Kodin saanut koira: DIRLY

Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
25.10.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Eräs nainen löysi Dirlyn Adinan kotikylästä ja toi tämän steriloitavaksi koiratarhalle elokuun puolivälissä 2022.
Tämä oli Dirlyn onni, sillä samalla hän sai mahdollisuuden jäädä koiratarhalle odottelemaan oman kotinsa löytymistä. Koira asuu tällä hetkellä vapaana tarhan sisäpihalla muiden koirien kanssa ja on arviolta noin kaksi-vuotias. Dirlyllä on hauskan pitkä häntä ja hyvin erottuvat nisät, mikä kertoo siitä että Dirlyllä on varmaankin ollut pentuja ehkä useammatkin aiemmassa elämässään.

Dirly säpsyy tarhalla hieman vieraan ihmisen kosketusta, mutta samalla hänestä huomaa, että hän haluaisi olla ihmisen kanssa. Dirly tottuu tarhalla nopeasti uuteen ihmiseen, ja säpsyminen vähenee, kun hän saa ihmisen luottamuksen. Kun Dirly tottuu uuteen ihmiseen, hän hakeutuu itse tämän luo ottamaan vastaan rapsutuksia ja herkkuja. Mikään erityisen arka koira Dirly ei siis ole, ja herkut uskalletaan ottaa suoraan kädestä.  Koira vaikuttaakin olevan hyvin kiinnostunut herkuista, ja herkut ovatkin varmasti tulevaisuuden kodissakin asia, jolla häntä pystyy motivoimaan toivottuun käytökseen positiiviseen vahvistamiseen perustuen.

Dirlyn etutassut ovat ns. barokkijalat, eli ne ovat nivelistä kääntyneinä ulospäin. Dirlyn kohdalla painonhallinta on tärkeää, jotta niveliin ei kohdistu turhaa rasitusta. Lisäksi Dirly on melko lyhytjalkainen. Tällä hetkellä koira on kuitenkin hoikassa kunnossa, eikä hänellä ole ollut vaivoja.

Dirly on tottunut elämään tarhalla koiralauman seassa ja kommunikoi siellä hyvin toisten koirien kanssa. Tämä koira voisi sopia monenlaiseen kotiin. Dirly toimii tarhalla hyvin koiralauman jäsenenä, mutta toisaalta hän ottaa myös kontaktia ihmiseen ja voisi olla onnellisena myös ainoana koirana.

Koiralaumassa eläessään koirat oppivat usein arvostamaan ja pitämään huolta siitä, mitä heillä on. Omat resurssit ovatkin asia, joka saattaa aiheuttaa Dirlyllä ajoittain ärähtämistä. Lapsiin suhtautumisesta meillä ei ole tietoa. Tarhalla ollessaan Dirly ei vaikuta kovin haukkuherkältä koiralta.

Säkäkorkeudeltaan koira on n. 30-35 cm ja painoltaan n. 11-12 kg.

Päivitykset

16.12.2023

Onnekas Dirly on viimein matkustanut omaan kotiinsa! Onnea Dirly ja perhe!

25.10.2023

Dirly on tänään varattu omaan kotiinsa!

27.6.2023

Dirly on edelleen ihana ja rauhallinen oma itsensä. Dirly tavattiin toukokuussa ja edelleen heti kun ihminen kyykistyy, niin tyttö tulee ihmisen luo. Dirly osaa tarhalla rentoutua, vaikka hänen lähellään olisi vieraita ihmisiä. Hän tulee välillä ihmisen luo, välillä menee omia menojaan tutkimaan muualle ja välillä ihan vain makoilemaan seinän viereen. Dirly onkin tottunut tarhalla enemmän ihmisiin kuin moni muu koira, sillä hän asuu vapaana sisäpihalla alueella, jossa tarhan työntekijät ja mahdolliset vierailijat kulkevat pitkin päivää.

Namit maistuvat edelleen yhtä hyvin Dirlylle. Vaikka aiemmin tytön on havaittu hieman ärisevän nameista, mikäli muita koiria tulee liian lähelle, niin tällä reissulla tällaista ei havaita. Toki joka tapauksessa tulevassa kodissa on suotava Dirlylle ruokarauha. Dirly ei tunnu kauheasti piittaavaan muista koirista, vaan on tarhalla aika itsenäinen muiden koirien suhteen. Hän tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta ei hae sen enempää kontaktia niiden kanssa.

Lisätty kaksi videota ja muutama kuva.

12.2.2023

Dirlystä saatiin kuulumisia, kun Kulkurien aktiivit kävivät helmikuun alussa vierailemassa tarhalla. Dirly asuu edelleen tarhan sisäpihalla vapaana suurehkon koiralauman keskuudessa. Lisätty myös uusia kuvia ja videoita tytöstä.

Kun ihminen kyykistyy Dirlyn viereen, tulee hän heti rapsuteltavaksi. Myös ihmisen huivi on kiinnostava juttu, ja tyttö haluaisikin leikkiä sillä. Vaikka ihminen on kiinnostava Dirlyn mielestä, tykkää hän kuljeskella itsekseenkin pihalla. Dirlystä voisi saada kivan kaverin ihan normaaliin kotielämään. Hän tykkää seurailla tarhan tapahtumia ja vaikuttaa melko rauhalliselta kaverilta nuoreksi koiraksi.

Tytöstä löytyy hieman myös temperamenttia, sillä hän provosoituu välillä, jos toiset koirat riehuvat lähellä. Dirly reagoi hieman esimerkiksi silloin, kun pari tarhan koiraa häsläävät lähellä pyrkimyksenään saada ihmisen huomiota. Yleisesti ottaen Dirly on kuitenkin tarhalla ok muiden koirien kanssa. Dirly pärjäisi varmasti myös ainoana koirana ja voidaan siis luovuttaa myös kotiin, jossa ei ole toista koiraa valmiina. Dirly kommentoi jonkin verran asioita ääneen ja myös ulvoo ajoittain hauskasti.

Dirly on selkeästi ollut ruoka-aikaan paikalla, sillä hän on lihonut viime näkemisen jälkeen. Tulevan kodin tulee siis panostaa painonhallintaan.

23.10.2022
Dirly aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dirly saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dirly on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Henna Peltokorpi

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: