Päivitetty 12.07.2021

Kodin saanut koira: NEGRIA (nyk. Neo)


Syntymäaika: 4/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

2.5.2021

Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen, mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parissa. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille, jotka tarvitsevat turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Negria hylättiin kunnalliselle koiratarhalle omistajansa toimesta, syytä tähän voi vain arvailla. Eläinsuojelija Ioana Bodea haki Negrian kunnalliselta tarhalta pois ja toi sen turvaan One Rescue Associationin tarhalle huhtikuun alkupuolella. Sittemmin reipas Negria on päässyt mm. ulkoilemaan hihnassa muiden koirien kanssa ja saanut nauttia hoitajiensa huomiosta ja rapsutuksista.

Negria on näyttänyt tarhalla tulevan hyvin juttuun muiden koirien kanssa. Todennäköisesti se ei siis panisi pahakseen, jos tulevassa kodissa olisikin koirakaveri valmiina. Ihmisiin tämä nuori poika suhtautuu myös iloisesti ja avoimesti sekä nauttii saamastaan huomiosta täysin rinnoin! Kooltaan Negria on pieni keskikokoinen koira, korkeutta sillä on noin 50cm ja painoa 17kg. Negrian iäksi on arvioitu noin 2 vuotta. Negrialla on paksu pitkähkö turkki, joka vaatii säännöllistä hoitoa.

Luonteeltaan Negria on rohkea ja aurinkoinen koira, joka ei nuoresta iästä huolimattaan ole turhan villi, vaan suhtautuu asioihin rauhallisella uteliaisuudella. Poika ei myöskään tarhalla ole ollut kovin haukkuherkkä, mutta kannattaa ottaa huomioon, että kotiutumisen myötä käytös voi muuttua.

Negria pärjäisi varmasti monenlaisessa kodissa, missä sen kanssa oltaisiin valmiita puuhaamaan asioita, pitäen aktiivisen nuoren koiran tyytyväisenä – sekä tietysti antamaan paljon huomiota ja rakkautta!

 

Päivitykset

10.7.2021

Negria matkasi tänään Suomeen ja kohtasi uuden perheensä reippaana ja innokkaana! Negria sai elämälleen uuden alun ja uuden nimen, Neo. Paljon onnea ja monia yhteisiä vuosia Neolle ja hänen ihmisilleen. <3

15.5.2021

Mahtavia uutisia; Negria on varattu ja oma koti odottaa Suomessa!

2.5.2021

Negria etsii nyt omaa kotiaan Kulkureiden adoptio-ohjelman kautta!

 

_______________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Negria saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Negria on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Sanja Martikainen
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.