Päivitetty 12.02.2023

Kotia etsivä koira: DIRLY


Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
12.2.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Eräs nainen löysi Dirlyn Adinan kotikylästä ja toi tämän steriloitavaksi koiratarhalle elokuun puolivälissä 2022.
Tämä oli Dirlyn onni, sillä samalla hän sai mahdollisuuden jäädä koiratarhalle odottelemaan oman kotinsa löytymistä. Koira asuu tällä hetkellä vapaana tarhan sisäpihalla muiden koirien kanssa ja on arviolta noin kaksi-vuotias. Dirlyllä on hauskan pitkä häntä ja hyvin erottuvat nisät, mikä kertoo siitä että Dirlyllä on varmaankin ollut pentuja ehkä useammatkin aiemmassa elämässään.

Dirly säpsyy tarhalla hieman vieraan ihmisen kosketusta, mutta samalla hänestä huomaa, että hän haluaisi olla ihmisen kanssa. Dirly tottuu tarhalla nopeasti uuteen ihmiseen, ja säpsyminen vähenee, kun hän saa ihmisen luottamuksen. Kun Dirly tottuu uuteen ihmiseen, hän hakeutuu itse tämän luo ottamaan vastaan rapsutuksia ja herkkuja. Mikään erityisen arka koira Dirly ei siis ole, ja herkut uskalletaan ottaa suoraan kädestä.  Koira vaikuttaakin olevan hyvin kiinnostunut herkuista, ja herkut ovatkin varmasti tulevaisuuden kodissakin asia, jolla häntä pystyy motivoimaan toivottuun käytökseen positiiviseen vahvistamiseen perustuen.

Dirlyn etutassut ovat ns. barokkijalat, eli ne ovat nivelistä kääntyneinä ulospäin. Dirlyn kohdalla painonhallinta on tärkeää, jotta niveliin ei kohdistu turhaa rasitusta. Lisäksi Dirly on melko lyhytjalkainen. Tällä hetkellä koira on kuitenkin hoikassa kunnossa, eikä hänellä ole ollut vaivoja.

Dirly on tottunut elämään tarhalla koiralauman seassa ja kommunikoi siellä hyvin toisten koirien kanssa. Tämä koira voisi sopia monenlaiseen kotiin. Dirly toimii tarhalla hyvin koiralauman jäsenenä, mutta toisaalta hän ottaa myös kontaktia ihmiseen ja voisi olla onnellisena myös ainoana koirana.

Koiralaumassa eläessään koirat oppivat usein arvostamaan ja pitämään huolta siitä, mitä heillä on. Omat resurssit ovatkin asia, joka saattaa aiheuttaa Dirlyllä ajoittain ärähtämistä. Lapsiin suhtautumisesta meillä ei ole tietoa. Tarhalla ollessaan Dirly ei vaikuta kovin haukkuherkältä koiralta.

Säkäkorkeudeltaan koira on n. 30-35 cm ja painoltaan n. 11-12 kg.

Päivitykset

12.2.2023

Dirlystä saatiin kuulumisia, kun Kulkurien aktiivit kävivät helmikuun alussa vierailemassa tarhalla. Dirly asuu edelleen tarhan sisäpihalla vapaana suurehkon koiralauman keskuudessa. Lisätty myös uusia kuvia ja videoita tytöstä.

Kun ihminen kyykistyy Dirlyn viereen, tulee hän heti rapsuteltavaksi. Myös ihmisen huivi on kiinnostava juttu, ja tyttö haluaisikin leikkiä sillä. Vaikka ihminen on kiinnostava Dirlyn mielestä, tykkää hän kuljeskella itsekseenkin pihalla. Dirlystä voisi saada kivan kaverin ihan normaaliin kotielämään. Hän tykkää seurailla tarhan tapahtumia ja vaikuttaa melko rauhalliselta kaverilta nuoreksi koiraksi.

Tytöstä löytyy hieman myös temperamenttia, sillä hän provosoituu välillä, jos toiset koirat riehuvat lähellä. Dirly reagoi hieman esimerkiksi silloin, kun pari tarhan koiraa häsläävät lähellä pyrkimyksenään saada ihmisen huomiota. Yleisesti ottaen Dirly on kuitenkin tarhalla ok muiden koirien kanssa. Dirly pärjäisi varmasti myös ainoana koirana ja voidaan siis luovuttaa myös kotiin, jossa ei ole toista koiraa valmiina. Dirly kommentoi jonkin verran asioita ääneen ja myös ulvoo ajoittain hauskasti.

Dirly on selkeästi ollut ruoka-aikaan paikalla, sillä hän on lihonut viime näkemisen jälkeen. Tulevan kodin tulee siis panostaa painonhallintaan.

23.10.2022
Dirly aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dirly saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dirly on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Henna Peltokorpi

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.