Kodin saanut koira: DINTE

Syntymäaika: 1/2014
Sukupuoli: uros
kastroidaan ennen Suomen tuloa
Sijainti: Romania (Rosiorin kunnallinen tarha)
Kokoarvio:

 

1.8.2016
Rosiorin kunnallinen tarha koostuu katoksista, katoksen alla olevista häkeistä ja niiden ulkopuolella sijaitsevista kopeista. Jokaisessa häkissä asuu koiria ja jokaisessa kopissa asuu koira ketjun päässä. Vaikka osasta puuttuu katto, osasta seinät ja lattia, on niihin jatkuva jono, sillä ne tarjoavat edes jonkinlaista turvaa muilta koirilta. Vaikka tarhalla on useampikin palkattu työntekijä, niistä usein on koiralle enemmän haittaa, kuin hyötyä. Kunnallisen tarhan työntekijät myyvät yön pimeydessä koiria tappelukoiriksi sellaiseksi katsomiaan ja toisesta päästä rankkurit tuovat uusia. Virta on loputon.

Yhdessä tällaisessa kopissa asuu Dinte. Sillä on saattanut joskus olla tuuhea ja pitkä häntä tai sitten ei. Yhtäkaikki, se kykenee kyllä ilmaisemaan iloaan silläkin töpöllä, mikä sillä on. Dintellä on alapurenta, mikä tarkoittaa sitä, että sen alaleuka tulee pidemmälle, kuin yläleuka ja sen myötä Dintellä on kroonisesti hassu ilme, mistä tuskin on ollenkaan haittaa, sillä Dinte on kertakaikkisen hieno pakkaus kaikkea sitä, mitä kunnon sekarotuisen kuuluukin: persoonallisuutta. Alapurentaisissa leuoissaan sillä on hampaat, jotka kovasti kaipaisivat jotain jyrsimistä, jotta niihin kertynyt hammaskivi lähtisi muualle majaansa pitämään. Dinten luppakorvat sekä vino oikea etujalka viimeistelevät sydäntenmurskaajan ulkonäön. Se on luonteeltaan kiltti ja rauhallinen, joskin se on ollut tarhalla vain noin kolme viikkoa, joten osan siitä voinee laittaa vielä hämmennyksen piikkiin. Tarhalla kuuluu alituiseen kova haukku, johon nuorimies yhtyy, joten ihan tiukkapipoisimpaan kerrostaloyhtiöön Dintestä ei ole. Se on lempeä koira, joka tykkää kovasti ihmiskontaktista ja rapsutuksista ja sen soisi kovasti pääsevän pian pois tarhalta oman ihmisensä kainaloon vetelemään sikeitä.

Dinte on noin 35 senttiä korkea ja painaa noin 5-6 kiloa.

28.9.2016
Dinte sai syyskuussa vieraita, kun Kulkurien aktiivit saapuivat tervehtimään Rosiorin koiria. Dinte on sosiaalinen koira, joka tulee reippaasti ihmisen luokse. Se on todella ystävällinen ja rauhallinen koira, joka nauttii kovasti ihmisen huomiosta ja läsnäolosta olematta kuitenkaan yliaktiivinen. Se on edelleen tarhan jatkuvasta hälystä hämillään ja voisikin kuvitella, että sillä on joskus ollut koti, joka on sen syystä tai toisesta hylännyt. Sen etutassut ovat aavistuksen kiertyneet, mutta eivät näytä vaikuttavan sen olemiseen eikä liikkumiseen.

Lisätty muutama tuore kuva.

21.10.2016
Dinte on saanut oman kodin Saksasta ja matkustaa pian paikkaan, jossa se saa elää onnellisena loppuelämänsä. Onnea matkaasi, Dinte.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dinte saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dinte on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Dinten yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Heinäkuussa 2016:

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: