Päivitetty 30.12.2016

Kodin saanut koira: ELVAR (Team Mayors)


Syntymäaika: 07/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Ei kastroitu

 

 

12.11.2016
Kulkurien Romanialaisen pääyhteistyökumppanin, OneVet-klinikan koiratarha sijaitsee Bukarestin lähistöllä, Cosoban kaupungissa. Tarha on tällä hetkellä täynnä hylättyjä koiria ja erityisesti pentuja on paljon. Vieraillessaan OneVetissa marraskuussa 2016, esiteltiin Kulkurien aktiiveille eräässä häkissä asuvat kahdeksan pentua. Ne eivät ole täyssisaruksia, mutta niiden historia on yhteinen ja hieman yllättävä. OneVetista kerrotaan Cosoban pormestarin tuoneen nämä pennut tarhalle hiljattain. Sitä ennen pennut olivat majailleet paikallisen koulun pihalla syöden ravinnokseen lasten poisheittämiä eväitä. Pentujen alkuperästä ei ole tietoa, mutta onneksi hyväsydäminen pormestari toimitti pennut turvaan. Nyt niillä on mahdollisuus selvitä ja löytää oma kotinsa Suomesta Kulkurien adoptio-ohjelman turvin. Nämä kahdeksan pentua saivat tiiminimekseen Team Mayors.

Elvar tähdittää pentueen vähemmistöä uroksena. Uskomattoman kaunis Elvar on hyvin samankaltainen luonteeltaan siskonsa Zelian kanssa. Molemmat ovat ujoja.

Elvar ei ole kuitenkaan “liian ujo”, eikä isommassakaan pentuporukassa jää muiden tallomaksi, vaan pitää kyllä omia puoliaan. Normaalin pennun tapaan Elvar tykkää myös leikkiä ja peuhata, mutta tiukemman paikan tullen väistyy takavasemmalle ja antaa muille tilaa. Elvarille etsitään perhettä, jossa se saisi totutella kotikoiran arkeen aivan rauhassa omaa tahtiaan. Rohkea, tasapainoinen koirakaveri voisi olla iso plussa Elvarin tulevassa kodissa.

Aktiivimme, jotka tapasivat Team Mayors:in, kehuivat Elvaria erittäin kauniiksi pennuksi. Pisteenä I:n päälle Elvarilla on erikoinen väritys etutassuissa. Syliin otettaessa tämä kaunokainen jäätyi. Kamera oli huippu pelottava ja epäilyttävä kapistus ja sitä kohti ei millään olisi tehnyt mieli katsoa kuvaustilanteessa. Tämäkin tilanne hoitui rauhallisesti ja hyvissä merkeissä pienen tuumailun jälkeen. Samaten koiran käsittely onnistui nätisti.

Elvarista odotetaan kasvavan keskikokoinen.

 

27.11.2016
Kaunis Elvar varattiin tänään omaan perheeseensä, joka on valmis tukemaan tämän arkajalan kasvua tasapainoiseksi aikuiseksi. Onnea Elvar ja perhe!

30.12.2016
Team Mayorsin ensimmäinen Suomeen ehtinyt pentu, Elvar, laskeutui uuteen kotimaahansa 28.12.2016. Onnea matkallesi pienokainen <3

—————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaatilon ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Elvar saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elvar on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Elvar tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.
Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.