Kodin saanut koira: GEISHA (G- team)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Geisha Sintestin tarhalla 8.9.2015

Geisha Sintestin tarhalla 8.9.2015

GEISHA

* narttu

* syntynyt arviolta 2/2015

* Romaniassa

 

 

 

 

 

 

18.6.2015
Kevät on Romaniassa raskasta aikaa paikallisille eläinsuojelijoille. Kaduille syntyy hirvittävät määrät ei- toivottuja pentuja ja eläinsuojelijat tekevät parhaansa antaakseen pennuille mahdollisuuden hyvään ja tasapainoiseen elämään. Erilaisten sterilointikampanjoiden avulla pyritään aktiivisesti vähentämään ei- toivottujen pentujen määrää ja siten ajan kanssa vaikuttamaan kodittomien koirien kokonaismäärään. Kulkurit on aktiivisesti mukana vaikuttamassa kadulle syntyvien koirien määrän vähentämiseen eettisesti ja kestävän kehityksen keinoin. Kulkurien käynnissä olevat sterilointikampanjat löydät täältä.

Anda ja Alina Murgu, äiti ja tytär, ovat omistaneet koko elämänsä kodittomille koirille. He perustivat yhdistyksen, Asociata Suflete Dragin, joka on toinen Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Suflete Dragi ylläpitää Sintestin tarhaa, jossa asuu kotia odottavia koiria. Sellaisia kuin Glory. Glory sisaruksineen ja emoineen eli kodissa, kunnes toukokussa omistajat soittivat romanialaiselle rankkurifirmalle ja pyysivät heitä hakemaan koirat pois. Vaihtoehtoisesti omistajat olisivat myrkyttäneet ne. Anda ja Alina ehtivät koirien luokse vain hetkiä ennen rankkureita ja niin koiraperhe päätyi Sintestin tarhalle ja sen myötä Kulkurien adoptio- ohjelmaan.

Geisha on osa kahdeksan pennun pentuetta, josta osa on jo varattu muualle ja yksi menehtyi. Kulkurien adoptio- ohjelmaan päätyivät Geisha, Glory, Ginza, Gimbo ja emo Galia. Pennut, Geisha mukaanlukien, ovat luonteeltaan harkitsevia, mutta eivät mahdottoman ujoja. Uudet ihmiset hiukan jännittävät, mikä tulevan kodin tulee ottaa huomioon. Aktiiviemme tavatessa pennut, ne riensivät häkin laidalle tervehtimään, mutta lähemmässä kontaktissa ne hakeutuivat koppinsa suojaan. Saadessaan mahdollisuuden sosiaalistua, ne varmasti rohkaistuvat.

Geishan odotetaan aikuisena olevan noin 50- 60- senttinen ja 15- 20- kiloinen.

30.6.2015
Geisha sisaruksineen ja emoineen on siirretty Sintestin uuteen tarhaan, jossa ne odottavat oman kodin löytymistä. Lisätty myös kuvia Kulkurien aktiivien toukokuiselta reissulta.

7.7.2015
Aktiivimme vierailivat Romaniassa heinäkuun alussa. 6.7. heidän matkansa suuntautui Sintestin uudelle tarhalle, jossa he tapasivat muun muassa G- teamin emo Galian sekä pennut. Aktiivimme kertovat Geishan jännittäneen jonkun verran ihmisen seuraa. Se ei itse uskaltautunut hakeutua ihmisen luokse, mutta antoi kuitenkin ottaa itsensä syliin. Ajan kanssa ja kärsivällisellä sosiaalistamisella Geisha ainakin jonkun verran rohkaistunee. Geisha haukkui tarhalla. Haukkuminen voi jäädä pois, kun se saa varmuutta ja turhautuminen vähenee, mutta varmoja siitä ei voi olla.

Lisätty myös kuvia ja pari videota.

21.9.2015
Syyskuun koittaessa aktiivimme pakkasivat jälleen laukkunsa ja suuntasivat kohti Romaniaa. Vieraillessaan Sintestin tarhalla he tapasivat myös varsin ujon Geishan. Geisha on arka, mutta antaa koskea itseään ja ottaa syliinkin. Sylistä se ei rimpuile pois ja hakeutuu lähelle uusiakin ihmisiä. Geish on selvästi kiinnostunut ihmisistä, eli varmasti reipastuu kotioloissa. Pennun pörröisyyden antaessa tilaa aikuisemmalle ulkomuodolle, on Geishasta muodostunut jo nyt todellinen kaunotar. Se haukkuu häkissä aika paljon, mikä lienee osittain jännittyneisyyttä ja osin turhautumista tekemisen puutteessa. Haukkuminen voi kuitenkin jäädä sille luonteenpiirteeksi, mikä tulevan kodin on syytä huomioida.

Lisätty myös kuvia upealle tytölle.

10.12.2015
Geisha on varattu Ranskaan. Onnea matkaan, Geisha.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Geisha tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Geisha saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Geisha on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Geishan yhteyshenkilö: Maarit Auranen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: