Päivitetty 10.09.2022

Kodin saanut koira: DALEYZA (nyk. Lazy)


Syntymäaika: 7-8/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta


23.4.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Daleyza tuli tarhalle alkusyksystä 2021. Adina ei muista tarkemmin miten, mistä ja milloin Daleyza saapui, koska syksyllä pentuja hylättiin tarhalle niin paljon. Kulkurien aktiivit tapasivat Daleyzan maaliskuussa 2022 isossa koiraporukassa. Välillä Daleyza vietti aikaa sisäpihalla pentujen kanssa, kun taas välillä se havaittiin pihan puolella aikuisten kanssa. Aktiivit kuvailevat Daleyzaa reippaaksi pieneksi riiviöksi.  Toisen koirien kanssa se on vähän tunkeileva, mutta se ei kuitenkaan haasta riitaa tai ajaudu riitoihin muiden kanssa muiden kanssa. Daleyza on sosiaalinen ja rohkea ihmisten kanssa. Se pyydystääkin jatkuvasti jonkun aktiivin käden lempeästi suuhunsa, mutta välillä napsii myös kovemmin, jos ihminen ei alun nätistä pyynnöistä huolimatta anna sille huomiota. Namit ovat Daleyzalle tälle aivan ihana juttu ja se innostuu niistä valtavasti. Daleyza on täynnä pentuenergiaa – suloinen ja hassu pieni vintiö!

Daleyza sopisi monenlaiseen kotiin ja ympäristöön, koska se on itsevarma ja omatoiminen. Siitä löytyy myös harrastuskaverin potentiaalia. Daleyza on elänyt tarhalla lähes koko lyhyen elämänsä eikä sillä ole oikeastaan kokemusta tarhan ulkopuolisesta elämästä. Daleyza voi siis reippaasta luonteestaan huolimatta olla alussa hämmentynyt uudesta elämästään. Huomionarvoista on myös se, että Daleyza on varsinainen “ihmisliima”, joten sillä voi helposti syntyä haasteita yksinolon kanssa uudessa kodissaan. Tulevan perheen tulee ymmärtää tämä ja olla valmis harjoittelemaan yksinoloa Daleyzan kanssa tarvittaessa pitkäänkin. Edellytämme perheitä käyttämään positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä. Daleyza on kooltaan n.35 cm ja 8 kg. Mitä luultavimmin siitä tulee alle 40 cm tai korkeintaan 40 cm aikuisena.


Päivitykset

10.9.2022
Vihdoin ja viimein, pitkän odotuksen jälkeen, Daleyza on kotona.

26.5.2022
Daleyza varattiin omaan kotiin!

23.4.2022
Daleyza aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Daleyza tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Daleyza saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Daleyza on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.