Päivitetty 03.08.2022

Kotia etsivä koira: CANDELA


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Loppusyksystä 2021 Adinalle ilmoitettiin Bukarestin kunnantalolta vedenpuhdistamolla pyörivästä koirasta. Adina kävi noutamassa varsin ihmisrakkaaksi osoittautuneen koiran Cosoban tarhalle.

Candela ottaa vieraat vastaan avoimesti hännäntöpö heiluen. Kun tyttö innostuu, töpö vaikuttaa heiluttavan koiraa eikä päinvastoin! Candela on nimensä mukaisesti valovoimainen persoona, joka rakastaa huomiota ja pyörii tohkeissaan vieraiden ympärillä antaen heidän rapsutella itseään jopa siitä kalleimmasta paikasta eli massusta. Candela on avoin, ihmisistä kiinnostunut sekä iloinen koira. Sillä lienee ollut ainakin yksi pentue joskus aiemmin, mutta nyt steriloinnin myötä ne huolet ovat takanapäin.

Candela jakaa häkkinsä kahden koiran, uroksen ja nartun kanssa ilman ongelmia. Vierailumme aikana tyttö ei vaikuta olevan resurssien suhteen kovin tarkka, sillä toiset koirat saavat tulla vieraiden luo ja herkkujakin syödään sulassa sovussa.

Candelan avoimuuden ja mutkattomuuden vuoksi hän voisi soveltua monenlaiseen kotiin. Hän pärjäisi varmasti hyvin koirakaverin tai useammankin kanssa, mutta todennäköisesti nauttisi olostaan myös omistajansa ainoana silmäteränä. Candela saattaisi myös sopia ensimmäiseksi koiraksi.

Candela haukkuu tarhalla jonkin verran muiden koirien mukana. Vieraista innostuneella tytöllä on aika paljon virtaa, joten kodin on hyvä varautua rauhoittumisharjoituksiin ja kierrosten laskemiseen. 

Candela on korkeudeltaan noin 50 cm ja painoa on noin 30 kg. Tytölle on siis kertynyt aika paljon ylipainoa, ja kodilla tuleekin olla motivaatiota pienoiseen painonpudotusprojektiin – kyllä se Candelankin vyötärö vielä löytyy!

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

11.6.2022

Candela aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme

________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Candela saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Candela on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Candelan yhteyshenkilönä toimii Maiju Lanki

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.