Päivitetty 01.03.2020

Varattu koira: ELONA


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
1.3.2020

Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi suomalainen eläinsuojelija Veera, jonka ansiosta tarhan koirat saavat ihmisistä positiivisia kokemuksia ja joka huolehtii niiden tarpeista mahdollisimman hyvin.

Elona päätyi Carpen tarhalle elokuussa 2019. Eräs paikallinen nainen toi Elonan Carpen järjestämään sterilointipäivään, jossa vähävaraiset ihmiset saavat steriloida ja kastoida lemmikkinsä Kulkurien sposoroimana. Nainen kertoi, että Elona oli elänyt hänen pihallaan ja että hän ei halua koiraa takaisin steriloinnin jälkeen. Elona siis muutti Carpen tarhalle.

Elona on lempeän ja iloisen oloinen, parivuotias koiraneiti. Se ottaa tutut ja vieraat vastaan häkkiinsä häntä rennosti heiluen ja tutkailee tulijoita kiinnostuneesti. Kun tarhalla vierailevat Kulkurien aktiivit tarjoavat Elonalle herkkuja, osaa se hienosti odottaa niitä paikallaan istuen. Elona ei turhia hötkyile, mutta selvästi tykkää olla mukana siellä, missä tapahtuu. Se seurailee ihmisiä ja steppailee innoissaan paikallaan saadessaan huomiota. Se on selkeästi vielä hiukan tottumaton ihmisen fyysiseen kontaktiin, mutta antaa vieraidenkin rapsutella leuan alta kun he ovat viettäneet häkissä hetken aikaa. Myös esim eläinlääkärissä rokotuksilla Elona on Veeran mukaan pärjännyt todella hyvin ja ollut reipas. Veera myös kertoo, että Elona saattaa olla tarhan paras poseeraaja – ja sen kyllä kuvia katsoessa huomaa.

Elona jakaa häkkinsä muutaman muun koiran kanssa ja tulee niiden kanssa erinomaisesti juttuun. Elona vaikuttaa sopuisalta koiralta, joka on vähään tyytyväinen ja pienestä onnellinen, mutta jolle tulevan perheen tulee antaa aikaa tutustua heihin ja uuteen elämään Elonan omaan tahtiin. Elona varmasti myös arvostaisi, jos kotoa löytyisi reipas koirakaveri.

Elona on noin 45-50 cm korkea ja painaa noin 15-18 kiloa.

Päivitykset

1.3.2020
Ihania uutisia! Elona-neitokainen varattiin tänään omaan kotiin.

19.12.2019
Pieni kettutyttö Elona aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Elona saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elona on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Elonan yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.