Päivitetty 01.10.2021

Kotia etsivä koira: CORYLUS (Garden-pennut) (Tulossa Suomeen 30.10.)


Syntymäaika: 12/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (MG Rescue)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
11.4.2021
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tarha on vielä rakennusvaiheessa, mutta tarkoituksena on, että kun tarha on valmis, sieltä löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, vuohia ja hevosia.

Mihai pelastaa tarhalle koiria lunastamalla niitä pahamaineisilta kunnallisilta tarhoilta ja ottamalla huomiinsa löytämiään, hylättyjä koiria. Lisäksi Mihain tutut ja paikalliset pyytävät usein Mihain apua löytäessään itse kodittomia koiria kuljeksimasta alueella. Näin kävi myös Garden-pentujen tapauksessa. Pennut olivat syntyneet erään paikallisen rouvan puutarhaan. Pentujen ollessa noin neljän viikon ikäisiä rouva oli yhteydessä Mihaihin ja pyysi tätä ottamaan turvattomat pennut suojaan tarhalle. Yrityksistä huolimatta pentujen emoa ei valitettavasti onnistuttu saamaan kiinni, joten pennut ovat joutuneet eroon äidistään jo hyvin nuorena.

Pentujoukkio on ehtinyt kasvaa tarhalla nyt noin 3,5 kuukauden ikään. Corylus, LupinusAchilleaLiliumGeraniumAruncusCrocusMuscariPhlox ja Monstera ovat tavallisia peruspentuja, energisiä ja leikkisiä ja tulevat hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Mihai kertoo, että pentueen mustat yksilöt, joihin myös Corylus kuuluu, ovat hieman ujompia kuin kaksi harmaanruskeaa. Tämän ihmeempiä eroja ei tarhaoloissa ole voitu näin pienistä pennusta havaita. Yleisesti ottaen pennut suhtautuvat  ihan hyvin ihmiseen, toki ne ovat vielä hyvin tottumattomia, sillä kokemusta ihmisistä on rajatusti. Pennut eivät juurikaan ole haukkuneet tarhalla.

On hyvä huomioida, että pennut ovat vielä hyvin nuoria, joten niiden käytös tulee muuttumaan paitsi kotiutumisen, myös aikuistumisen myötä. Emme myöskään tiedä mitään pentujen perimästä, joten on mahdotonta arvioida millaisia ominaisuuksia pennuissa mahdollisesti voisi aikuisena olla.

Corylus on vielä ihmisten suhteen tottumaton ja hieman ujo, joten se tulee tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia paitsi ihmisistä, myös ympäröivästä maailmasta. Tulevalta omistajalta odotetaan sitoutumista tähän, sekä koiralähtöisiin koirankäsittelymenetelmiin. On tärkeää, että tulevassa kodissa ymmärretään, että pennun kanssa aivan kaikkea pitää harjoitella ja useita kertoja, ja että pennun kuuluukin kujeilla ja hassutella. Lempeyden ja rakkauden lisäksi siis kärsivällisyys ja huumorintaju ovat tarpeen. Corylus etsii ujoutensa vuoksi kotia, jossa olisi jo ennestään koirakaveri tukemassa kotiutumista ja tottumista uusiin ympyröihin, mutta tapauskohtaisesti muitakin vaihtoehtoja harkitaan.

Corylus on musta, nappisilmäinen poikapentu. Kaikki Garden-pennut, mukaan lukien Corylus, ovat nyt kutakuinkin 35 – 40 cm korkeita ja painavat noin 6-7 kiloa. Mihai arvioi, että pennut tulevat aikuisena olemaan 50 – 60 cm korkeita ja noin 20 – 25 kilon painoisia, eli isohkoja keskikokoisia.

Päivitykset

27.9.2021

Corylukselle on varattu paikka Suomeen 30.10. saapuvassa kuormassa. Corylus pääsee kotihoitoon opettelemaan kunnon kotikoiron elämää – ellei ehdi saada sitä ennen sitä ikiomaa loppuelämän kotia.

6.9.2021

Corylus on pitkäkoipinen ja kaunis, mutta edelleen arka pentu. Koskettaminen saa Coryluksen jähmettymään paikalleen aivan suolapatsaaksi. Corylus ottaa etäisyyttä vieraista heti kun pystyy. Corylus on vielä kovin tottumaton vieraisiin. Mihai kertoo, että on hänen kanssaan Corylus on aavistuksen reippaampi. Myös uusia kuvia lisätty.

9.7.2021

Uusi video lisätty Garden-pennuista. Corylus on kasvanut, mutta edelleen ujostelee ihmisiä ja videolla tuijotteleekin mieluummin seinää – ihminen ja kuvaaminen selvästi jännittää poikaa kovasti. Tämä on ymmärrettävää, kun ihmiskontaktit ovat kovin vähissä tarhaolosuhteissa.  Omaa kotia ei vielä ole pojalle löytynyt – mistä löytyisi tälle ujoliinille se oma perhe ja loppuelämän koti?


11.4.2021
Corylus on nyt aloittanut etsimään omaa loppuelämän kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

______________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Corylus tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Corylus saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Corylus on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Coryluksen yhteyshenkilö on Laura Arala.

4/2021

4/2021

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa