Päivitetty 12.07.2021

Kodin saanut koira: APILA


Syntymäaika: 05/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

8.5.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Apila on tullut One Rescuen tarhalle vuonna 2020, tarkempaa tietoa neidin taustasta meillä ei valitettavasti ole. Apila vaikuttaa kuitenkin reippaalta ja terhakkaalta nuorelta koiralta, joka nauttii ihmisten huomiosta.

Tarhalla Apila asuttaa aitaustaan kahden muun koiran kanssa ja tulee hyvin toimeen niiden kanssa. Apila siis tuskin panisi koirakaveria pahakseen tulevassakaan kodissa. Ihmisistä Apila myös pitää ja tulee tervehtimään eläintenhoitajia häntä heiluen ja iloisesti haukahdellen, huomiota kerjäten. Apila saattaa joskus myös intoutua haukkumaan muiden koirien kanssa. Muutoin neito ei vaikuta olevan kovin haukkuherkkä, mutta tulevan kodin kannattaa huomioida että tarhaoloissa käytös saattaa olla erilaista kuin kotiutumisen jälkeen.

Apila on pieni keskikokoinen koira. Korkeutta sillä on lyhyiden jalkojensa kanssa noin 45cm ja painoa 13kg. Ikää tytöllä on arviolta 3 vuotta. Apila on nuori neito parhaassa iässä, joten se vaatii perheen, joka jaksaa ulkoilla ja keksiä aktiviteetteja sen kanssa. Tärkeintä olisi kuitenkin suuri määrä rakkautta ja loppuelämään sitounut koti.

 

Päivitykset

10.7.2021

Apila matkusti tänään Suomeen ja pääsi omaan loppuelämän kotiinsa! <3

31.5.2021

Onnenpäivä! Apila varattiin ja se jää odottamaan kyytiä Suomeen ikiomaan kotiinsa.

8.5.2021

Apila etsii nyt omaa kotiaan Kulkureiden adoptio-ohjelman kautta!

 

_______________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Apila saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Apila on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Sanja Martikainen
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.