Kodin saanut koira: ERIN (Nylon Beat-puppies), nyk. Freyja

Syntymäaika: 10/2021
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
3.8.2022

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Nylon Beat-pennut Jonna ja Erin ovat eläviä esimerkkejä siitä, miksi steriloinnit Romaniassa ovat niin äärettömän tärkeitä. Jonna ja Erin ovat syntyneet epätoivottuina pentuina ja ihan pieninä ne kaiken kukkuraksi sairastuivat pentujen yleiseen sairauteen parvoon. Viisi Jonnan ja Erinin sisarusta kuolivat tautiin mutta Jonna ja Erin selvisivät. Parvosta ei ole mitään jälkiä heissä. Toivuttuaan tytöt pääsivät turvaan Happy Dogs Morenin tarhalle, missä ne ovat siitä lähtien asuttaneet yhteistä häkkiä.

Aktiivimme tapasivat tytöt toukokuun lopussa ja nyt on heidän aikansa aloittaa omien kotien etsintä. Jonnalle ja Erinille on uutta ja jännää, kun heidän pieneen häkkiinsä tulee harvinaisia vieraita ja alkuun ne ovatkin hämmennynteen uteliaita. Pian kuitenkin kiinnostus kasvaa ja tytöt tulevat nuuskimaan tulokkaita ja namit maistuvat niille. Tytöt ovat nuoriksi koiriksi todella tasapainoisen ja ystävällisen oloisia. Ne ottavat namit nätisti ja varmistavat välillä toisiltaan että eikös vaan me uskalletakin. Häseltämään tai hyppimään tytöt eivät vierailun aikana ylly, mutta tulevaisuudessa omissa kodeissaan saadessaan itsevarmuutta ja luottamusta sekin puoli varmasti heistä vielä löytyy. Toistaiseksi tarhaoloissa tytöt eivät ole myöskään kovia haukkumaan. Tuttujen tarhan työntekijöiden perään Jonna ja Erin ovat kovasti, luonnollisesti.

Häntää taukoamatta heiluttavat Jonna ja Erin vaikuttavat sosiaalisilta toisten koirien kanssa ja tulevat myös keskenään hyvin juttuun. Oliskin ihaninta, jos ne löytäisivät koirakaverillisen kodin, mutta heitä voidaan harkita myös ainoiksi koiriksi.

On tärkeää muistaa, että Jonna ja Erin ovat varttuneet varsin rajallisessa ympäristössä, eikä niillä ole mitään ymmärrystä tai kokemusta mistään suomalaisen kotikoiran elämään kuuluvista asioista, kuten hihnassa kävelystä, sisäsiisteydestä tai ylipäätään sisällä ihmisten kanssa asumisesta. Jonna ja Erin, kuten kaikki rescuekoirat, tulevat tarvitsemaan kosolti aikaa, johdonmukaista, rauhallista, positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa tukea ja koulutusta ja roppakaupalla ymmärrystä ja kärsivällisyyttä uusissä elämissään. Sen myötä heistä kuoriutuu mitä varmimmin iloisia, onnellisia ja hurmaavia perheenjäseniä ja kotikoiria.

Jonna ja Erin ovat noin 54-55 cm / 24-25 kg ja ne kasvanevat vielä hieman.
Päivitykset
11.12.2022
Erin saapui omaan kotiin Suomeen 19.11. ja sai uudeksi nimekseen Freyja.
21.10.2022
Erin on varattu omaan kotiin Suomeen.3.8.2022
Erin aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.
———————————————————————————————————————————–
Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Erin saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Erin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Yhteyshenkilö: Salla Honkapää (ensiyhteydenotot sähköpostitse)

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: