Päivitetty 21.07.2021

Kodin saanut koira: JUDITH (Pötkyläpennut)


Syntymäaika: 8/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.7.2021

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan  muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Arviolta noin kahdeksan kuukauden ikäiset Pötkyläpennut ovat eläneet emonsa sekä useiden muiden koirien kanssa erään paikallisen, vanhemman pariskunnan pihamaalla ja kasvaneet siellä vastasyntyneistä nuoriksi koiran aluiksi. Pariskunnan poika huolehtii talossa asuvista vanhemmistaan, eikä erityisemmin pidä koirista, joten pojan ja koirien välillä oli usein skismaa. Sen vuoksi Pötkyläpennut Nixon, Daril, Grimes, Negan ja Judith emoineen päätyivät Carmenin hoiviin Carpen tarhalle marraskuussa 2020 ja ovat asuneet tarhalla siitä lähtien. Nyt on pentujen aika aloittaa kodinetsintä Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Judith on melko ujon ja herkän oloinen narttupentu, joka kovasti turvautuu emoonsa jännittävän paikan tullen. Vieraiden ihmisten tullessa pentujen häkkiin, ei Judith tule suoraan ihmisen luokse, vaan pysyttelee mielummin taka-alalla emonsa luona. Grimes antaa kuitenkin kenen tahansa ottaa syliin ja käsitellä miten vain ja alistuu kohtaloonsa jännittyneenä. Judith tulee varmasti tarvitsemaan paljon tukea ja aikaa totutellessaan kotikoiran elämään, mutta varmasti kuoren alta pikku hiljaa kuoriutuu leikkisä ja iloinen pentu.

Toisten koirien seura on Judithille todella tärkeää ja se tulee erinomaisesti toimeen sisarustensa kanssa. Judithille etsitään kotia, jossa asuisi jo ennestään reipas koirakaveri, joka voisi auttaa Judithia kohtaamaan sitä jännittävät asiat arjessa ja toimia sille emon kaltaisena turvana ja tukena. Judith haukkuu tarhalla normaalin koiran tavoin.

Pötkyläpennut ovat asuneet tarhalla eristettyinä ulkomaailmasta melko pitkään ja muutos uuteen kotiin muuttaessaan tulee varmasti olemaan pennuille alkuun iso ja pelottava. Liikenne, vieraat ihmiset, hihnalenkkeily ja sisätiloissa asuminen ovat niille täysin vieraita asioita ja tottuminen voi viedä aikaa. Menneisyyden ikävät kokemukset voivat myös uudessa ympäristössä nostaa päätään yllättävinkin tavoin. On tärkeää, että Judithin tulevalta perheeltä löytyy kärsivällisyyttä ja taitoa olla tukena nuoren koiran kasvussa aikuiseksi ja tarjota sille turvallinen ja rauhallinen koti. Myös aiemmasta kokemuksesta ujoista tai epävarmoista koirista on varmasti hyötyä.

Pötkyläpennut ovat kaikki pienikokoisia koiria, tällä hetkellä kooltaan noin 35 cm korkeita ja 5 kiloisia. Myös pentujen emo on pienikokoinen, eikä pentujen odoteta enää kasvavan kovin paljoa. Pötkyläpennut ovat nimensä mukaisesti lyhytjalkaisia töppöjalkamallisia koiria.

Päivitykset

10.7.2021
Judith saapui sisaruksistaan viimeisenä Suomeen ja pääsi myös aloittamaan elämän rakastettuna perheenjäsenenä. Onnea tulevaan, Judith!

24.4.2021
Judith sai ihania koiranpäivän uutisia: Judithia odottaa Suomessa oma koti! Judith on varattu.

7.4.2021
Pötkyläpentujen Judith aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Judith saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Judith on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Judithin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.