Kodin saanut koira: BIA nyk Tirri

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

biaprofBIA

* arvioitu syntymäaika 03/2015

* narttu

* Suomessa

 

 

 

 

 

07.07.2015

Arkipäivää Romaniassa. Muuan mies ilmestyy hevosvaunuillaan yhteistyökumppanimme Luizan kotiovelle kesäkuun alussa, kantaen mukanaan laatikkoa. Laatikossa on koiranpentuja, jotka tämä mies haluaa Luizan ottavan huostaansa. Vaihtoehtona on että pennut mahdollisesti joutuisivat oman onnensa nojaan mikäli Luiza ei niitä huoli. Luiza tietysti ottaa suloiset pennut hoitoonsa. Pennut olivat saapuessaan täynnä kirppuja, joten pennut pestiin huolella ja ulkoloishäädettiin useaan kertaan.

Pennut, joista tyttöjä Aruna ja Bia sekä pojat Kiss, Bebe ja Ixy ovat olleet aluksi hieman ujohkoja, mutta reipastuvat päivä päivältä. Pennut ovat kaikki leikkisiä ja viihtyvät hyvin muiden pentujen kanssa. Alkujännityksen laannuttua tykkäävät olla ihmisten lähellä ja ovat reippaita sekä iloisia pikku pentuja.

Pennut ovat kooltaan pieniä ja niiden arvioidaan jäävän noin 7-9 kilon painoisiksi.

03.08.2015

Bialle lisätty uusia kuvia, neiti odottelee edelleen omaa kotiaan Romaniassa. Painoa Bialla ja muilla sisaruksilla on tällä hetkellä noin kolme kiloa.

13.9.2015
Bia saapui Suomeen kotihoitoon ja sen kuulumisia päivitetään pian.

21.9.2015
Bia on ollut nyt reilu viikon Suomessa ja päässyt opettelemaan kotikoiran tapoja. Bia on ujohko ja varovainen uusien asioiden ja ihmisten kanssa. Ulkoilu on toistaiseksi melko jännittävää kaikkine uusine asioineen ja Bia ottaakin tukea suuresti hoitokodin aikuisista koirista. Pienin askelin rohkeutta on tullut lisää mutta Bia tulee ottamaan oman aikansa ennen kuin voi kävellä luottavaisin mielin lenkeillä.
Yksinoloa on koitettu harjoitella, mutta Bian mielestä häntä ei yksin jätetä. Neiti tulee yli, ali ja välistä tai mistä tahansa pääseekin, jotta pääsee pois omalta alueeltaan ja onkin nyt sen vuoksi viettänyt päivänsä hoitokodin aikuisten koirien kanssa. Täysin yksin jäädessään se pistää melkoisen konsertin pystyyn ja naapurien mukaan ulvoo ja haukkuu äänellä jota ei uskoisi näin pienestä tytöstä tulevan. Bia myös toistaiseksi seuraa kotioloissa perässä jos hoitaja vaihtaa huonetta tai liikkuu asunnossa eli neiti ei ole sinut sen kanssa että se jätetään itsekseen.
Bia on leikkisä ja iloinen pentu joka tarvitsee ymmärtäväisen ja sitoutuneen kodin. Sen kanssa tullaan vaatimaan kärsivällisyyttä ja aikaa, jotta Bia saa omaan tahtiinsa tutustua tähän uuteen maailmaan.

5.10.2015
Bia on ollut kotihoidossa nyt vajaan kuukauden. Se on ehtinyt oppia hoitokodissa monia kotikoiran tapoja. Sisäsiisteys ja remmikävely sekä muut arjen tavat on alkaneet sujumaan paremmin, mutta toki vielä on paljon harjoiteltavaa. Välillä kun unohtuu että mihin pissojen tulisi tulla ja ne saattaa tulla esim sänkyyn tai sohvalle, kuitenkin yhä useammin neiti tekee hätiään myös ulos omalle pihalle. Lenkillä on vielä sen verran jännittävää, että siellä kuljetaan hoitokodin muiden koirien kyljessä kiinni ja keskitytään selviämään vastaan tulevista asioista. Nyt uutena asiana Bialla onkin sitten tullut muille koirille haukkuminen ohittaessa sillä se jännittää ja ilmoittaa näin vastaan tuleville että pysykää kaukana. Neidin käytöksen kanssa tehdään töitä ja toivotaan että tilanne helpottuu kun rohkeus kasvaa.
Bia on siis edelleen ujo ja varovainen. Se ei ole suuna päänä menossa kaikkien luokse vaan mieluummin kiertää kaukaa. Neiti on hitaasti lämpeävä mutta ei kuitenkaan toivoton ja rohkeus kasvaa kaiken aikaa.
Bia ei vieläkään hyväksy yksin jäämistä ilman että alkaa huutamaan kova äänisesti. Sen lisäksi se koittaa kaikin keinoin saada itsensä muiden luokse ja hätääntyy selvästi jos se huomaa että portti tai muu este ei lähdekään pois.
Bia haukkuu myös joillekin äänille ja ikkunasta näkyville ohikulkioille eli ihanteellisin koti ei ehkä sijaitse kerrostalossa.
Oman porukan kesken Bia on leikkisä ja iloinen pentu joka vaatii ymmärrystä ja kärsivällisyyttä sekä pitkää pinnaa omistajaltaan.

14.12.2015
Pikkuneiti Bian kotihoito on tullut päätökseensä ja hoitopaikasta tuli tytön loppuelämän koti.

 

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Bia tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Bia saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Tanja Björniselle

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: