Päivitetty 12.02.2023

Kotia etsivä koira: AZURA


Syntymäaika: n. 1/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

11.2.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Azuran aktiivimme tapasivat Cosobassa ensimmäistä kertaa helmikuussa 2023, kun se otettiin adoptio-ohjelmaan. Tällöin Azura oli viettänyt tarhalla joitakin kuukausia. Se oli päätynyt tarhalle kadulta, kun eräs nainen oli pyytänyt Adinaa hakemaan Azuran ja sen siskon hoitoonsa tarhalle. Azuran sisko oli kadonnut, mutta Azura pääsi tarhalle turvaan. Tarkemmin emme hänen taustastaan tiedä.

Tavatessa uusia ihmisiä Azura ottaa heidät avoimesti vastaan, nousee nojaamaan heitä vasten ja hakee rapsutuksia, kaivaten kaikkea huomiota itselleen. Azuralle onkin oikein tärkeää, kun ihmiset huomioivat sen yksilöllisesti. Tarhaympäristössä sekä miehet että naiset ovat Azuralle yhtä ok, eikä se väistele tai säpsy ihmisiä. Herkkuja Azura rakastaa, ja yrittääkin tunkea päätään namipussiin. Azura tarjoaakin vaikka mitä käytöksiä saadakseen nameja – häntä on varmasti tulevaisuudessa helppo kouluttaa namipalkan avulla!

Pienempien ja tutumpien koirien kanssa Azura on ok, kun niitä pyörii ympärillä vain muutama, mutta isot koirat isommassa laumassa selkeästi jännittävät sitä. Tällöin Azura sulkeutuu hieman ja painautuu porttia vasten piiloon, kun hälinä kasvaa ja vieraita koiria tulee pyörimään lähelle. Adina kertoo, että joskus Azura puolustaa ruokaansa. Näistä syistä näkisimme, että Azura voisi soveltua hyvin ainoaksi koiraksi, mutta pienempi, pehmeämmän luonteinen kaverikaan ei ole poissuljettu vaihtoehto. Tarhaoloissa Azuran ei kuulla haukkuvan.

Azura voisi soveltua monenlaiseen perhekokoonpanoon ja vaikka ensimmäiseksikin koiraksi, kunhan perheellä riittää kärsivällisyyttä opetella kotikoiran elämää Azuran kanssa positiivisin ja koiralähtöisin koulutusmetodein. On tärkeää muistaa, että kotikoiran taidot, kuten hihnakävely, sisäsiisteys ja yksinolo ovat kaikki Azuralle täysin uusia asioita ja se tulee tarvitsemaan aikaa myös stressitasojen laskuun uudessa kodissa.

Azuran strategiset mitat ovat hieman alle 50cm ja 16-18kg. Se on siis pienehkö keskikokoinen koira.

Päivitykset

11.2.2023

Azura pääsee Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan. Toivottavasti sellainen löytyy pian, sillä tarhalla tämä neiti on aivan väärässä paikassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Azura saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Azura on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Azuran yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.