalisen oloinen kuin aiemminkin. Lähtövalmisteluissa Astralla todettiin kuitenkin sydänmato, ja valitettavasti tästä syystä Astran varaus peruuntui.

Sydänmadosta voit lukea lisää täältä. Sydänmadosta ei jää koiralle pysyvää haittaa ja Astran vointi on tällä hetkellä hyvä. Sydänmatoon Astra saa tällä hetkellä lääkitystä, joka estää taudin etenemisen ja varsinainen Immiticide-hoito aloitetaan kun Astra varataan kotiinsa. Toivottavasti Astran oma koti löytyy pian!

25.1.2023

Onnekas Astra ei etsinyt kotiaan kauaa – hänet on varattu omaan kotiinsa, mihin hän toivottavasti pääsee matkustamaan pian.

2.1.2023

Upea Astra tassuttelee Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Missä on tämän liehuvakorvaisen neidin ikioma koti?

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Astra saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Astra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Astran yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.