Päivitetty 11.10.2022

Kodin saanut koira: FAFA, ERITYISADOPTIO (nyk. Papi)


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta


4.7.2022
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti.

Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Fafa eli pitkään Mitrenin kylän kaduilla yhdessä Timpan kanssa. Mitrenin pormestari kuitenkin soitti Carmenille, kun ihmiset alkoivat valittaa koirista ja Carmen haki pappakoirat tarhalle. Ensimmäisen kerran, kun papparaiset tavattiin maaliskussa, eivät ne olleet viettäneet vielä montaa kuukautta tarhalla. Kulkurien aktiivit kuvailevat Fafaa avoimeksi, kiltiksi, pehmeäksi, alistuvaksi ja uteliaaksi koiraksi. Fafa tuli ihmisten luokse mielellään, antoi käsitellä ja nautti huomiosta. Vierailun aikana Timppa komenteli Fafaa ja Fafa väisti. Fafa vähän varoi Timppaa eikä lähtenyt kamppailemaan esimerkiksi ihmisten huomiosta. Fafa haukahteli välillä innostuessaan, mutta vierailijoiden ollessa kopissa se ei haukkunut.

Fafan huomattiin pompottavan toista takajalkaa maaliskuussa ja ensimmäisenä pohdittiin oliko pappakoirien välille syntynyt mahdollisesti tappelua. Kävi  ilmi, että Fafan ristiside oli revennyt – syytä tähän ei tiedetä. Fafan ristiside operoitiin ja se on toipunut leikkauksesta tarhaoloihin nähden hyvin. Fafan askel on ehkä aavistuksen tönkkö, mutta se kuitenkin käyttää jalkaa hyvin. Fafa ei kuitenkaan tämä enää hypi samalla tavalla kuin ennen leikkausta, mutta muuten on pirteä oma itsensä. Fafa voi tarvita Suomessa kuntoutusta, esimerkiksi fysioterapiaa. Fafa arvostaisi varmasti melko rauhallista kotia, ainoana koirana tai kiltin kaverin seurana. Fafa sopeutuisi kenties moniin erilaisiin asuinmuotoihin ja erilaisiin perheisiin, kunhan se saa viettää seniorikoiran tarvitsemaa rauhallista arkea. Tulee huomioida, että Fafan elämästä kadulla ei tiedetä, joten sillä voi olla vanhoja fyysisiä tai psyykkisiä traumoja, joita ei tarhaolosuhteissa havaita. Fafa tarvitsee ymmärtävän perheen, jossa sitä jaksetaan rauhassa opastaa kohti kotikoiran elämää senioripäivien ajaksi. Fafalla on siro, pitkäjalkainen rakenne ja se on kooltaan n. 40 cm ja n. 12-13 kg. 

Päivitykset

8.10.2022
Fafa saapui Suomeen oman perheensä luo!

11.9.2022
Fafa varattiin omaan kotiin!

4.7.2022
Fafa aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fafa saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fafa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.