Päivitetty 06.10.2015

Kodin saanut koira: GLORY (G- team)


6.7.2015

6.7.2015

GLORY

* narttu

* arvioitu syntymäaika 2/2015

* Romaniassa

 

 

 

 

 

18.6.2015
Kevät on Romaniassa raskasta aikaa paikallisille eläinsuojelijoille. Kaduille syntyy hirvittävät määrät ei- toivottuja pentuja ja eläinsuojelijat tekevät parhaansa antaakseen pennuille mahdollisuuden hyvään ja tasapainoiseen elämään. Erilaisten sterilointikampanjoiden avulla pyritään aktiivisesti vähentämään ei- toivottujen pentujen määrää ja siten ajan kanssa vaikuttamaan kodittomien koirien kokonaismäärään. Kulkurit on aktiivisesti mukana vaikuttamassa kadulle syntyvien koirien määrän vähentämiseen eettisesti ja kestävän kehityksen keinoin. Kulkurien käynnissä olevat sterilointikampanjat löydät täältä.

Anda ja Alina Murgu, äiti ja tytär, ovat omistaneet koko elämänsä kodittomille koirille. He perustivat yhdistyksen, Asociata Suflete Dragin, joka on toinen Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Suflete Dragi ylläpitää Sintestin tarhaa, jossa asuu kotia odottavia koiria. Sellaisia kuin Geisha. Geisha sisaruksineen ja emoineen eli kodissa, kunnes toukokussa omistajat soittivat romanialaiselle rankkurifirmalle ja pyysivät heitä hakemaan koirat pois. Vaihtoehtoisesti omistajat olisivat myrkyttäneet ne. Anda ja Alina ehtivät koirien luokse vain hetkiä ennen rankkureita ja niin koiraperhe päätyi Sintestin tarhalle ja sen myötä Kulkurien adoptio- ohjelmaan.

Glory on osa kahdeksan pennun pentuetta, josta osa on jo varattu muualle ja yksi menehtyi. Kulkurien adoptio- ohjelmaan päätyivät Glory, Ginza, Geisha, Gimbo ja emo Galia. Pennut, Glory mukaanlukien, ovat luonteeltaan harkitsevia, mutta eivät mahdottoman ujoja. Uudet ihmiset hiukan jännittävät, mikä tulevan kodin tulee ottaa huomioon. Aktiiviemme tavatessa pennut, ne riensivät häkin laidalle tervehtimään, mutta lähemmässä kontaktissa ne hakeutuivat koppinsa suojaan. Saadessaan mahdollisuuden sosiaalistua, ne varmasti rohkaistuvat.

Gloryn odotetaan aikuisena olevan noin 50- 60- senttinen ja 15- 20- kiloinen.

16.7.2015
Heinäkuisella matkallaan Romaniaan aktiivimme matkasivat myös Sintestin tarhalle ja siellä he tapasivat muun muassa kotiaan edelleen odottavan Gloryn. Glory on nyt siirretty pois muiden G- teamilaisten ulottuvilta sillä jostain syystä Glory joutui sisarustensa hampaisiin. Glory on laiha, apaattinen ja arka ja vaikutti olevan kipeä. Alina otti pennun nyt kotiinsa vahvistumaan ja jollei tämä riitä, Glory pääsee lääkäriin.

Lisätty Glorysta myös pari kuvaa.

7.8.2015
Glory on nyt palannut tarhalle oltuaan kotihoidossa jonkun aikaa. Se on arka edelleen ja sen laiha olemus johtui siitä, ettei se uskaltanut tarhalla syödä.Nyt se on rohkaistunut, mutta Glorya ja sen vointia seurataan. Parasta tietenkin olisi, jos Glory pääsisi omaan kotiin, jossa ymmärrettäisiin antaa sille aikaa ja resursseja rohkaistua.

8.9.2015
Glory on saanut kodin Ranskasta. Onnea Glory ja perhe.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Glory tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Glory saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Glory on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Gloryn yhteyshenkilö oli Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.