Kodin saanut koira: FIORA

Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen,  luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

11.1.2022
One Rescue Association on eläinlääkäri Adina Vladutin perustama yhdistys. Adina ja hänen miehensä pyörittävät yhdistyksen nimissä sekä koiratarhaa että OneVet-eläinklinikkaa Cosobassa. One Rescue Assocation on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa: tarhalta valikoituu koiria Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja lisäksi kaikki Suomeen saapuvat koirat kulkevat OneVet-klinikan kautta ennen matkustamista.

Syksyllä ja talvella 2020 One Rescue Associationin tarhalle hylättiin suuri määrä pentuja. Tästä syystä pentujen taustasta ei ole mitään tietoa – pentumäärän kanssa oli mahdotonta pysyä kärryillä siitä kuka tuli milloin, mistä ja miten. Fioran tausta on myös hämärän peitossa ja sen ikä on myös pelkkä arvio eli voi olla, että se on vähän vanhempi tai vähän nuorempi. Ei ole myöskään täyttä varmuutta siitä onko Fiora kuulunut osaksi jotain pentuetta vai onko se hylätty yksin.

Kulkurien aktiivit tapasivat Fioran tarhavierailulla lokakuussa 2021 ja joulukuussa 2021. Fiora ei vaikuttanut noteeraavan kovinkaan paljon sitä, että tarhalle oli yhtäkkiä tupsahtanut kolme vierasta ihmistä vaan Fiora vaikutti välinpitämättömältä ihmisten suhteen. Lokakuussa Fiora ei kuitenkaan pelännyt ihmistä eikä kameraa, joten onkin mahdollista, ettei se yksinkertaisesti ole vain tottunut ihmisten huomioon eikä se näin ollen osannut sitä myöskään hakea. Joulukuussa Fiora pysytteli vähän kauempana aktiiveista, mutta tämä saattoi johtua siitä, että sillä oli ollut kärhämää aiemmin toisten koirien kanssa.

Muiden koirien kanssa Fiora tulee joten kuten toimeen ja ennemmin väistää muita koiria – kenties Fiora ei halua riskeerata sitä, että toisten koirien kanssa syntyisi tappelua esimerkiksi ihmisten huomiosta. Adinan mukaan Fiora on kuitenkin ruuasta tarkka ja se haluaa pitää kiinni etenkin omasta ruuastaan. Fiora ei mitenkään hysteerisesti puolusta ruokaansa, mutta ei myöskään luovuta sitä muille. Kulinaristin virkaa neidistä löytyy – Fiora nimittäin valikoi tarkasti mitkä ruuat ovat sen mielestä hyviä! Lokakuussa aktiivien tarjoamat namut eivät maistuneet Fioralle, mutta tarhan tarjoama leipäpala oli suurta herkkua.

Fiora on muodoltaan vähän “pötkylämallinen” eli sillä on pitkä selkä ja hieman lyhyet jalat suhteessa vartaloon. Lisäksi sen etujalat taittuvat vähän nilkasta ulospäin. Näistä syistä on tärkeää, että Fioran tuleva perhe panostaa Fioran kohdalla painonhallintaan, koska ylipaino voisi rasittaa Fioraa hyvin paljon sen rakenteen vuoksi. Fiora on kooltaan n. 35 cm ja 8 kg ja se näyttää tällä hetkellä oikein sopusuhtaiselta. Liikunta tulee aloittaa rauhassa ja kehittää lihaksia rauhalliseen tahtiin.

Fiora voisi sopia monenlaiseen perheeseen, mutta perheen tulee huomioida, että Fiora on elänyt tarhalla pienestä pennusta lähtien. Fiora tulee siis tarvitsemaan runsaasti aikaa ja positiivisia kokemuksia, jotta se tottuu uuteen elämäänsä Suomessa. Tulevan kodin olisi hyvä ymmärtää koiran elekieltä ja olla valmis kouluttamaan koiraa positiiviseen vahvistamiseen perustuen. Huomionarvoista on se, että Fiora ei selkeästi ole mikään kovinkaan sosiaalinen koira vaan ennemmin omissa oloissaan viihtyvä kaveri. Tämä voi kuitenkin muuttua kotioloissa!

Päivitykset

19.3.2022
Fiora saapui Suomeen oman perheensä luokse!

17.2.2022
Fiora varattiin omaan kotiin!

11.1.2022
Kulkurien aktiivit tapasivat Fioran joulukuun matkallaan. Fiora asuu edelleen vapaana tarhan pihalla. Ensimmäisenä vierailupäivänä Fiora makaa ja ontuu vähän, Seuraavana päivänä Fioran vointi on onneksi kohentunut ja se esimerkiksi liikkuu paremmin. Aktiivit kysyvät kuitenkin, mitä Fioralle on tapahtunut. Adina kertoo, että Fiora oli joutunut tarhalla pieneen kärhämään toisten koirien kanssa ja saanut siinä vähän osumaa itseensä. Mistään vakavasta ei kuitenkaan ole kysymys. Fioralle syntyy välillä konflikteja toisten koirien kanssa, ei kuitenkaan mitään suuria tappeluita vaan pieniä kärhämiä. Fiora haukkuu jonkun verran tarhalla. Aktiiveista Fiora ei ole kovinkaan kiinnostunut eikä oikeastaan hakeudu aktiivien luokse. Fioran olisikin hyvä päästä pois tarhalta omaan kotiin, jossa se voisi rauhalliseen tahtiin muodostaa suhdetta omiin ihmisiin eikä sen tarvitsisi enää joutua kärhämiin koiratarhalla. Lisätty video ja kuvia suloisesta neidistä!

14.11.2021
Fiora aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fiora saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fiora on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Fioran yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: