Päivitetty 21.07.2021

Kodin saanut koira: GERANIUM (Garden-pennut) (nyk. Lumi)


Syntymäaika: 12/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.7.2021

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tarha on vielä rakennusvaiheessa, mutta tarkoituksena on, että kun tarha on valmis, sieltä löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, vuohia ja hevosia.

Mihai pelastaa tarhalle koiria lunastamalla niitä pahamaineisilta kunnallisilta tarhoilta ja ottamalla huomiinsa löytämiään, hylättyjä koiria. Lisäksi Mihain tutut ja paikalliset pyytävät usein Mihain apua löytäessään itse kodittomia koiria kuljeksimasta alueella. Näin kävi myös Garden-pentujen tapauksessa. Pennut olivat syntyneet erään paikallisen rouvan puutarhaan. Pentujen ollessa noin neljän viikon ikäisiä rouva oli yhteydessä Mihaihin ja pyysi tätä ottamaan turvattomat pennut suojaan tarhalle. Yrityksistä huolimatta pentujen emoa ei valitettavasti onnistuttu saamaan kiinni, joten pennut ovat joutuneet eroon äidistään jo hyvin nuorena.

Pentujoukkio, eli Geranium, Lupinus, Corylus, Achillea, Lilium, Aruncus, Crocus, Muscari, Phlox ja Monstera ovat ehtineet kasvaa tarhalla nyt noin 3,5 kuukauden ikään. Ne ovat normaaleita peruspentuja, energisiä ja leikkisiä ja tulevat hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Mihai kertoo, että pentueen mustat yksilöt, joihin myös Geranium kuuluu, ovat hieman ujompia kuin kaksi harmaanruskeaa. Tämän ihmeempiä eroja ei tarhaoloissa ole voitu näin pienistä pennusta havaita. Yleisesti ottaen pennut suhtautuvat  ihan hyvin ihmiseen, toki ne ovat vielä hyvin tottumattomia, sillä kokemusta ihmisistä on rajatusti. Pennut eivät juurikaan ole haukkuneet tarhalla.

On hyvä huomioida, että pennut ovat vielä hyvin nuoria, joten niiden käytös tulee muuttumaan paitsi kotiutumisen, myös aikuistumisen myötä. Emme myöskään tiedä mitään pentujen perimästä, joten on mahdotonta arvioida millaisia ominaisuuksia pennuissa mahdollisesti voisi aikuisena olla.

Koska Geranium on yksi pentueen ujommista koirista, se etsii kotia ensisijaisesti toisen koiran kaverina. Näin tottuminen uuteen ympäristöön voisi sujua helpommin. Geraniumin tulevalta kodilta edellytetään sitoutumista koiralähtöisiin koirankäsittelymenetelmiin, sekä ymmärrystä siitä, että Geraniumin kokemukset elämästä ovat hyvin rajalliset ja se tulee tarvitsemaan paljon harjoitusta ja hyviä kokemuksia kasvussaan aikuiseksi, onnelliseksi kotikoiraksi. Pennuilla on tapana kujeilla ja välillä myös koetella hermoja keksinnöillään, joten uudelta omistajalta ei saa puuttua kärsivällisyyttä eikä huumorintajua.

Geranium kuuluu pentueen pörröiseen, mustaan joukkoon. Kaikki Garden-pennut, mukaan lukien Geranium, ovat nyt kutakuinkin 35 – 40 cm korkeita ja painavat noin 6-7 kiloa. Mihai arvioi, että pennut tulevat aikuisena olemaan 50 – 60 cm korkeita ja noin 20 – 25 kilon painoisia, eli isohkoja keskikokoisia.

Päivitykset

10.7.2021
Geranium jätti Romanian taaksensa ja suuntasi kohti Suomea ja omaa kotia. Geranium sai uudeksi nimekseen Lumi. Onnea Lumi ja perhe!

31.5.2021
Geranium on varattu omaan kotiin!

11.4.2021
Geranium on mukana Kulkurien adoptio-ohjelmassa ja toivoo pian löytävänsä kodin! Kenties jopa puutarhalla varustetun!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Geranium tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Geranium saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Geranium on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Geraniumin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.