Päivitetty 13.06.2021

Kodin saanut koira: BRIE (Cheese Puppies) (nyk. Havu)


Syntymäaika: 9-10/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroidaan

Brie on ihastuttanut monia ja kotitarjouksia on tullut paljon. Toistaiseksi emme ota lisää kyselyitä vastaan. Kiitos mielenkiinnosta!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosesiin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.6.2021
Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriasemat sekä Bukarestin keskustassa että Cosoban tarhan yhteydessä. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Puolen tunnin automatkan päässä keskustasta sijaitsevan Cosoban tarhan ylläpitämistä varten Adina perusti One Rescue Association-yhdistyksen. Tarhan yhteydessä sijaitsevalla klinikalla kaikki Suomeen tulevat koirat viettävät 17 päivää, minä aikana koirille tehdään maahantuontia varten vaadittavat ja kaikki muut adoptioon liittyvät toimenpiteet. Cosoban tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jonne varattomat ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä steriloitavaksi maksutta.

Tarhalle hylätään runsaasti pentuja ja ystävälliset ihmiset tuovat sinne löytämiään hylättyjä pentuja. Kaunis Brie ja sen kahdeksan sisarusta hylättiin tarhalle pahvilaatikossa. Maailma on pikkupennulle vaarallinen paikka, mutta pahvilaatikkopennut säilyivät hengissä, saivat täydet rokotukset ja olivat valmiina etsimään koteja. Brie ja neljä sisarusta etsivät alunperin koteja Saksasta, kun Kulkurien adoptio-ohjelmassa Suomessa kotiaan etsivät Mascarpone, Pecorino, Raclette sekä Käpy (Halloumi). Kaikki pennut tuli varatuksi lähes pikavauhdilla ja lähes jokainen on jo ehtinyt matkustaa kotiin. Lukuunottamatta pientä Brietä. Jostain syystä Brie ei ole saanut kotia Saksasta, joten Brie siirtyi Kulkurien adoptio-ohjelmaan katsomaan, josko Suomesta löytyisi ikioma koti.

Tarhalla kaikki juustopennut ovat olleet reippaita, normaaleita peruspentuja. Ne ovat aktiivisia, leikkisiä, suhtautuat avoimesti paitsi muihin koiriin, myös ihmisiin. Uuteen ympäristöön muuttaminen on aina iso muutos ja aiheuttaa alkuun epävarmuutta, joten on hyvä varautua siihen, että Brietäkin tulee hieman jännittämään uusi elämä ja siihen liittyvät ihmeellisyydet. Suomeen kotiutuneet pentuesisarukset ovat alun jännityksen jälkeen olleet oikein reippaita ja toimeliaita tyyppejä. Brie haukkuu tarhalla jonkin verran, mutta ei vaikuta lähtökohtaisesti haukkuherkältä. Tarhaympäristössä haukkumiseen on matala kynnys.

Koska Brie ei tunne maailmasta muuta kuin tarhan ja tarhaelämän, on tärkeää että uusi perhe osaa tukea Brien kasvua ja uuteen tutustumista lempeästi ja rakkaudella. Pennuilla riittää kujeita, joten tärkeää on varustautua aimo annoksella huumorintajua ja kärsivällisyyttä. Adoptoimme koiria vain koteihin, joissa sitoutuminen koiralähtöiseen käsittelyyn on itsestäänselvyys, niin myös Brien kohdalla. On todennäköistä, että Briestä kasvaa aktiivinen ja toimintatarmoinen nuori koira, joten sohvaperunaksi Brie ei tule soveltumaan ja tulevalta kodilta edellytetään kiinnostusta puuhata koiran kanssa kaikenlaista reippaan ulkoilun lisäksi.

Brie on tällä hetkellä (4/2021) noin 45 cm korkea ja painaa noin 13 kiloa. Arviomme on, että aikuiskooltaan Brie tulee olemaan keskikokoinen koira.

Päivitykset
13.6.2021
Ihana Brie otti elämänsä tärkeimmät askeleet eilen astuessaan ensimmäistä kertaa oman kodin ovesta sisään! Samalla myös nimi vaihtui, Briestä tuli Havu. Ihanaa yhteistä matkaa Havulle ja omalle ihmiselle.

5.5.2021
Brien koti löytyi kuin löytyikin Suomesta! Onnekas Brie pääsee viettämään ensimmäistä kesäänsä oman ihmisen luokse.

9.4.2021
Saksassa ei tärpännyt, mutta ehkä Suomessa tärppää! Brie etsii nyt omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Brie tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Brie saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Brie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.